U bent hier

Mauritius in cijfers

CORONAVIRUS

Gedurende een tijdje werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronavirus pandemie, maar sinds kort ondervindt het nu op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19.

Het aantal besmettingen en maatregelen om dit tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.

Blijf up-to-date over de genomen maatregelen in Mauritius met ons nieuwsbericht: Coronavirus - de toestand in Mauritius, de toestand in Afrika in het algemeen en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
De informatie op deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog geen rekening met de gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Republiek Mauritius
Hoofdstad
Port Louis (135.000 inwoners)
Oppervlakte
2.040 km² (= 0,07 x België)
Aantal inwoners
1,7 miljoen
Staatshoofd
President Prithvirajsing Roopun
Regeringsleider
Premier Pravind Jugnauth
Taal
Creools, Bhojpuri, Frans
Munt
Muaritian Rupee (MUR) Wisselkoers

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
14 miljard USD (543 miljard USD in België)
BBP/Capita
11.239 USD (47.472 USD in België)

Economische vooruitzichten

De economie van Mauritius heeft de afgelopen jaren (2019) een lage maar gestage groei doorgemaakt van gemiddeld 3,8%. Het land behoort tot de meest dynamische economieën in Sub-Sahara-Afrika. De economische groei is naar schatting gestabiliseerd op 3,5% van het bbp in 2019, aangedreven door toerisme, financiële diensten, detailhandel en groothandel en IT-sectoren. De economie is momenteel afhankelijk van suiker, toerisme, textiel en kleding en financiële diensten, maar breidt uit naar visverwerking, informatie- en communicatietechnologie, onderwijs en hospitality en vastgoedontwikkeling. Landbouw en industrie zijn voor de economie minder belangrijk geworden. Diensten, met name toerisme, waren goed voor meer dan 70% van het bbp.

De Mauritiaanse regering is nog steeds eigenaar van nutsvoorzieningen en controleert de invoer van rijst, meel, aardolieproducten en cement. In zijn campagne voor sociale gelijkheid en armoedebestrijding had Mauritius aanzienlijke vooruitgang geboekt en presenteert het een voorbeeldig ontwikkelingsmodel. Mauritius wordt door de Wereldbank geclassificeerd als een land met een hoger middeninkomen en een hoge index voor menselijke ontwikkeling. Het eiland probeert binnen 10 jaar een land met een hoog inkomen te worden.

Nuttige websites

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Mauritius