U bent hier

Nieuws

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar worden. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

De aanhoudende onrust in Libanon, vertaalt zich naar drastische maatregelen op bancair vlak. Zo worden Libanese bedrijven geconfronteerd met een reductie van hun kredietsaldo's, bevriezing van uitstaande L/C's en het blokkeren van geldtransfers naar het buitenland.

De Wereldbank publiceerde begin dit jaar een rapport over de economische vooruitzichten voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Terwijl de economische groei er in 2017 sterk op achteruitging in vergelijking met het jaar daarvoor, wordt voor 2018 een positiever scenario verwacht.

De Europese Commissie en het Centre du Commerce International (ITC) hebben op 30 juni de EuroMed Trade Helpdesk gelanceerd, een gratis online portaal. Interesse in zakendoen met Algerije, Egypte, Jordanië, Israël, Libanon, Marokko, Palestina, Tunesië of Turkije? Neem er dan zeker een kijkje.

De Libanese economie trekt langzaam opnieuw aan, aangedreven door de private consumptie. Voor 2017 voorspellen analisten een groei tussen de 2,5% en 4%. De doorbraak op politiek niveau, met de verkiezing van een nieuwe president en parlement, moet ook de publieke sector een boost geven. Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en opportunteiten aan de hand van deze nieuwsbrief.

Wil u op de hoogte blijven van de economische situatie in Libanon en de laatste ontwikkelingen in de belangrijkste sectoren? Mis dan deze nieuwsbrief niet, opgesteld door het kantoor van Flanders Investment & Trade in Beiroet.