U bent hier

Exporteren naar Japan

CORONAVIRUS

UPDATE 30/06/2022

Sinds begin maart 2022 opende Japan geleidelijk aan zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers, inclusief zakenlui. Buitenlandse zakenlui dienen over een inreisvisum te beschikken en hun zakenreis moet aangevraagd worden door bedrijven of andere instellingen in Japan. Buitenlandse toeristen die gebruik maken van een reisbureau zijn vanaf 10 juni 2022 welkom in Japan mits ze beschikken over een Japans inreisvisum.
Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) behoudt echter de twee directe passagiersvluchten per week tussen Tokio en Brussel.
Japan wordt door de Belgische overheid beschouwd als een “donkerrode zone” van waaruit reizigers welkom zijn zonder enige covid-restricties.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Japan

Blijf op de hoogte over alles in Japan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Op zoek naar een nieuwe afzetmarkt? Benieuwd naar het start-up ecosysteem in Japan? Of graag met een lokale partner in Japan in zee gaan? Mis deze kans niet en leg heel wat waardevolle contacten tijdens deze Belgische economische missie onder leiding van H.K.H. prinses Astrid en minister-president Jan Jambon.
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van maandag 5 december 2022 tot vrijdag 9 december 2022
Waar
Tokyo, Nagoya, Osaka, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Agentschap voor Buitenlandse Handel, Awex en hub.brussels.
Is Japan nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Voka en Flanders Investment & Trade het begeleidingstraject 'Start2Export2 Japan'.
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van maandag 5 december 2022 tot vrijdag 9 december 2022
Waar
Tokyo, Nagoya, Osaka, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

E-commerce is niet meer weg te denken uit onze wereld. COVID-19 heeft de reeds sterke groei in een stroomversnelling gebracht en in Japan is dit niet anders. Al voor COVID-19 was de markt de vierde grootste in de wereld, met een waarde van 115 miljard dollar. Dit biedt kansen voor buitenlandse firma’s om hun producten of diensten relatief gemakkelijk aan te bieden op de Japanse markt. De markt bestaat echter uit andere webshops dan buiten Japan. Wie zijn deze spelers en wat zijn hun karakteristieken? Wat zijn de nodige stappen om producten op deze platformen te kunnen verkopen? Deze marktstudie tracht een antwoord te geven.

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Japan is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Japanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Japan.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Flanders Investment & Trade publiceert regelmatig, in het kader van Project GOOSE, openbare aanbestedingen uit Japan. Een project om kmo’s meer internationale kansen in openbare aanbesteding te bieden. Project GOOSE wordt meegefinancierd door het COSME programma van de Europese Unie. Hier vindt u de openbare aanbestedingen die uitgeschreven zijn in Japan in de week van woensdag 16 februari 2022 t.e.m. dinsdag 22 februari 2022. Deze aanbestedingen situeren zich in de omroepsector, onderwijs, de medische sector, en constructie.

Flanders Investment & Trade publiceert regelmatig, in het kader van Project GOOSE, openbare aanbestedingen uit Japan. Een project om kmo’s meer internationale kansen in openbare aanbesteding te bieden. Project GOOSE wordt meegefinancierd door het COSME programma van de Europese Unie. Hier vindt u de openbare aanbestedingen die uitgeschreven zijn in Japan in de week van woensdag 9 februari 2022 t.e.m. dinsdag 15 februari 2022. Deze aanbestedingen situeren zich in de sectoren ICT, Smart Healthcare, lucht- en ruimtevaart en uitrusting.

Nieuws

Op 27 en 29 juni organiseerde Flanders Investment & Trade in samenwerking met AWEX en hub.brussels twee webinars over e-commerce in de sectoren ‘non-food en food’ in Japan. De presentaties die tijdens deze webinars werden gegeven kunt u hieronder downloaden.

Vanaf 1 maart 2022 opent Japan geleidelijk aan zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers, inclusief zakenlui. Buitenlandse zakenlui dienen over een inreisvisum te beschikken en hun zakenreis moet aangevraagd worden door bedrijven of andere instellingen in Japan. Buitenlandse toeristen die gebruik maken van een reisbureau zijn vanaf 10 juni 2022 welkom in Japan mits ze beschikken over een Japans inreisvisum.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) behoudt echter de twee directe passagiersvluchten per week tussen Tokio en Brussel.

Japan wordt door de Belgische overheid beschouwd als een “donkerrode zone” van waaruit reizigers welkom zijn zonder enige covid-restricties.