U bent hier

Exporteren naar Mozambique

CORONAVIRUS

Gedurende een tijdje werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronavirus pandemie, maar sinds kort ondervindt het nu op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19.

Het aantal besmettingen en maatregelen om dit tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.
Er wordt dan ook alles op alles gezet om verdere besmettingen te vermijden in zowat elk land in Afrika.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mozambique

Blijf op de hoogte over alles in Mozambique

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Het aantal positieve gevallen in Mozambique is nu officieel 76. Dit is een verdubbeling in vergelijking met de week ervoor, maar noteer dat niet minder dan 50 gevallen te noteren vallen op een site van TOTAL. In totaal zijn er slechts 1644 tests uitgevoerd. In het land werd de noodtoestand uitgeroepen sinds 30 maart door de president Nyusi, en verlengd op 1 april voor 30 dagen. Het land is totaal niet uitgerust om de pandemie te beheersen, gezien de zeer gebrekkige gezondheidsinfrastructuur en de enorme schuldenberg (meer dan 100% van het bnp).