U bent hier

Exporteren naar Marokko

CORONAVIRUS

Sinds 7 februari is het Marokkaanse luchtruim opnieuw open voor buitenlandse vluchten.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be. Covid-19: New restrictive measures
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Marokko

Blijf op de hoogte over alles in Marokko

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u een startende Vlaamse exporteur en heeft u interesse in de Marokkaanse markt? Neem dan deel aan dit uniek begeleidingstraject inclusief groepszakenreis.
Doelmarkt
Marokko
Wanneer
Van maandag 23 oktober 2023 tot vrijdag 27 oktober 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Casablanca, Marokko
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Bierconsumptie in Marokko is allesbehalve vanzelfsprekend. Toch is de groei van de Marokkaanse biermarkt, mede door urbanisatie, stijgende koopkracht, westerse invloeden en curiositeit van de consument, onomkeerbaar. Ondanks het talrijk aanbod van bieren uit België, is het opmerkelijk dat we slechts 4,35% van de totale hoeveelheid geïmporteerde bieren in Marokko uitmaken. Zodoende biedt de markt nog veel mogelijkheden voor Belgische brouwers. Cultural distance en een administratieve doolhof zorgen momenteel echter nog voor veel barrières. Deze studie belicht daarom de markt en zijn potentieel alsook de reglementering rond export.

Deze marktstudie schetst een beeld van het Marokkaanse start-up landschap en de daarbij horende opportuniteiten voor internationaal ondernemend Vlaanderen. Op basis van onderzoek en interviews met lokale spelers wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste incubators, accelerators, venture capitalists en andere strategische spelers in het Marokkaanse start-up ecosysteem. Deze studie wordt verantwoord door het feit dat het jonge Marokkaanse start-up ecosysteem in volle opmars is en steeds meer kapitaal aantrekt. Deze tendens gaat ook gepaard met opportuniteiten voor Vlaamse start-ups en ondernemingen die de Marokkaanse markt willen aanboren.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 18 oktober ’22 werd een MOU (memorandum of understanding) ondertekend tussen Marokko en de Europese Unie in Rabat, Marokko met als doel de samenwerking op het gebied van energietransitie, de strijd tegen klimaatverandering en milieubescherming te versterken, de opwarming van de aarde tegen te gaan en de "groene economie" te stimuleren. De samenwerking werd ondertekend door de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, en de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

Afrikaanse startups in de agro-industrie hebben in 2021 een record bedrag gekregen van private equity-investeerders. De startups haalden $482 miljoen op; een stijging van 250%. Volgens het eerste jaarlijkse rapport over de financiering van startups in de agro-industrie in Afrika van het Amerikaanse bedrijf AgFunder, zijn Egypte, Nigeria, Kenia, Zuid-afrika en Marokko de 5 grootste markten op het continent in termen van fondsenwerving en transacties.