U bent hier

Exporteren naar Mexico

CORONAVIRUS

UPDATE 31/05/2021

De Coronaviruspandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India, telt Mexico het hoogst aantal COVID-19 overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). T/m 31 mei 2021 werden er meer dan 223.000 COVID-19 gerelateerde overlijdens geregistreerd in Mexico. De toestand is wel aan het verbeteren. Om het COVID-besmettingsrisico aan te geven, werkt de Mexicaanse regering met vier kleurencodes, gaande van rood (=’maximum risico’), oranje (=’hoog risico’), geel (=’medium risico’) tot groen (=’laag risico’). Geen enkele Mexicaanse staat bevindt zich momenteel in kleurcode rood; slechts 1 Mexicaanse staat (Quintana Roo, met als belangrijkste stad Cancún) bevindt zich in ‘oranje’; voor de hoofdstad Mexico-City en veertien andere Mexicaanse staten (waaronder belangrijke staten als Nuevo León (Monterrey) en Estado de México (Toluca)) geldt momenteel de kleur ‘geel’, wat aangeeft dat het besmettingsrisico ‘medium’ is. Voor zestien Mexicaanse staten, waaronder Jalisco (Guadalajara) geldt momenteel de kleurcode groen (=’laag risico’). Niet-essentiële reizen vanuit België naar Mexico worden momenteel echter nog steeds ten stelligste afgeraden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mexico

Blijf op de hoogte over alles in Mexico

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Mexico? Ontdek ze tijdens de groepszakenreis die Flanders Investment & Trade, samen met de twee andere exportpromotieagentschappen AWEX en hub.brussel, organiseert naar Mexico-City.
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Van zondag 23 oktober 2022 tot woensdag 26 oktober 2022
Waar
Mexico-City, Mexico
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussel.

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Wil u als buitenlands bedrijf meer weten over de te volgen procedure indien u wil intekenen op een openbare aanbesteding in Mexico? Dan is het webinar dat INSABI, het Mexicaanse Instituut voor de Volksgezondheid, over dat onderwerp organiseert misschien iets voor u. De online workshop is bedoeld voor Europese bedrijven en gaat door op woensdag 3 november van 16u tot 18u (CET) in het Engels.

De Coronavirus pandemie heeft Mexico zwaar getroffen. Na de VS, Brazilië en India telt Mexico het hoogste aantal COVID-overlijdens ter wereld (in absolute aantallen). In 2020 heeft de Mexicaanse economie dan ook de grootste krimp gekend (-9%) sinds de jaren '30 van de vorige eeuw. Het IMF verwacht wél dat de Mexicaanse economie in 2021 terug (gedeeltelijk) zal herstellen met een voorziene groei van 5%. Lees in dit artikel de laatste stand van zaken m.b.t. de impact van de COVID-19-epidemie in Mexico.