U bent hier

Exporteren naar Japan

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Japan

Blijf op de hoogte over alles in Japan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

The mission week is comprised of exhibition days, networking events, matchmaking meetings and an on-site visit relevant for the Green Energy Technologies sector. The mission is a chance for European companies to identify the right opportunities in Japan and meet the right contacts to start doing business.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van dinsdag 24 september 2019 tot vrijdag 27 september 2019
Organisatie
EU Gateway | Business Avenues
Op 1 februari 2019 treedt het economisch samenwerkingsakkoord tussen de EU en JAPAN in werking. Dit akkoord heeft als doel de bilaterale handel te vergemakkelijken, onder meer door het elimineren van tarifaire en niet-tarifaire handelsbelemmeringen.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Donderdag 24 januari 2019
Waar
Flanders Investment & Trade, Koning Albert II-laan 37, 1030 Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met FEVIA Vlaanderen, UNIZO Internationaal en Belgium-Japan Association and Chamber of Commerce.

Marktstudies

Dit rapport geschreven door William FOURNEL, in het kader van het MINERVA Fellowship Programme van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation in Tokyo, is gebaseerd op de mogelijkheid om de EU-export van voedingsproducten naar Japan te vergroten. Dit door ten volle te profiteren van de veranderende vraag en de toekomstige inwerkingtreding van de EPA EU-Japan (Economic Partnership Agreement), die de EU-landbouwbedrijven een voorkeursbehandeling zal geven over hun overzeese concurrenten.

Nieuws

Het Europees Parlement heeft de handelsovereenkomst van de EU met Japan goedgekeurd, waarmee de laatste wetgevende hindernis voor de deal, die volgend jaar van kracht wordt, wordt opgeheven. De inwerkingtreding van dit akkoord is voorzien op 1 februari 2019.

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het economisch samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en Japan, werd door het Centrum voor industriële samenwerking EU-Japan, een EPA-helpdesk opgericht - https://www.eu-japan.eu/epa-helpdesk. Via deze helpdesk zal er meer bekendheid gegeven worden aan de kansen die dit samenwerkingsverband biedt en om de KMO's te begeleiden in hun zoektocht naar relevante informatie.