U bent hier

Nieuws

De situatie in Kosovo is in november aanzienlijk verslechterd, met een sterke stijging van nieuwe COVID-19-gevallen. Momenteel zijn er 54.839 officiële besmettingen bevestigd sinds de uitbraak van de pandemie en 1.392 doden. Er zijn nog altijd maatregen van toepassing om de verspreiding van de virus in te dammen.

Millenium Foundation Kosovo is de juridische entiteit die opgericht is door het Kosovo Threshold Program, dat in 2017 ondertekend en geratificeerd werd tussen Kosovo en de Amerikaanse regering. Dit programma omvat 2 activiteiten: Reliable Energy Landscape Project & Transparent and Accountable Governance Project en biedt verschillende mogelijkheden aan bedrijven om hieraan mee te werken.

In het kader van het Berlin Process heeft Kosovo, net als andere deelnemende landen, een Nationaal Investeringscomité opgericht onder de bevoegdheid van de ministers van Financiën en Europese Integratie. Dit Comité moet een aantal infrastructuurprojecten opstarten op het gebied van transport, energie en milieu in het kader van de zogenaamde Single Projects Pipeline.