U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 21/08/2020

De Coronaviruspandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS en Brazilië, telt Mexico het hoogst aantal COVID-19 overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). T/m 20 augustus werden er meer dan 59.000 COVID-19 gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. Om het besmettingsrisico aan te geven, werkt de Mexicaanse regering met kleurencodes, gaande van rood tot groen, om aan te duiden hoe hoog het besmettingsrisico is. Voor de meeste Mexicaanse staten, waaronder ook de hoofdstad Mexico-City, geldt momenteel de kleur ‘oranje’, wat aangeeft dat het besmettingsrisico ‘hoog’ is. Zes Mexicaanse staten kleuren rood, waar het besmettingsrisico het grootst is. Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico zijn momenteel nog steeds verboden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Van 17 september t/m 8 oktober 2020 wordt het eerste “Creative Industries Forum (CIF) EU-Mexico” georganiseerd door de Europese Unie, in samenwerking met de EU-lidstaten en het Mexicaanse Ministerie van Cultuur. Doel is om de samenwerking tussen Mexico en de Europese Unie te bevorderen, evenals mogelijke zakelijke kansen te identificeren. Het eerste forum richt zich op de Video Game industrie en de Transmedia sector. Het forum is een volledig digitaal event en omvat een reeks webinars en rondetafelgesprekken, evenals de mogelijkheid tot virtuele b2b-meetings via het platform B2Match. De video game industrie is de grootste entertainmentindustrie ter wereld en het 5e belangrijkste culturele exportproduct van de EU. Vlaamse bedrijven die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich registreren via de volgende website: https://en.industriascreativasuemx.com/ .
Doelsector
ICT, media en communicatie, en vrije tijd en sport
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van donderdag 17 september 2020 tot donderdag 8 oktober 2020
Waar
Virtueel, Mexico
Organisatie
EU Delegation to Mexico
Als vervolg op een eerdere handelsmissie rond circulaire economie naar Mexico in april 2019, organiseert de EU-delegatie in Mexico een b2b matchmaking event “Circular Economy - Northern States of Mexico”, dat tot doel heeft Europese en Mexicaanse bedrijven uit de noordelijke staten van Mexico die actief zijn in het betrokken segment met elkaar in contact te brengen. Mexico is één van de strategische partnerlanden van de EU in Latijns-Amerika en toont interesse in de overgang van een lineaire naar een circulaire economie. De virtuele b2b meetings zullen doorgaan van 19 tot 30 oktober 2020. Via een b2b marktplaats kan u informatie ter promotie van uw bedrijf opladen, geschikte partners vinden en uw agenda succesvol organiseren. Registratie kan via volgende link: https://en.foroeconomiacircularuemx.com/b2b .
Doelsector
Consultancy en diensten, energie en milieu
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van maandag 19 oktober 2020 tot vrijdag 30 oktober 2020
Waar
Virtueel, Mexico
Organisatie
EU Delegation in Mexico

Marktstudies

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

Nieuws

Van 17 september t/m 8 oktober 2020 wordt het eerste “Creative Industries Forum (CIF) EU-Mexico” georganiseerd door de Europese Unie, in samenwerking met de EU-lidstaten en het Mexicaanse Ministerie van Cultuur. Doel is om de samenwerking tussen Mexico en de Europese Unie te bevorderen, evenals mogelijke zakelijke kansen te identificeren. Het eerste forum richt zich op de Video Game industrie en de Transmedia sector.