U bent hier

Nieuws

Sinds begin juli 2021 wordt Japan getroffen door een vijfde golf van COVID-besmettingen. In 19 prefecturen geldt de noodtoestand, waaronder de grootstedelijke regio’s van Tokyo, Osaka, Nagoya en Fukuoka. In 8 andere prefecturen zijn maatregelen van kracht die het uitgangsleven in zekere mate beperken.
Daarnaast verbiedt Japan tot nader order de toegang tot het grondgebied voor alle buitenlandse reizigers, behalve voor diegenen die over een verblijfsvergunning en een “re-entry permit” beschikken. Japan wordt door de Belgische overheid beschouwd als een “rode zone” van waaruit reizen slechts onder strikte voorwaarden mogelijk is.

Startupbootcamp Scale Osaka is een 3-maanden durend programma voor start-ups om hun markttoegang en ontwikkeling in Japan te versnellen. Het programma richt zich op meer mature start-ups die al een ontwikkeld business model hebben. Start-ups die geselecteerd worden krijgen ondersteuning in de vorm van een op maat gemaakt programma van 3 maanden in Japan.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

In 2019 was de Vlaamse export goed voor 325 miljard euro, een lichte daling van -1,29% ten opzichte van 2018. Naar Japan zag Vlaanderen zijn uitvoer echter toenemen met meer dan 14%. We zoeken uit waarom en wie van deze groei profiteerde.

Pagina's