U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 24/08/2022

Mexico heeft een 5e golf van covidbesmettingen gekend die begon eind mei 2022, en zijn hoogtepunt bereikte midden juli 2022. Sinds 6 weken kent het aantal nieuwe besmettingen echter een dalende trend.

Mexico vraagt geen verplichte PCR-test of quarantaine bij aankomst in het land, noch een vaccinatiebewijs.

In Mexico-City is het dragen van een mondmasker verplicht bij het betreden van openbare gebouwen en op het openbaar vervoer. Er zijn ook deelstaatregeringen in Mexico die het gebruik van mondmaskers verplicht hebben gehouden op gesloten plaatsen. In indoor beurshallen bijvoorbeeld blijft het dragen van mondmaskers momenteel verplicht. Ook op binnenlandse vluchten is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht.

In de openlucht is het niet langer verplicht een mondmasker te dragen. Echter, de meerderheid van de Mexicaanse bevolking blijft het mondmasker toch dagelijks op straat dragen.

Meer dan 62% van de Mexicaanse bevolking is volledig gevaccineerd tegen COVID-19.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Dit webinar wil Vlaamse bedrijven informeren over de opportuniteiten in de watersector in Mexico. Hierbij laten we zowel experts van de overheid als de privésector aan het woord.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, en milieu
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van donderdag 1 juni 2023 tot vrijdag 30 juni 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit het continent Amerika komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Verenigde Staten, Canada, Mexico, Guatemala...
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Hasselt
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Interesse om meubels te exporteren naar Mexico? In de markstudie over de meubelsector krijgt u een beeld van de marktomvang en huidige tendensen.

Wist u dat Mexico de op één na grootste Latijns-Amerikaanse markt is voor de cosmetica- en parfumeriesector en de derde grootste producent ter wereld? In deze markstudie kunt u meer lezen over het marktaandeel van Mexico in deze sector evenals over de belangrijkste importproducten. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Interesse om deel te nemen aan een beurs of congres in Mexico? Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Mexico-City heeft een overzicht samengesteld van de belangrijkste beurzen en congressen die zullen plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2023.