U bent hier

Nieuws

Het Japanse onderzoeksinstituut Renewable Energy Insitute heeft een interactief overzicht ontwikkeld van de windmolenprojecten op zee en het elektriciteitsnetwerk in Japan.

Sinds 29 april 2023 gelden geen covid-restricties meer bij aankomst in Japan. Ook voor reizigers die vanuit Japan naar België trekken, gelden geen covid-restricties. Daardoor zijn de voorwaarden voor binnenkomst in zowel België als Japan dezelfde als voor de covid-pandemie uitbrak.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) voorziet sinds 11 maart 2023 opnieuw iedere week een rechtstreekse woensdag- en zaterdagvlucht tussen Brussel en Tokio.

De Japanse invoer van groenten uit de EU kent de laatste jaren een stevige groei. De Vlaamse industrie speelt daarbij de eerste viool als het gaat om diepvriesgroenten. 

Europese producenten van biologische producten kunnen hun producten promoten in de Japanse markt op de EUfood2Japan-website van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation. Onder voorwaarden maakt het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation een profiel van uw firma aan op de website in het Engels en het Japans, en ondersteunt u daarna in het vinden van een Japanse partner.

Deze gids van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation heeft tot doel een eenvoudige uitleg te geven over de economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan (EPO), zodat alle marktdeelnemers zich bewust zijn van de mogelijkheden die de EPO biedt, deze begrijpen en er hun voordeel mee kunnen doen.

Deze ‘Quick Guide - How to Export to Japan (Food Sector)’ van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, schetst op kernachtige wijze de manier waarop voedingsproducten hun weg vinden van Europa naar de consument in Japan. U vindt er informatie over importtarieven, regelgeving, etikettering van de goederen en een aantal zeer specifieke producten worden bij wijze van voorbeeld uitgelicht.

Op 27 en 29 juni organiseerde Flanders Investment & Trade in samenwerking met AWEX en hub.brussels twee webinars over e-commerce in de sectoren ‘non-food en food’ in Japan. De presentaties die tijdens deze webinars werden gegeven kunt u hieronder downloaden.

De Japanse regering heeft het uitvoeringsplan van een windmolenproject op zee gepubliceerd. Dit document geeft een kort overzicht van de vereisten van dit project, zowel op technisch gebied als op gebied van communicatie met de lokale bevolking. 

De Japanse regering voorziet in de uitbouw van een uitgebreid netwerk van windmolenparken op zee. Japanse consortia kijken voor de uitvoering ervan naar technologie uit Europa. Voor Vlaamse bedrijven kan dit interessante opportuniteiten creëren.

Pagina's