U bent hier

Exporteren naar Letland

Coronavirus

UPDATE 11/02/2021 De noodtoestand in Letland is intussen verlengd tot 6 April 2021. Het land kreeg de coronapandemie aanvankelijk vrij snel onder controle zonder een volledige lockdown, vooral dankzij een lage bevolkingsdichtheid en gerichte maatregelen. Maar sinds de herfst zijn de cijfers snel gegroeid. Sinds 11 februari kan u Letland enkel binnen voor dringende en essentiële reizen.
Op COVID-19 Pass vindt u hiervoor een formulier dat 48u voor afreis dient ingevuld te worden. Een negatieve COVID-19-test (max. 72u op voorhand) is eveneens vereist. Uitzonderingen op de regel vindt u op dezelfde website.

Burgers van EU-lidstaten mogen naar Letland afreizen zonder 10 dagen in quarantaine te gaan, indien gereisd wordt vanuit een land waar het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen met COVID-19 de voorbije 14 dagen gemiddeld onder de 50/100.000 inwoners ligt. Een uitzondering wordt gemaakt voor buitenlandse reizigers uit risicolanden die afreizen in het belang van de Letse economie, bv. machineonderhoud (de activiteit is dan beperkt tot het strikt essentiële). Meer info vindt u hier: COVID-19 - Safety-measures/self-isolation.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Letland

Blijf op de hoogte over alles in Letland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Nieuws

Na een iets rustigere zomer verergerde de toestand in Letland tijdens de herfst vrij snel. Vanaf 9 november geldt er in ​Letland opnieuw een noodtoestand, die voorlopig tot en met 7 februari van kracht is.

Iedereen die naar Letland reist moet óf een recente negatieve PCR-testresultaat óf een bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen. Vanaf 12 oktober moet elke reiziger zich net voor aankomst in Letland verplicht registreren op https://covidpass.lv/.