U bent hier

Nieuws

De Coronavirus pandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India, telt Mexico het hoogst aantal Covid overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). Het IMF verwacht dan ook dat de Mexicaanse economie zal krimpen met meer dan 10% in 2020. Ook voor 2021 voorspelt het IMF slechts een bescheiden herstel van +3.3% economische groei. Mexico zou daardoor één van de slechtst presterende economieën in Latijns-Amerika zijn in 2020 en 2021. Lees in dit artikel de laatste stand van zaken m.b.t. de impact van de COVID-19-epidemie in Mexico. 

Heeft u als leverancier van medicijnen, medische benodigheden en vaccins interesse om zaken te doen met de Mexicaanse overheid? Neem dan deel aan de cursus 'Toeleveren aan UNOPS'. UNOPS (United Nations Office for Project Services) is immers door de Mexicaanse overheid aangesteld om overheidsaankopen uit te voeren van medicijnen en medische benodigheden in de periode 2021-2024 in Mexico. 

Omwille van COVID-19 werden vele beurzen en businessevents in Mexico afgelast of uitgesteld tot 2021. Enkele expo’s en events zullen echter op een virtuele manier georganiseerd worden. Op deze manier kunnen Vlaamse exporteurs dit jaar toch interessante contacten leggen in Mexico. Hierbij vindt u een overzicht van de virtuele events die plaatsvinden in Mexico in de 2de jaarhelft van 2020.

Op 28 april 2020 hebben de Europese Unie en Mexico een akkoord bereikt over een nieuw handelsverdrag. In 2018 werd reeds een principeakkoord bereikt, maar een aantal onderdelen moesten nog worden uitgewerkt. Over die resterende onderdelen werd op 28 april 2020 een akkoord bereikt.

De Mexicaanse tuinbouwsector neemt jaarlijks sterk aan belang toe. Meer en meer Mexicaanse bedrijven kiezen ervoor om producten op een beschermde manier te telen, niet alleen vanwege de hogere productie, maar ook om aan de strenge eisen van voornamelijk de Amerikaanse exportmarkt te voldoen. Lees hier meer over in deze studie, opgemaakt door ons kantoor in Mexico.

Van 16 tot 24 februari 2019 reist een Belgische economische missie o.l.v. HKH prinses Astrid naar Mexico. De Vlaamse regering is vertegenwoordigd door Philippe Muyters, minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. Ook Claire Tillekaerts, ceo van Flanders Investment & Trade en 76 Vlaamse ondernemers reizen mee.