U bent hier

Nieuws

In Mauritius, werden de eerste cases gerapporteerd op 18 maart 2020.  De eerste “sanitaire lockdown“ startte op 20 maart met ook ‘contact tracing’ van de personen die in contact waren gekomen met de besmette personen. Mauritius heeft het beste sociale zekerheidssysteem van Zuidelijk Afrika met gratis gezondheidszorg, onderwijs en gratis openbaar vervoer voor jongeren, gepensioneerden en gehandicapten. Het land is dus goed geplaatst om de pandemie onder controle te houden.

Gedurende een tijd werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronaviruspandemie, maar sinds kort ondervindt het op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19. Het aantal besmettingen en maatregelen om het virus tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.

De Board of Investment (BOI) is het nationale agentschap voor de bevordering van investeringen in Mauritius, met het mandaat investeringen in het land te vergemakkelijken en te bevorderen. Het is het eerste aanspreekpunt voor wie de zakelijke kansen in Mauritius en de regio wil verkennen. BOI helpt ook investeerders bij de groei en diversificatie van hun bedrijven.