U bent hier

Exporteren naar Maleisië

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Maleisië

Blijf op de hoogte over alles in Maleisië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade organiseert in juni 2024 opnieuw een Vlaamse stand op de Singapore International Water Week (SIWW), een tweejaarlijks internationaal platform voor de waterindustrie. Een ideale gelegenheid om uw technologie te presenteren en nieuwe contacten te leggen met beslissingsnemers en technologieverkenners uit Singapore en de ganse regio.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Bouw, consultancy en diensten, en milieu
Doelmarkt
India, Indonesië, Maleisië en Singapore
Wanneer
Van dinsdag 18 juni 2024 tot zaterdag 22 juni 2024
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Zet uw onderneming de eerste stappen op de Indonesische of Maleisische markt? Twijfel niet en stap in het begeleidingstraject Start2Export2 Indonesië & Maleisië. Met dit traject begeleiden Flanders Investment & Trade en Voka Oost-Vlaanderen u op een intensieve manier naar deze interessante en uitdagende markten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Ontdek deze boeiende landen samen met ons..
Doelmarkt
Indonesië en Maleisië
Wanneer
Van zondag 1 december 2024 tot vrijdag 6 december 2024
Waar
Kuala Lumpur, Maleisië en Jakarta, Indonesië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka KvK Oost-Vlaanderen.

Marktstudies

Producten in kunststof variëren van alledaagse huishoudelijke artikelen en verpakkingsmaterialen tot hoogwaardige producten. De Maleisische industrie voor kunststofproducten liet in 2022 een aanhoudende groei zien die overeenkomt met de wereldwijde vooruitzichten voor de industrie. Tussen 2022 en 2030 zal de sector naar verwachting groeien met een Compound Annual Growth Rate (CAGR) van 3,7%. Deze marktstudie, opgesteld door TAPiO Management Advisory in opdracht van Flanders Investment & Trade, beschrijft de kunststoffenmarkt in Maleisië zeer grondig. De focus ligt op de verschillende soorten kunststoffen, de uitdagingen, de zakelijke mogelijkheden en hoe men deze markt benadert. Veel leesplezier!

Maleisië kan men omschrijven als de toegangspoort tot de Aziatisch markten, gelegen in het hart van Zuidoost-Azië. De chemische en petrochemische industrie levert de grootste bijdrage aan de economie in Maleisië en vormt zo een belangrijke basis. Dit rapport licht de drie belangrijkste subsectoren toe: chemicaliën en chemische producten, olieproducten inclusief petrochemische producten en oleochemicaliën.

Nieuws

Het ministerie van Islamitische Ontwikkeling van Maleisië (JAKIM) heeft een belangrijke aankondiging gedaan over de erkenning van de Halal Food Council of Europe (HFCE) als een Foreign Halal Certification Body (FHCB). Met ingang van 13 oktober 2023 heeft JAKIM HFCE officieel geschrapt van de lijst van erkende FHCB's. Dit betekent dat de halal-certificering van HFCE niet langer geldig is voor producten die naar Maleisië worden geëxporteerd. Deze ontwikkeling vereist de aandacht van Vlaamse bedrijven die halal-gecertificeerde producten exporteren naar Maleisië.