U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 31/05/2021

De Coronaviruspandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India, telt Mexico het hoogst aantal COVID-19 overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). T/m 31 mei 2021 werden er meer dan 223.000 COVID-19 gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. De toestand is wel aan het verbeteren. Om het COVID-besmettingsrisico aan te geven, werkt de Mexicaanse regering met vier kleurencodes, gaande van rood (=’maximum risico’), oranje (=’hoog risico’), geel (=’medium risico’) tot groen (=’laag risico’). Geen enkele Mexicaanse staat bevindt zich momenteel in kleurcode rood; slechts 1 Mexicaanse staat (Quintana Roo, met als belangrijkste stad Cancún) bevindt zich in ‘oranje’; voor de hoofdstad Mexico-City en veertien andere Mexicaanse staten (waaronder belangrijke staten als Nuevo León (Monterrey) en Estado de México (Toluca)) geldt momenteel de kleur ‘geel’, wat aangeeft dat het besmettingsrisico ‘medium’ is. Voor zestien Mexicaanse staten, waaronder Jalisco (Guadalajara) geldt momenteel de kleurcode groen (=’laag risico’). Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico worden momenteel echter nog steeds ten stelligste afgeraden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Mexico is een economische koploper in Latijns-Amerika met een zeer open en gediversifieerde economie. Heeft u nog geen of slechts beperkte ervaring op die markt en wil u samen met Flanders Investment & Trade en Voka de mogelijkheden voor uw bedrijf ter plaatse gaan ontdekken? Dan is het begeleidingstraject Start2Export2 Mexico misschien iets voor u.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van zondag 7 november 2021 tot woensdag 10 november 2021
Waar
Mexico-City, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen.
Onze Contactdagen gaan virtueel. Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Amerika.
Doelmarkt
Verenigde Staten, Canada, Mexico, Peru...
Wanneer
Van maandag 29 november 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Online, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Mexicaanse importbedrijf Lecit MX is voor een Mexicaanse klant op zoek naar staalproducten, meer bepaald koudgewalste stalen strips 'Cold rolled steel strips', volgens de aankoopspecificaties zoals opgelijst in de bijlage 'Specifications CR Steel Strips - Mexico".

Nieuws

De Coronavirus pandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India telt Mexico het hoogste aantal COVID-overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). In 2020 heeft de Mexicaanse economie dan ook de grootste krimp gekend (-9%) sinds de jaren '30 van de vorige eeuw. Het IMF verwacht wél dat de Mexicaanse economie in 2021 terug (gedeeltelijk) zal herstellen met een voorziene groei van 5%. Lees in dit artikel de laatste stand van zaken m.b.t. de impact van de COVID-19-epidemie in Mexico.