U bent hier

Exporteren naar Nederland

Coronavirus – de toestand in Nederland

Updates van de actuele situatie kunnen gevonden worden op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Een overzicht van ons kantoor in Den Haag over de situatie en de maatregelen in Nederland vindt u HIER.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Nederland

Blijf op de hoogte over alles in Nederland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Op 5 oktober organiseren Voka West-Vlaanderen en FIT gezamenlijke digitale infosessies rond internationaal ondernemen in het buitenland en corona. Tijdens de sessie zal de VLEV voor Nederland Dirk Verlee de stand van zaken van de nationale corona(steun)maatregelen belichten alsook verduidelijken welke handelsopportuniteiten zijn er mogelijk in het land voor de West-Vlaamse onderneming. Aansluitend hebben wij Erik De Bruyn (CEO Cordeel Nederland BV) uitgenodigd om een beknopte aanvulling te geven rond: • Algemene beleving van de impact van corona op de markt en bedrijfsvoering in Nederland • Inzoomen op de bouwsector en de vergelijking maken met België vanuit de praktijk binnen Cordeel • De rol van de Nederlandse overheid toelichten M.b.t. communicatie/protocollen-regelgeving/steunmaatregelen en de vergelijking met België • Waarbij de cultuurverschillen aangestipt kunnen worden Tot slot wordt er ook voldoende tijd voorzien voor een interactieve Q&A met de sprekers.
Doelmarkt
Nederland
Wanneer
Maandag 5 oktober 2020
Waar
Online
Organisatie
VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
Experts en collega-bedrijven brengen u trends en actuele informatie over de Nederlandse ICT-markt. U kan er frisse ideeën opdoen voor uw exportplannen.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Nederland
Wanneer
Van dinsdag 1 december 2020 tot donderdag 31 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het belang van ICT voor onze economie is bekend en stijgt alleen maar. De Vlaamse sector vormt daar geen uitzondering op en zoals in andere sectoren gaat een Vlaams ICT-bedrijf al heel snel de grens over. De gemakkelijkste stap lijkt Nederland. Hoe de markt er in elkaar zit, hoe de distributie verloopt, welke de tendensen, de vakorganisaties, de vakbeurzen, ... zijn, ontdekt u in deze beknopte studie.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Grensoverschrijdend ondernemen is een thema dat vooral in grensregio’s, zoals in Nederland en Vlaanderen, veel aandacht krijgt. Voor ondernemers in de grensregio’s is een buurland een grote potentiële nieuwe of uitbreidingsmarkt voor zowel afzet als arbeidskrachten. SEOR heeft een inventaris gemaakt van welke obstakels ondernemers van MKB/KMO-bedrijven kunnen tegenkomen bij grensoverschrijdend ondernemen in het grensgebied Noord-Brabant/Zeeland en Vlaanderen. Ook zijn mogelijke oplossingen en tips voor andere ondernemers in kaart gebracht. Lees meer in de studie.