U bent hier

Exporteren naar Marokko

CORONAVIRUS

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be. Covid-19: New restrictive measures
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Marokko

Blijf op de hoogte over alles in Marokko

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Afrika is een continent vol kansen, maar ook vol uitdagingen voor kmo’s die er zaken willen doen. Hoe kunt u deze markt betreden en succesvol zijn? Tijdens dit panelgesprek delen de landenexperten van FIT, op post in Afrika, hun ervaringen. U komt meer te weten over de sectoren en landen met het meeste potentieel, de culturele en juridische aspecten, de financieringsmogelijkheden en de beste praktijken.
Doelmarkt
Marokko, Egypte en Zuid-Afrika
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Openbare aanbestedingen zijn een doeltreffende manier om zaken te doen op het Afrikaanse continent. Onze landenexperten op post in Afrika geven u inzicht in de do’s en don’ts van het aanbestedingsproces en helpen u om veelvoorkomende fouten te vermijden.
Doelmarkt
Marokko, Egypte en Zuid-Afrika
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De watervoorraden van Marokko staan onder toenemende druk door o.a. bevolkings- en industriële groei, intensieve landbouw, klimaatverandering, overexploitatie van bestaande waterbronnen enzovoort. In deze studie krijgt u niet alleen een inzicht in de bestaande Marokkaanse watermarkt, maar wordt ook dieper ingegaan op de overheidsactoren en de publieke actoren, hun projecten en de manier waarop u best deelneemt aan zulke projecten.

Marokko heeft zichzelf grootse doelstellingen gesteld wat betreft de vergroening van haar energiemix. De hernieuwbare energiesector vormt een prioriteit in het Koninkrijk Marokko. Het land beschikt over een grote wind- en zonne-energiecapaciteit alsook over een ideale ligging tussen Europa en Afrika. Deze marktstudie bespreekt de verschillende lopende projecten en opportuniteiten in de hernieuwbare energiesector. Deze studie is een update van de marktstudie "De hernieuwbare energiesector in Marokko" die in 2022 werd gepubliceerd.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Marokkaanse importeur is op zoek naar een leverancier van cellulose voor toepassingen in de bouwsector. Vlaamse bedrijven die geïnteresseerd zijn of meer info wensen kunnen steeds contact opnemen met het FIT-kantoor in Casablanca.

Nieuws

De minister van Handel en Industrie, Ryad Mezzour, heeft een nieuwe doelstelling voor de komende jaren vastgelegd. Marokko streeft naar een hogere productiecapaciteit van 1 miljoen auto’s tegen 2026 en 2 miljoen tegen 2030. Ondanks het feit dat de internationale automarkt zich momenteel in een crisis bevindt, heeft minister Mezzour er het volle vertrouwen in dat de Marokkaanse markt alsnog investeringen zal aantrekken.