U bent hier

Nieuws

Marokko kent een felle opstoot van nieuwe besmettingen. Sinds 7 september 2020 is de stad Casablanca opnieuw in lockdown. Zonder een speciale toelating van de lokale autoriteiten kan men de stad niet meer in of uit. Ook de avondklok is opnieuw van kracht tussen 22u00 en 5u00, alle scholen blijven gesloten, markten worden om 15u00 gesloten, cafés en winkels om 20u00 en restaurants om 21u00. De noodtoestand in het hele land geldt voorlopig tot 10 november. 

De Marokkaanse overheid kondigde op 20 maart de sanitaire noodsituatie af voor 1 maand. Ondertussen werd de noodtoestand al meerdere malen verlengd, momenteel tot 10 juli. Het land is daarbij opgedeeld in twee zones, waarbij de stedelijke agglomeraties van Tanger, Fès, Rabat, Casablanca en Marrakech nog altijd een strikte lockdown kennen, terwijl de rest van het land wel een versoepeling kent. 

De Covid-19-crisis heeft een grote impact op de economie, handel en de logistieke keten. Daarom heeft de Marokkaanse douane beslist om elektronische kopieën van de EUR.1- en EUR.MED-certificaten te aanvaarden bij import in Marokko. Ook ingescande sanitaire en fytosanitaire certificaten worden tot nader order aanvaard. 

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert DinarStandard een overzicht van de islamitische economie. In 2018 gaven moslims wereldwijd 2 miljard USD uit aan halalvoeding, -farma en -lifestyle, een groei van 5,2% in vergelijking met vorig jaar. Het bewustzijn bij de moslimconsument omtrent halal groeit en bedrijven passen zich aan aan de veranderende verwachtingen van de consument. De belangrijkste trends leest u in dit uitgebreide rapport. 

Pagina's