U bent hier

Macau in cijfers

CORONAVIRUS

UPDATE 14/04/2021

Macau is dankzij het vroege sluiten van zijn grenzen vrij goed gespaard gebleven van besmettingen met Covid-19. Op 14 april 2021 stond de teller op 49 besmettingen en waren er geen dodelijke slachtoffers. Buitenlanders zijn nog altijd niet toegelaten in Macau; enkel in zeer uitzonderlijke gevallen kan een niet-resident toegang krijgen. Voor inwoners van Mainland China zijn er minder restricties, maar men moet altijd een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
De informatie op deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog geen rekening met de gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Speciale Administratieve Regio Macau van de Volksrepubliek China
Hoofdstad
Macau
Oppervlakte
32.9 km² (= 0,01 x België)
Aantal inwoners
683.100
Staatshoofd
President Xi Jinping
Regeringsleider
Chief Executive Fernando CHUI Sai On
Taal
Chinees (Kantonees), Portugees
Munt
Macause Pataca Wisselkoers

Economische vooruitzichten

Macau staat bekend als het Las Vegas van het Verre Oosten. Macau’s economie is grotendeels afhankelijk van de gokindustrie, die goed is voor 51% van de economische activiteit, 22% van de tewerkstelling en meer dan 80% van de belastinginkomsten in de regio.

Sinds Macau zijn gokindustrie opende voor buitenlandse investeringen in 2001, is de industrie verantwoordelijk voor miljardeninvesteringen in het gebied. De boom van de gokindustrie kwam tot een abrupt einde in 2014 met de Chinese anti-corruptiecampagne. Dit leidde tot een inkrimping van het BBP met 21,5% in 2015. In 2018 wist de Macause economie zich redelijk te herstellen, maar de COVID-19 pandemie heeft Macau uitzonderlijk hard geraakt. Door het stilvallen van de toerisme en- gokindustrie vanuit China en andere landen kromp de economie in de regio met maar liefst 56,3% in 2020. Het aantal bezoekers daalde met maar liefst 85% tegenover 2019, vooral omdat de Chinese goktoeristen de stad niet meer bezochten. Afhankelijk van de evolutie van de pandemie verwacht men een herstel van ong. 44% in 2021, maar de economie zal pas haar pre-pandemische niveau bereiken in 2022.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Macau

Meer weten over Macau?