U bent hier

Exporteren naar Libanon

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Libanon

Blijf op de hoogte over alles in Libanon

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De ontdekking van offshore olie- en gasvoorraden voor de kust van Libanon biedt goede perspectieven voor de ontwikkeling van het land. De exploratie van de reserves verloopt echter niet van een leien dakje. Dankzij nieuwe wetgeving werd de jarenlange impasse in dit dossier onlangs doorbroken, maar tal van obstakels blijven overeind. Deze marktstudie biedt u een stand van zaken.

Nieuws

Bent u een agrovoedingsbedrijf met interesse om zaken te doen in Libanon? Dan zijn de Agri-Food Innovation Days "AFID" misschien interessant om te bezoeken. Het driedaagse evenement vindt jaarlijks plaats in Beiroet en brengt leiders, bedrijven, ondernemers, start-ups, investeerders, onderzoekers en visionairs uit de agrovoedingssector samen onder één dak om Libanese agrovoedingsinnovaties in de sector te promoten, lokale en regionale uitdagingen onder de aandacht te brengen, partnerschappen tussen ecosystemen en bedrijven te bevorderen en potentiële innovaties te initiëren. 

De Arabische wereld werd niet gespaard door de COVID-19 pandemie. Naast de menselijke tol, hadden het hoog aantal besmettingen en de verschillende lockdowns een groot effect op de economie. Een herstel werd voorspeld, weliswaar in verschillende snelheden afhankelijk van het land, maar voorspellingen worden alweer naar beneden bijgesteld door het conflict in Oekraïne en de stijgende grondstofprijzen.