U bent hier

Nieuws

Interesse om deel te nemen aan een beurs of congres in Mexico? Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Mexico-City heeft een overzicht samengesteld van de belangrijkste beurzen en congressen die zullen plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2023. 

Benieuwd om te vernemen in welke sectoren de Mexicaanse overheid prioritair (buitenlandse) investeringen wenst aan te trekken? Kom het te weten via inzage in de 'Industrial Atlas for Investment Attraction in Mexico'. 

Wil u als buitenlands bedrijf meer weten over de te volgen procedure indien u wil intekenen op een openbare aanbesteding in Mexico? Dan is het webinar dat INSABI, het Mexicaanse Instituut voor de Volksgezondheid, over dat onderwerp organiseert misschien iets voor u. De online workshop is bedoeld voor Europese bedrijven en gaat door op woensdag 3 november van 16u tot 18u (CET) in het Engels.

Heeft u als leverancier van medicijnen, medische benodigheden en vaccins interesse om zaken te doen met de Mexicaanse overheid? Neem dan deel aan de cursus 'Toeleveren aan UNOPS'. UNOPS (United Nations Office for Project Services) is immers door de Mexicaanse overheid aangesteld om overheidsaankopen uit te voeren van medicijnen en medische benodigheden in de periode 2021-2024 in Mexico. 

Op 28 april 2020 hebben de Europese Unie en Mexico een akkoord bereikt over een nieuw handelsverdrag. In 2018 werd reeds een principeakkoord bereikt, maar een aantal onderdelen moesten nog worden uitgewerkt. Over die resterende onderdelen werd op 28 april 2020 een akkoord bereikt.

De Mexicaanse tuinbouwsector neemt jaarlijks sterk aan belang toe. Meer en meer Mexicaanse bedrijven kiezen ervoor om producten op een beschermde manier te telen, niet alleen vanwege de hogere productie, maar ook om aan de strenge eisen van voornamelijk de Amerikaanse exportmarkt te voldoen. Lees hier meer over in deze studie, opgemaakt door ons kantoor in Mexico.