U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 17/10/2020

De Coronaviruspandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India telt Mexico het hoogst aantal COVID-19 overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). T/m 16 oktober werden er meer dan 85.000 COVID-19 gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. Om het besmettingsrisico aan te geven, werkt de Mexicaanse regering met kleurencodes, gaande van rood tot groen, om aan te duiden hoe hoog het besmettingsrisico is. Voor zestien Mexicaanse staten, waaronder de hoofdstad Mexico-City, Jalisco (Guadalajara) en Nuevo León (Monterrey) geldt momenteel de kleur ‘oranje’, wat aangeeft dat het besmettingsrisico ‘hoog’ is. Voor vijftien Mexicaanse staten, waaronder Quintana Roo (Cancún) geldt de kleurcode geel (=’medium risico’) en één staat, Campeche, kleurt groen. Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico worden momenteel ten zeerste afgeraden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Mexico nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf. Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Oost-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Mexico'.
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van maandag 31 mei 2021 tot woensdag 2 juni 2021
Waar
Mexico-City, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka Oost-Vlaanderen.

Marktstudies

Nieuws

De Coronavirus pandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India, telt Mexico het hoogst aantal Covid overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). Het IMF verwacht dan ook dat de Mexicaanse economie zal krimpen met meer dan 10% in 2020. Ook voor 2021 voorspelt het IMF slechts een bescheiden herstel van +3.3% economische groei. Mexico zou daardoor één van de slechtst presterende economieën in Latijns-Amerika zijn in 2020 en 2021. Lees in dit artikel de laatste stand van zaken m.b.t. de impact van de COVID-19-epidemie in Mexico. 

Heeft u als leverancier van medicijnen, medische benodigheden en vaccins interesse om zaken te doen met de Mexicaanse overheid? Neem dan deel aan de cursus 'Toeleveren aan UNOPS'. UNOPS (United Nations Office for Project Services) is immers door de Mexicaanse overheid aangesteld om overheidsaankopen uit te voeren van medicijnen en medische benodigheden in de periode 2021-2024 in Mexico.