U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 24/04/2020

In Mexico is sinds 31 maart 2020 een ‘sanitaire noodtoestand’ (‘Emergencia Sanitaria Nacional’) van kracht om de Covid-19 epidemie te kunnen bestrijden. Deze noodtoestand houdt in dat alle niet-essentiële activiteiten in de publieke en de privésector tijdelijk zijn opgeschort t/m 30 mei 2020. Alle privébedrijven die niet-essentiële goederen produceren of verkopen en/of die niet-essentiële diensten aanbieden, moeten gedurende twee maanden hun deuren sluiten. Een exitstrategie is momenteel in Mexico nog niet aan de orde. Aan alle Mexicanen wordt verder aangeraden om thuis te blijven (‘#QuédateEnCasa’); er zijn wél nog steeds internationale vluchten en de grenzen zijn (nog) niet gesloten..

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

De automotive industrie is de belangrijkste industriële sector in Mexico. Bijna alle grote internationale auto- en vrachtwagenconstructeurs zijn in het land aanwezig, evenals een grote cluster van toeleveranciers. Ook zijn verschillende Vlaamse toeleveranciers reeds actief in het land. Lees deze markstudie om de opportuniteiten in deze sector te ontdekken.

Nieuws

In Mexico is sinds 31/03/2020 een 'sanitaire noodtoestand' van kracht om de COVID-19-epidemie te kunnen bestrijden. Het IMF verwacht dat de Mexicaanse economie zal krimpen met 6,6% in 2020. Ook voor 2021 voorspelt het IMF slechts een bescheiden herstel van +3% economische groei. Mexico zou daardoor één van de slechtst presterende economieën in Latijns-Amerika zijn in 2020 en 2021. Lees in dit artikel de laatste stand van zaken m.b.t. de impact van de COVID-19-epidemie in Mexico. 

Op 28 april 2020 hebben de Europese Unie en Mexico een akkoord bereikt over een nieuw handelsverdrag. In 2018 werd reeds een principeakkoord bereikt, maar een aantal onderdelen moesten nog worden uitgewerkt. Over die resterende onderdelen werd op 28 april 2020 een akkoord bereikt.