U bent hier

Nieuws

De Belgian-Luxemburg Chamber of Commerce in Japan (BLCCJ) lanceert de 12de editie van zijn Nippon Export Award (NEA)!

De NEA is een initiatief van de BLCCJ om kmo's of grote bedrijven te belonen die belangrijke prestaties hebben geleverd in de export naar Japan, de import in Japan of de distributie binnen Japan van Belgisch-Luxemburgse producten of diensten.

“Get Ready for Japan” heeft als doel om Europese bedrijfsleiders diepgaand inzicht te bieden in Japanse bedrijfspraktijken en communicatiestijlen en mogelijkheden om succesvolle zakelijke partnerschappen te identificeren.
Daarnaast geeft het programma inzicht in het besluitvormingsproces binnen Japanse bedrijven, wat u zal helpen om hun onderhandelingsstijl en hiërarchie te begrijpen.
Tot slot helpt het programma uw bestaande relaties met Japanse klanten te versterken en nieuwe contacten te leggen.

Van 19 tot 21 juni 2024 vindt Manufacturing World Tokyo Event 2024 plaats. Dit evenement is een toonaangevende vakbeurs voor smart productie in Japan en biedt een uitstekende gelegenheid voor Vlaamse kmo’s om de Japanse markt te verkennen en kansen te ontdekken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming vanuit de EU voor reis- en verblijfskosten via de call PIMAP4Sustainability. Meer informatie hierover leest u in dit artikel.

In deze hybride activiteit wordt uit de doeken gedaan welke EU en Japansese financieringsinstrumenten kunnen worden gebruikt om private sectorinitiatieven in Afrika te ondersteunen. Hierbij zal vooral op opportuniteiten in de energiesector, transport en cruciale grondstoffen worden gefocusd. Het event vindt plaats op donderdag 19 oktober van 9 tot 11 uur en zal in het Engels en Japans te volgen zijn. 

Sinds 2018 kent de Tokyo Metropolitan Government (TMG) een Award toe aan financiële instellingen die innovatieve producten en diensten leveren en ontwikkelen die voldoen aan de behoeften en uitdagingen van de burgers in Tokio.

Het Japanse onderzoeksinstituut Renewable Energy Insitute heeft een interactief overzicht ontwikkeld van de windmolenprojecten op zee en het elektriciteitsnetwerk in Japan.

Sinds 29 april 2023 gelden geen covid-restricties meer bij aankomst in Japan. Ook voor reizigers die vanuit Japan naar België trekken, gelden geen covid-restricties. Daardoor zijn de voorwaarden voor binnenkomst in zowel België als Japan dezelfde als voor de covid-pandemie uitbrak.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) voorziet sinds 11 maart 2023 opnieuw iedere week een rechtstreekse woensdag- en zaterdagvlucht tussen Brussel en Tokio.

Pagina's