U bent hier

Nieuws

Ook Moldavië werd hard getroffen door de coronapandemie. De overheid keurde steunmaatregelen goed om de effecten op de economie te verzachten, maar dit kon een stevige recessie in 2020 niet verhinderen. Er zijn ook nog altijd een aantal beschermende maatregelen van kracht in het land en de medische noodsituatie werd verlengd tot 15 januari 2022. 

Op zoek naar partners in Moldavië voor verkoop, aankoop of samenwerking? Dan is het Partnership for Exports online event, dat de Kamer van Koophandel & Industrie van Moldavië in nauwe samenwerking met de VN-organisatie UNDP organiseert, mogelijk interessant voor u. 

Op 19 oktober 2018 lanceerde de 'Independent Think-Tank Expert-Grup' in samenwerking met de 'Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova', in het kader van de zesde editie van de jaarlijkse internationale conferentie MACRO 2018, het 'State of the Country Report 2018' - een uitgebreid rapport over de economische en sociale situatie van het land.

Moldova Business Week: van 27 tot en met 29 november 2018 organiseert Chisinau een van de belangrijkste zakelijke evenementen in Moldavië. Dit is een uitstekend platform voor informatie en uitwisseling van best practices. Het programma bestaat uit netwerksessies, workshops, bilaterale fora, technische bezoeken en belicht nieuwe zakelijke kansen in verschillende sectoren.