U bent hier

Exporteren naar Japan

CORONAVIRUS

UPDATE 31/03/2020

Na China was Japan één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen neemt geleidelijk aan toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Japanse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Japan.
De Japanse overheid verbiedt vanaf 27 maart 2020 de toegang tot zijn grondgebied voor buitenlandse reizigers uit Iran en 21 Europese landen, waaronder België. Niet-Japanners die tot voor 14 dagen een van deze landen hebben aangedaan, wordt de toegang tot Japan ontzegd.

De rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Tokyo wordt volledig opgeschort in de periode 29 maart – 24 april 2020.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Japan

Blijf op de hoogte over alles in Japan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Japan nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren VOKA en Flanders Investment & Trade het begeleidingstraject 'Start 2 Export 2 Japan'.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van zaterdag 26 september 2020 tot vrijdag 2 oktober 2020
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA Vlaams-Brabant.

Marktstudies

Lees meer over de recente trends op de Japanse tapijtmarkt en de mogelijkheden van het economisch partnerakkoord met Japan voor de Vlaamse tapijtindustrie.

Nieuws

Na China was Japan één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen in Japan is geleidelijk aan toegenomen. De Japanse overheid heeft de besmettingshaarden opgedeeld in drie types. Lees er meer over.