U bent hier

Nieuws

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

De Arabische wereld werd niet gespaard door de COVID-19 pandemie. Naast de menselijke tol, hadden het hoog aantal besmettingen en de verschillende lockdowns een groot effect op de economie. Een herstel werd voorspeld, weliswaar in verschillende snelheden afhankelijk van het land, maar voorspellingen worden alweer naar beneden bijgesteld door het conflict in Oekraïne en de stijgende grondstofprijzen. 

De aanhoudende onrust in Libanon, vertaalt zich naar drastische maatregelen op bancair vlak. Zo worden Libanese bedrijven geconfronteerd met een reductie van hun kredietsaldo's, bevriezing van uitstaande L/C's en het blokkeren van geldtransfers naar het buitenland.

De Europese Commissie en het Centre du Commerce International (ITC) hebben op 30 juni de EuroMed Trade Helpdesk gelanceerd, een gratis online portaal. Interesse in zakendoen met Algerije, Egypte, Jordanië, Israël, Libanon, Marokko, Palestina, Tunesië of Turkije? Neem er dan zeker een kijkje.

De Libanese economie trekt langzaam opnieuw aan, aangedreven door de private consumptie. Voor 2017 voorspellen analisten een groei tussen de 2,5% en 4%. De doorbraak op politiek niveau, met de verkiezing van een nieuwe president en parlement, moet ook de publieke sector een boost geven. Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en opportunteiten aan de hand van deze nieuwsbrief.

Wil u op de hoogte blijven van de economische situatie in Libanon en de laatste ontwikkelingen in de belangrijkste sectoren? Mis dan deze nieuwsbrief niet, opgesteld door het kantoor van Flanders Investment & Trade in Beiroet.