U bent hier

Exporteren naar Japan

CORONAVIRUS

UPDATE 27/11/2020

In Japan heeft de regering op 25 mei 2020 de algemene noodtoestand opgeheven. De overheid verbiedt tot nader order de toegang tot het grondgebied aan buitenlandse reizigers uit een groot aantal landen, waaronder zowat alle Europese landen, inclusief België. Niet-Japanners die tot voor 14 dagen een van deze landen hebben aangedaan, wordt de toegang tot Japan ontzegd, tenzij ze beschikken over een specifieke verblijfsvergunning voor Japan. Daarnaast verschaft de Japanse overheid sinds 1 oktober 2020 onder strikte voorwaarden visa voor korte zakenreizen door niet-Japanners naar Japan. Ook Belgische zakenlui kunnen hiervan gebruik maken.
Op 25 september 2020 heeft de Belgische regering alle inreisbeperkingen voor reizigers uit Japan opgeheven. Sinds 1 november 2020 laat de Japanse regering toe dat zakenlui uit Japan die een buitenlandse zakenreis van beperkte duur gemaakt hebben, een aantal zakelijke activiteiten kunnen uitvoeren tijdens hun zelfquarantaine van 14 dagen die ze bij hun terugkeer in Japan moeten in acht nemen.
De rechtstreekse passagiersvlucht tussen Brussel en Tokyo wordt volledig opgeschort in de periode 29 maart – 30 november 2020, maar in de tweede helft van december 2020 en de eerste helft van januari 2021 zullen toch enkele van die passagiersvluchten plaats vinden. Sinds 16 november 2020 voert ANA Cargo een dagelijkse rechtstreekse cargovlucht uit tussen Tokyo en Brussel.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Japan

Blijf op de hoogte over alles in Japan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Foodex is in het Verre Oosten het wereldforum bij uitstek voor alles wat te maken heeft met voeding. Stel uw producten voor op de groepsstand van Flanders Investment & Trade.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van dinsdag 9 maart 2021 tot vrijdag 12 maart 2021
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Japan is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Japanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Japan.

De Belgische export naar Japan van verwerkte vleesproducten kende een sterke opmars in 2016 en 2017, alvorens een uitbraak van Afrikaanse varkenspest roet in het eten gooide. De situatie is echter aan de beterhand, en de EPA tussen de Europese Unie en Japan is ondertussen ook van kracht gekomen. Gebasseerd op historische data, hoe ziet de toekomst voor Belgische verwerkte vleesproducten er uit? Wat zijn de procedures en tarieven voor import onder het EPA? Deze paper tracht een antwoord te geven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Japanse handelsfirma is op zoek naar een partner die diepvrieswafels kan leveren, voor binnenlandse verkoop als diepvriesproducten in Japan.

Nieuws

Na China was Japan één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen in Japan is geleidelijk aan toegenomen, en bereikte op 11 april een eerste piek (720 gevallen). Begin mei was het aantal besmettingen tot onder de 100 per dag gedaald en begin juni zelfs tot onder de 50. Vanaf begin juli is het aantal besmettingen terug beginnen aan te groeien om op 7 augustus een tweede piek te bereiken (1605 gevallen). Daarna vertoonde het aantal besmettingen een dalende trend tot eind september, om in oktober 2020 te stagneren rond een dagelijks gemiddelde van ongeveer 570 gevallen. Sinds de eerste week van november veranderde de trend in een opwaartse beweging met een nieuwe piek van 2591 dagelijkse besmettingen op 21 november 2020.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.