U bent hier

Exporteren naar Maleisië

CORONAVIRUS

UPDATE 23/11/2020

Op 9 oktober 2020 maakte het Maleisische Ministerie van Volksgezondheid bekend dat Maleisië in de 3e golf van de COVID-19 pandemie zit. Op 19 november 2020 zijn er in totaal 51.680 COVID-19 gevallen in Maleisië, waaronder 326 overlijdens. Meer dan 50% van de besmettingen werden gemeld in Sabah en Sarawak, Oost-Maleisië. De piek in COVID-19 gevallen in Sabah werd verergerd door de twee weken durende staatsverkiezing campagne en een uitbraak van het coronavirus in een detentiecentrum.
Om de huidige COVID-19 uitbraak onder controle te houden heeft de Maleisische regering besloten om van 9 november tot 6 december 2020 voorwaardelijke bewegingscontrole op te leggen aan de meeste staten in Maleisië. Sinds 10 september is er een inreisverbod voor burgers uit 23 landen, met uitzondering van o.a. houders van een studentenpaspoort en expats.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Maleisië

Blijf op de hoogte over alles in Maleisië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Zijn Maleisië en Singapore nog een nieuwe markten voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf. Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA Vlaams-Brabant het begeleidingstraject 'Start2Export2 Maleisië en Singapore'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Maleisië en Singapore
Wanneer
Van zondag 26 september 2021 tot vrijdag 1 oktober 2021
Waar
Kuala Lumpur - Singapore, Maleisië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka Vlaams-Brabant.

Marktstudies

De Maleisische voedings- en drankenindustrie is een snelgroeiende markt en heeft met 22,12 miljard euro een belangrijke bijdrage aan het BNP in Maleisië. De sector kent een breed scala aan verwerkt voedingsmiddelen voor zowel de Aziatische als westerse smaak. Het is een sector van voornamelijk binnenlandse KMO’s aangevuld met de gekende buitenlandse en multinationals.

Nieuws

Maleisië wordt aanzien als één van de meest succesvolle landen ter wereld in hun aanpak van het coronavirus. Op 9 oktober 2020 maakte het Maleisische Ministerie van Volksgezondheid bekend dat Maleisië in de  3e golf van de COVID-19 pandemie zit. Op 19 november 2020 zijn er in totaal  51.680 COVID-19 gevallen in Maleisië, waaronder 326 overlijdens. Meer dan 50% van de besmettingen werden gemeld in Sabah en Sarawak, Oost-Maleisië.  
Om de huidige COVID-19 uitbraak onder controle te houden heeft de Maleisische regering besloten om van 9 november tot 6 december 2020 voorwaardelijke bewegingscontrole op te leggen in de meeste staten.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.