U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 24/08/2022

Mexico heeft een 5e golf van covidbesmettingen gekend die begon eind mei 2022, en zijn hoogtepunt bereikte midden juli 2022. Sinds 6 weken kent het aantal nieuwe besmettingen echter een dalende trend.

Mexico vraagt geen verplichte PCR-test of quarantaine bij aankomst in het land, noch een vaccinatiebewijs.

In Mexico-City is het dragen van een mondmasker verplicht bij het betreden van openbare gebouwen en op het openbaar vervoer. Er zijn ook deelstaatregeringen in Mexico die het gebruik van mondmaskers verplicht hebben gehouden op gesloten plaatsen. In indoor beurshallen bijvoorbeeld blijft het dragen van mondmaskers momenteel verplicht. Ook op binnenlandse vluchten is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht.

In de openlucht is het niet langer verplicht een mondmasker te dragen. Echter, de meerderheid van de Mexicaanse bevolking blijft het mondmasker toch dagelijks op straat dragen.

Meer dan 62% van de Mexicaanse bevolking is volledig gevaccineerd tegen COVID-19.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Dit webinar wil Vlaamse bedrijven informeren over de opportuniteiten in de watersector in Mexico. Hierbij laten we zowel experts van de overheid als de privésector aan het woord.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, consultancy en diensten, machines en milieu
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van woensdag 1 maart 2023 tot vrijdag 31 maart 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade tekent in 2023 present op Food Technology Summit & Expo.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, machines, verpakking en voeding en dranken
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van woensdag 27 september 2023 tot donderdag 28 september 2023
Waar
Mexico-City, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Interesse om meubels te exporteren naar Mexico? In de markstudie over de meubelsector krijgt u een beeld van de marktomvang en huidige tendensen.

Wist u dat Mexico de op één na grootste Latijns-Amerikaanse markt is voor de cosmetica- en parfumeriesector en de derde grootste producent ter wereld? In deze markstudie kunt u meer lezen over het marktaandeel van Mexico in deze sector evenals over de belangrijkste importproducten. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

Mexico is zwaar getroffen door de coronaviruspandemie. Na de VS, Brazilië, India en Rusland, telt Mexico het hoogst aantal COVID-19-overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). Volgens cijfers van de Mexicaanse overheid werden er t/m 23 augustus 2022 meer dan 329.000 COVID-19-gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. Echter, volgens de Wereldgezonheidsorganisatie bedroeg de oversterfte in Mexico in 2020 en 2021 meer dan 626.000 overlijdens, ook door andere ziektes, die niet behandeld konden worden wegens overbelasting van het Mexicaanse gezondheidszorgstelsel, en dus indirect het gevolg waren van de covidpandemie.  

Mexico heeft een vijfde golf covidbesmettingen gekend, die zijn hoogtepunt bereikte midden juli 2022. Sinds zes weken is het gemiddeld aantal dagelijkse nieuwe covidcases echter aan het dalen. Op 23 augustus 2022 was 62% van de Mexicaanse bevolking volledig gevaccineerd, en heeft meer dan 73% van de bevolking minstens 1 dosis ontvangen.  

Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico worden enkel nog sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.