U bent hier

Reisinformatie en nuttige adressen

Reisinformatie

Reisadvies

Raadpleeg voor vertrek het reisadvies Mexico van de FOD Buitenlandse Zaken https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/mexico.

Reisdocumenten

U hebt een internationaal reispaspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is op de dag van vertrek.

Taal

Kennis van het Spaans is zeer sterk aan te raden om zaken te doen in Mexico.

Uurverschil met België

Sinds maart 2023 is er in Mexico geen sprake meer van zomertijd, waardoor het uurverschil met Mexico tijdens de zomerperiode 8 uur is. Tijdens de winter is het in Mexico 7 uur vroeger.

Reizen naar Mexico

Rechtstreekse vluchten naar Mexico-City zijn beschikbaar vanuit de volgende Europese luchthavens: Amsterdam/Schiphol (KLM), Parijs (Airfrance), Frankfurt (Lufthansa), Madrid (Iberia), Barcelona (Aeromexico), Londen (British Airways). Vanuit Brussels Aiport is er enkel een rechtstreekse vlucht beschikbaar naar Cancún via TUI fly. Vanuit Cancún zijn er wel tientallen vluchten per dag naar Mexico-City en andere grote Mexicaanse steden.

Reizen in Mexico

  • Er is geen goede openbaar vervoerverbinding tussen de internationale luchthaven van Mexico City en het centrum van Mexico City of een andere bestemming. U kunt daarom best een taxi nemen van één van de 7 officieel geregistreerde taxi-bedrijven (Casadey, Confort, Nueva Imagen, Porto Taxi, PRHO Taxi, Sitio 300, Yellow Cab): https://www.aicm.com.mx/pasajeros/transporte/taxis. Ga bij aankomst naar één van de stands van de officiële taxibedrijven; ze zullen je bestemming vragen; vermeld de naam van uw hotel; u moet dan de prijs aan de stand betalen (u kunt met creditcard betalen); in ruil voor uw betaling geeft men u een voucher en begeleidt men u vervolgens naar de taxistandplaats; geef je voucher aan de taxichauffeur en vermeld de naam van je hotel/bestemming aan de taxichauffeur; je hoeft de taxichauffeur niet meer te betalen, maar soms vragen ze om een fooi. Neem enkel een taxi van de 7 officieel erkende taxi bedrijven! Het is ook mogeljk om een Uber te nemen vanaf de luchthaven naar uw hotel. Afhankelijk van het verkeer, kan een rit naar het centrum 20 tot 60 minuten duren.
  • Voor zakelijke verplaatstingen in Mexico City en andere grote steden is de beste en veiligste manier om zich te verplaatsen via Uber. U kunt ook taxi's nemen aan officiële taxi stands en aan de hotels. De metro in Mexico City is enkel aan te raden buiten de spitsuren. Tijdens de spitsuren is de metro overvol en het metrostelsel overbelast. Op vele lijnen rijden verouderde toestellen. 
  • Reizen naar andere Mexicaanse staten en steden: Gezien de afstanden zal het bijna steeds aangewezen zijn het vliegtuig te nemen. Naar Puebla, Queretaro en Toluca zijn er ook comfortabele bussen beschikbaar.
  • Hou er rekening mee dat er verschillende tijdszones bestaan in Mexico. In Cancún bvb. is het één uur later dan in Mexico City.  

Hotels in Mexico-Stad

In de buurt van de Belgische Ambassade én het Flanders Investment & Trade kantoor in Mexico City, in de wijk Polanco, zijn de volgende 5-sterrenhotels beschikbaar : Hyatt, Intercontinental en JW Marriott. Op Reforma (grote centrale avenue in Mexico-Stad) vindt men de volgende vijfsterrenhotels: Four Seasons, the Ritz-Carlton en St. Regis. Andere goede buurten om te logeren zijn: Santa Fé, Colonia Roma en Condesa. 

Betalen in Mexico

Alle kredietkaarten worden aanvaard. In restaurants is het gebruikelijk om een tip tussen de 10% en 20% te geven aan de ober. Deze tip kan betaald worden via kredietkaart.

Werkuren in Mexico

Van 09:00 tot 18:00 uur

Lokale feestdagen en vakantieperiodes

https://dias-festivos.eu/dias-festivos/mexico/

Nuttige adressen

Ambassade van België in Mexico

Avenida Alfredo Musset 41
Colonia Polanco, 11550 Mexico D.F
T +52 55 5280 0758; 5280 1008; 5280 1133
F + 52 55 5280 0208
E mexico@diplobel.fed.be
https://mexico.diplomatie.belgium.be/nl

Dhr. Johan Verkammen, Ambassadeur

Ambassade van Mexico in België

F. Roosveltlaan 94
1050 Brussel
T +32 2 629 07 77
F +32 2 644 08 19
embamexbeue@sre.gob.mx

Mr Rogelio GRANGUILLHOME MORFIN, Ambassador

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico