U bent hier

Nieuws

In het nieuwsbericht vindt u informatie over de algemene toestand, de genomen voorzorgsmaatregelen, de economische steunmaatregelen en de exitstrategie van de overheid. Per 11 maart 2022 werden de meeste gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19 in Luxemburg ingetrokken. Als gevolg hiervan zijn de horeca, de cultuursector, de sport, het onderwijs en de handel niet langer meer onderworpen aan specifieke regels. Enkel in het openbaar vervoer, in ziekenhuizen en rust- en verzorgingshuizen is het dragen van een mondmasker nog verplicht.

De sector van de gezondheidstechnologie breidt zich uit in Luxemburg en trekt start-ups van over de hele wereld aan. Vooral het aantal bedrijven met een digitale focus neemt voortdurend toe. Ze werken aan de digitalisering van alle aspecten van de gezondheid en het medische traject van de patiënt en ontwikkelen slimme gezondheidsproducten en -diensten gericht op gepersonaliseerde en digitale geneeskunde. De nieuwe healthtech campus zal de ontwikkeling van de sector aanzienlijk. stimuleren.

Geïnteresseerd in de Luxemburgse markt? AHK debelux (Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel) organiseert van 22 tot 24 februari 2022 een reeks seminaries over deze markt. Komt o.a. aan bod: oprichting van een onderneming, een overzicht van de economie, groei en economisch potentieel, btw-info, ...).

Op 22 juni 2021 werd het Circular Economy Portal Luxembourg gelanceerd. Het portaal is een overheidsplatform voor het delen van inzichten in de strategie voor de circulaire economie in Luxemburg en voor het bereiken van publieke en private belanghebbenden.