U bent hier

Exporteren naar Marokko

CORONAVIRUS

UPDATE 06/08/2020

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar zijn. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken. Marokko is daarop geen uitzondering.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Marokko

Blijf op de hoogte over alles in Marokko

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Naar aanleiding van het behalen van zijn diploma handelsingenieur aan de Solvay Business School, schreef Kobe Vaes een masterthesis over de automobielindustrie in Marokko, meer bepaald een studie over de opmars van de automobielindustrie van personenwagens in Marokko en hun impact.

De coronacrisis heeft ook in Marokko de gezondheidssector danig belast. Ook Marokko probeerde de afgelopen maanden op zeer korte termijn medisch materiaal zoals mondmaskers, ventilatoren ... te importeren. In sommige gevallen versoepelde de overheid de importprocedures, in andere gevallen werd de export belemmerd. Hoog tijd dus om even stil te staan bij de reglementering rond medische apparatuur in Marokko.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Marokkaanse overheid kondigde op 20 maart de sanitaire noodtoestand af, die nogmaals werd verlengd en nu van kracht blijft tot 10 september. Sinds 10 juni zijn de industriële, commerciële en artisanale activiteiten terug opgestart. Vanaf 25 juni is ook de horeca opnieuw open en zijn binnenlandse verplaatsingen met vliegtuig en trein weer mogelijk. Het land is nog altijd in twee zones opgedeeld. Sinds 26 juli zijn de 8 stedelijke agglomeraties van Tanger, Tétouan, Fes, Meknès, Marrakech, Settat, Berrechid en Casablanca opnieuw in semi-lockdown. Inwoners mogen de stad niet verlaten, terwijl de rest van het land zich vrij kan bewegen.