U bent hier

Exporteren naar Letland

Coronavirus

Sinds 1 april 2022 stelt Letland niet langer bijzondere COVID-gerelateerde eisen voor aankomende reizigers vanuit België, de andere landen in de Europese Unie en derde landen.
Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Letste website covid19.gov.lv.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Letland

Blijf op de hoogte over alles in Letland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Op 5 maart brengt Minister-President Jan Jambon samen met Flanders Investment & Trade een bezoek aan Riga, Letland. Met deze missie willen wij de Vlaamse expertise op vlak van offshore wind, haveninfrastructuur en de energietransitie promoten. Dit in het bijzonder omdat er in de Baltische Staten heel wat beweegt. Zo heeft het Litouwse Ignitis recent maar liefst 3 tenders gewonnen voor het uitbouw van 3 offshore windparken voor de kust van Litouwen en Estland (Liivi 1 & 2). Daarnaast broedt Letland samen met Estland op een gezamenlijk project, ELWIND . We voorzien daarom een zakelijk programma in Riga (met MP) en Vilnius (zonder MP ) waarbij u met deze sleutelspelers in contact komt. We bezoeken ook, samen met de MP, de haven van Riga en krijgen er onder meer inzicht in het Rail Baltica project en de werkzaamheden van BESIX die het station van Riga bouwen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Bouw en energie
Doelmarkt
Letland en Litouwen
Wanneer
Van maandag 4 maart 2024 tot woensdag 6 maart 2024
Waar
Letland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Nieuws

Regelmatig publiceert Swedbank studies over de economische vooruitzichten voor de Baltische Staten en de Noord-Europese landen. Eerst schetst men een algemeen beeld van hoe de belangrijkste wereldeconomieën ervoor staan, en daarna komen Zweden, de andere Scandinavische landen en de Baltische Staten aan bod.

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.