U bent hier

Nieuws

Na China was Japan één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen in Japan is geleidelijk aan toegenomen, en bereikte op 11 april een eerste piek (720 gevallen). Begin mei was het aantal besmettingen tot onder de 100 per dag gedaald en begin juni zelfs tot onder de 50. Vanaf begin juli is het aantal besmettingen terug beginnen aan te groeien om op 7 augustus een tweede piek te bereiken (1605 gevallen). Daarna vertoonde het aantal besmettingen een dalende trend tot eind september, om in oktober 2020 te stagneren rond een dagelijks gemiddelde van ongeveer 570 gevallen. In de eerste week van november veranderde de trend in een opwaartse beweging met een nieuwe piek van 7.490 dagelijkse besmettingen op 7 januari 2021. Ook het aantal coronapatiënten op de intensieve afdeling nam geleidelijk aan toe tot een piek van 1.014 gevallen op 20 januari 2021. Het aantal dagelijkse corona-overlijdens piekte op 19 januari 2021 met 104 sterfgevallen.

Het EU-Japan Centre organiseert in januari deze 4 webinars: 

  • EPA Helpdesk Webinar 28: GEOGRAPHICAL INDICATIONS
  • Export to Japan 9: Technical Regulations - QUASI-DRUGS
  • EPA Helpdesk Webinar 29: WINES AND SPIRITS & BEERS
  • Export to Japan 10: Technical Regulations - BEER


 

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

In 2019 was de Vlaamse export goed voor 325 miljard euro, een lichte daling van -1,29% ten opzichte van 2018. Naar Japan zag Vlaanderen zijn uitvoer echter toenemen met meer dan 14%. We zoeken uit waarom en wie van deze groei profiteerde.

Het Japanse Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF) heeft aangekondigd dat vanaf oktober 2016 alle zuivelproducten die naar Japan uitgevoerd worden over een gezondheidscertificaat moeten beschikken. Tot nu toe was dit enkel het geval voor zuivelproducten op basis van rauwe melk.