U bent hier

Exporteren naar Luxemburg

CORONAVIRUS

Ook het Groothertogdom Luxemburg is in de ban van het coronavirus COVID-19. Om de snelle verspreiding tegen te gaan nam ook de Luxemburgse overheid preventieve maatregelen en terzelfder tijd werden tal van ondersteuningsmaatregelen opgezet om de economische toestand te helpen stabiliseren.
De vaccinatiecampagne is, zoals in elk andere EU-lidstaat, volop aan de gang. Op dit ogenblik is 74% van de bevolking (+12j.) gevaccineerd. Om de vaccinatiegraad op te krikken, wordt vanaf 1 november 2021 het gebruik van het 'CovidCheck system' uitgebreid en verplicht bij het bezoek aan horeca, discotheek, vrijetijdsbestedingen en in sommige winkels. Werkgevers zijn vrij om de coronapas ook in te voeren op de werkvloer. Het mondmasker blijft vanaf 6 jaar verplicht op het openbaar vervoer en in winkels.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

De dienstverlening van Flanders Investment & Trade voor Luxemburg is beperkt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Luxemburg

Blijf op de hoogte over alles in Luxemburg

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

In het nieuwsbericht vindt u informatie over de algemene toestand, de genomen voorzorgsmaatregelen, de economische steunmaatregelen en de exitstrategie van de overheid. De vaccinatiecampagne is, zoals in elk andere EU-lidstaat, volop aan de gang. Op dit ogenblik is 74% van de bevolking (+12j.) gevaccineerd. Om de vaccinatiegraad op te krikken, wordt vanaf 1 november 2021 het gebruik van het 'CovidCheck system' uitgebreid en verplicht bij het bezoek aan horeca, discotheek, vrijetijdsbestedingen en in sommige winkels. Werkgevers zijn vrij om de coronapas ook in te voeren op de werkvloer. Het mondmasker blijft vanaf 6 jaar verplicht op het openbaar vervoer en in winkels.

Op 22 juni 2021 werd het Circular Economy Portal Luxembourg gelanceerd. Het portaal is een overheidsplatform voor het delen van inzichten in de strategie voor de circulaire economie in Luxemburg en voor het bereiken van publieke en private belanghebbenden.