U bent hier

Nieuws

Europese producenten van biologische producten kunnen hun producten promoten in de Japanse markt op de EUfood2Japan-website van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation. Onder voorwaarden maakt het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation een profiel van uw firma aan op de website in het Engels en het Japans, en ondersteunt u daarna in het vinden van een Japanse partner.

Het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation en het Investment and Technology Promotion Office van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO) organiseren samen op 17 februari 2023 een pitch- en netwerkevenement om Europese en Japanse bedrijven samen te brengen voor duurzame projecten in Europa, Japan of opkomende markten (Afrika, ASEAN etc.). Innovatieve Japanse bedrijven die duurzame technologieën ontwikkelen op het gebied van energie, milieu en agribusiness zullen zichzelf voorstellen tijdens het evenement.

Van 2 tot 6 juli 2023 zal een EU-topdelegatie onder leiding van EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski Japan aandoen. Het doel is het promoten van Europese landbouwproducten en dranken en hun deelname aan de markt uit te breiden. Bedrijven kunnen deelnemen aan deze delegatie mits inschrijving tegen 31 januari 2023.

Sinds 11 oktober 2022 dienen Belgische staatsburgers bij aankomst in Japan alleen nog te bewijzen dat ze drie keer werden ingeënt met COVID-vaccins erkend door Japan. Zo niet, dan dienen ze te beschikken over een negatief resultaat van een COVID-test die ten vroegste 72 uur voor het vertrek naar Japan werd afgenomen.

Voor reizigers die vanuit Japan naar België trekken, gelden geen covid-restricties.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) heeft alle rechtstreekse vluchten tussen Tokyo en Brussel geschrapt tot in maart 2023.

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

Deze gids van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation heeft tot doel een eenvoudige uitleg te geven over de economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan (EPO), zodat alle marktdeelnemers zich bewust zijn van de mogelijkheden die de EPO biedt, deze begrijpen en er hun voordeel mee kunnen doen.

Deze ‘Quick Guide - How to Export to Japan (Food Sector)’ van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, schetst op kernachtige wijze de manier waarop voedingsproducten hun weg vinden van Europa naar de consument in Japan. U vindt er informatie over importtarieven, regelgeving, etikettering van de goederen en een aantal zeer specifieke producten worden bij wijze van voorbeeld uitgelicht.

Op 27 en 29 juni organiseerde Flanders Investment & Trade in samenwerking met AWEX en hub.brussels twee webinars over e-commerce in de sectoren ‘non-food en food’ in Japan. De presentaties die tijdens deze webinars werden gegeven kunt u hieronder downloaden.

De Japanse regering heeft het uitvoeringsplan van een windmolenproject op zee gepubliceerd. Dit document geeft een kort overzicht van de vereisten van dit project, zowel op technisch gebied als op gebied van communicatie met de lokale bevolking. 

De Japanse regering voorziet in de uitbouw van een uitgebreid netwerk van windmolenparken op zee. Japanse consortia kijken voor de uitvoering ervan naar technologie uit Europa. Voor Vlaamse bedrijven kan dit interessante opportuniteiten creëren.

Pagina's