U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 17/10/2020

De Coronaviruspandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India telt Mexico het hoogst aantal COVID-19 overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). T/m 16 oktober werden er meer dan 85.000 COVID-19 gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. Om het besmettingsrisico aan te geven, werkt de Mexicaanse regering met kleurencodes, gaande van rood tot groen, om aan te duiden hoe hoog het besmettingsrisico is. Voor zestien Mexicaanse staten, waaronder de hoofdstad Mexico-City, Jalisco (Guadalajara) en Nuevo León (Monterrey) geldt momenteel de kleur ‘oranje’, wat aangeeft dat het besmettingsrisico ‘hoog’ is. Voor vijftien Mexicaanse staten, waaronder Quintana Roo (Cancún) geldt de kleurcode geel (=’medium risico’) en één staat, Campeche, kleurt groen. Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico worden momenteel ten zeerste afgeraden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Twee jaar na de Belgische economische missie naar Mexico voorgezeten door HKH Prinses Astrid nodigen we u graag uit op een high level follow-up webinar over de opportuniteiten op de Mexicaanse markt en de extra mogelijkheden die zullen ontstaan door het gemoderniseerde handelsverdrag tussen de EU en Mexico. HKH Prinses Astrid zal de infosessie openen. Dit webinar dat doorgaat op donderdag 20 mei van 16u tot 17u15 wordt georganiseerd door de ambassade van Mexico in België, samen met het Agentschap voor Buitenlandse Handel, Flanders Investment & Trade, Awex, hub.brussels en de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Donderdag 20 mei 2021
Waar
Online, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met de Ambassade van Mexico in België, het Agentschap voor Buitenlandse Handel, Awex, hub.brusssels, FOD Buitenlandse Zaken.
Mexico is een economische koploper in Latijns-Amerika met een zeer open en gediversifieerde economie. Heeft u nog geen of slechts beperkte ervaring op die markt en wil u samen met Flanders Investment & Trade en Voka de mogelijkheden voor uw bedrijf ter plaatse gaan ontdekken? Dan is het begeleidingstraject Start2Export2 Mexico misschien iets voor u.
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van zondag 7 november 2021 tot woensdag 10 november 2021
Waar
Mexico-City, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen.

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De 'Low Carbon and Circular Economy Business Action in Mexico' is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief, dat tot doel heeft de commercialisering van groene technologieën en oplossingen mbt circulaire economie van Europese kmo's te promoten in Mexico. Het zal zich richten op het concretiseren van zakelijke kansen in sectoren die een grote duurzame impact kunnen genereren.