U bent hier

Nieuws

Bent u een agrovoedingsbedrijf met interesse om zaken te doen in Libanon? Dan zijn de Agri-Food Innovation Days "AFID" misschien interessant om te bezoeken. Het driedaagse evenement vindt jaarlijks plaats in Beiroet en brengt leiders, bedrijven, ondernemers, start-ups, investeerders, onderzoekers en visionairs uit de agrovoedingssector samen onder één dak om Libanese agrovoedingsinnovaties in de sector te promoten, lokale en regionale uitdagingen onder de aandacht te brengen, partnerschappen tussen ecosystemen en bedrijven te bevorderen en potentiële innovaties te initiëren. 

De Arabische wereld werd niet gespaard door de COVID-19 pandemie. Naast de menselijke tol, hadden het hoog aantal besmettingen en de verschillende lockdowns een groot effect op de economie. Een herstel werd voorspeld, weliswaar in verschillende snelheden afhankelijk van het land, maar voorspellingen worden alweer naar beneden bijgesteld door het conflict in Oekraïne en de stijgende grondstofprijzen. 

De Europese Commissie en het Centre du Commerce International (ITC) hebben op 30 juni de EuroMed Trade Helpdesk gelanceerd, een gratis online portaal. Interesse in zakendoen met Algerije, Egypte, Jordanië, Israël, Libanon, Marokko, Palestina, Tunesië of Turkije? Neem er dan zeker een kijkje.