U bent hier

Exporteren naar Marokko

CORONAVIRUS

UPDATE 03/08/2021

De regering heeft besloten om vanaf 3 augustus 2021 een reeks stringente preventieve maatregelen te nemen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Bedoeling is om de gezondheid van de burgers te beschermen; deze maatregelen zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van het Technisch en Wetenschappelijk Comité en houden rekening met de opmerkelijke stijging van het aantal besmettingen en sterfgevallen de afgelopen dagen.

Deze maatregelen betreffen onder andere het verbod op nachtreizen in het hele Koninkrijk tussen 21:00 en 05:00. Ook verplaatsingen naar Casablanca, Marrakech en Agadir zijn verboden, met een uitzondering voor gevaccineerde personen, dringende medische gevallen, vervoerders van goederen en producten, en werknemers uit de private en publieke sector met een ondertekende reisopdracht van hun werkgevers.

Restaurants en cafés moeten om 21.00 uur sluiten; hamams en sportscholen moeten dicht. Bij bijeenkomsten en activiteiten in gesloten en open ruimtes mogen niet meer dan 25 personen aanwezig zijn; bij overschrijding van dit aantal is de toestemming van de lokale autoriteiten vereist. Hotels en logiesverstrekkende bedrijven mogen de 75% van hun capaciteit niet overschrijden.

De regering roept ook op om het telewerken zowel in de publieke als private sector aan te moedigen "indien mogelijk".

Houd er ook rekening mee dat alle voorzorgsmaatregelen die reeds werden uitgevaardigd zullen worden gehandhaafd. Het gaat onder meer over het verbod op uitvaarten en huwelijksceremonies en feesten, het respecteren van maximaal 50% van de zaalcapaciteit in cafés en restaurants, openbaar vervoer en openbare zwembaden.

De regering benadrukt dat het gevaar van de verspreiding van de pandemie nog steeds aanwezig en continu is, vooral na het opduiken van de nieuwe varianten in het Koninkrijk. Hierdoor vereist de huidige situatie een strikte naleving van alle richtlijnen en alle preventieve maatregelen, inclusief fysieke afstand, hygiëneregels en verplicht dragen van maskers om de doorgedreven prestaties van Marokko in zijn strijd tegen de pandemie te behouden.

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar zijn. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be. Covid-19: New restrictive measures
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Marokko

Blijf op de hoogte over alles in Marokko

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Naar aanleiding van het behalen van zijn diploma handelsingenieur aan de Solvay Business School, schreef Kobe Vaes een masterthesis over de automobielindustrie in Marokko, meer bepaald een studie over de opmars van de automobielindustrie van personenwagens in Marokko en hun impact.

De coronacrisis heeft ook in Marokko de gezondheidssector danig belast. Ook Marokko probeerde de afgelopen maanden op zeer korte termijn medisch materiaal zoals mondmaskers, ventilatoren ... te importeren. In sommige gevallen versoepelde de overheid de importprocedures, in andere gevallen werd de export belemmerd. Hoog tijd dus om even stil te staan bij de reglementering rond medische apparatuur in Marokko.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws