U bent hier

Exporteren naar Letland

Coronavirus

UPDATE 9 november 2020
Vanaf 9 november geldt er in ​Letland opnieuw een noodtoestand, die tot en met 6 december van kracht is.
Het land kreeg de coronapandemie aanvankelijk vrij snel onder controle zonder een volledige lockdown, vooral dankzij een lage bevolkingsdichtheid en gerichte maatregelen. Ook tijdens de zomermaanden kwamen er weinig nieuwe besmettingen bij. Maar sinds de herfst zijn de cijfers weer snel gegroeid. De economische impact zal aanzienlijk zijn. Burgers van EU-lidstaten, de EER en Zwitserland mogen naar Letland afreizen zonder 10 dagen quarantaine, indien gereisd wordt vanuit een land waar het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen met COVID-19 de voorbije 14 dagen gemiddeld onder het Letse gemiddelde ligt (op dit moment 177,8/100.000 inwoners). Personen die vanuit België naar Letland reizen, moeten 10 dagen in quarantaine gaan.

Vanaf 12 oktober moet elke reiziger zich bij aankomst verplicht registreren op COVIDpass.lv.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Letland

Blijf op de hoogte over alles in Letland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Nieuws

Na een iets rustigere zomer is de toestand in Letland tijdens de herfst snel verergerd. De economische impact zal aanzienlijk zijn. Vanaf 9 november geldt er in ​Letland opnieuw een noodtoestand, die tot en met 6 december van kracht is.

Personen die vanuit België naar Letland reizen, moeten 10 dagen in quarantaine gaan. Vanaf 12 oktober moet elke reiziger zich bij aankomst verplicht registreren op https://covidpass.lv/.