U bent hier

Exporteren naar Namibië

CORONAVIRUS

Gedurende enige tijd werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronaviruspandemie, maar sinds kort ondervindt het nu op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19. Het aantal besmettingen en maatregelen om dit tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Namibië

Blijf op de hoogte over alles in Namibië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Namibië plant zijn eerste groene waterstofproject in de haven van Luderitz, in het zuiden van het land. Namibië en Zuid-Afrika zijn het best geplaatst om deze nieuwe energiebronnen aan te boren en hopen op miljardeninvesteringen vanuit Europa om dit waar te maken. Beide landen hebben een grote landoppervlakte, wind en vooral de meeste zon van het zuidelijk halfrond. De eerste grote aanbesteding is gepland in november 2021, net voor de COP26-conferentie. 

De 6de online PPP (Public Private Partnership)-conferentie, georganiseerd door het Namibische ministerie van Financiën, vindt plaats op 16 en 17 juni 2021 en zal een overzicht geven van 7 nieuw gelanceerde projecten in de sectoren: water (riolering - herconditionering - ontzilting), hernieuwbare energie (zonneparken), studentenvoorzieningen en groene landbouwprojecten.