U bent hier

Exporteren naar Japan

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Japan

Blijf op de hoogte over alles in Japan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Foodex is één van de belangrijkste voedingsbeurzen ter wereld! Flanders Investment & Trade organiseert er voor u een groepsstand aan een gunstige prijs.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van dinsdag 5 maart 2019 tot vrijdag 8 maart 2019
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Dit rapport geschreven door William FOURNEL, in het kader van het MINERVA Fellowship Programme van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation in Tokyo, is gebaseerd op de mogelijkheid om de EU-export van voedingsproducten naar Japan te vergroten. Dit door ten volle te profiteren van de veranderende vraag en de toekomstige inwerkingtreding van de EPA EU-Japan (Economic Partnership Agreement), die de EU-landbouwbedrijven een voorkeursbehandeling zal geven over hun overzeese concurrenten.

Nieuws

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het economisch samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en Japan, werd door het Centrum voor industriële samenwerking EU-Japan, een EPA-helpdesk opgericht - https://www.eu-japan.eu/epa-helpdesk. Via deze helpdesk zal er meer bekendheid gegeven worden aan de kansen die dit samenwerkingsverband biedt en om de KMO's te begeleiden in hun zoektocht naar relevante informatie.

Het Japanse Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF) heeft aangekondigd dat vanaf oktober 2016 alle zuivelproducten die naar Japan uitgevoerd worden over een gezondheidscertificaat moeten beschikken. Tot nu toe was dit enkel het geval voor zuivelproducten op basis van rauwe melk.