U bent hier

Exporteren naar Ivoorkust

CORONAVIRUS

Het Afrikaanse continent werd niet gespaard door de COVID-19 epidemie al zijn het aantal besmettingen en doden toegewezen aan het virus kleiner dan in Europa. Elk land neemt verschillende maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. Het is belangrijk om steeds rekening te houden met de geldende inreisvoorwaarden wanneer u afreist naar en binnen het Afrikaanse continent.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ivoorkust

Blijf op de hoogte over alles in Ivoorkust

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

FIT nodigt u samen met Awex en hub.brussels uit om deel te nemen aan een economische zending naar Ivoorkust, die plaatsvindt van 2 tot 6 december 2023 in Abidjan. We voorzien contacten met de lokale overheid, de internationale instellingen (o.m. een bezoek aan de Afrikaanse Ontwikkelingsbank), Kamers van Koophandel en Belgen ter plaatse. Voor wie dat wenst, zal mevr. Justine Colognesi, onze economische vertegenwoordiger ter plaatse, een b2b-programma met lokale instellingen en bedrijven opstellen op basis van uw aanvragen en voor zover de lokale actoren ervoor openstaan.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Automotive, bouw, consultancy en diensten, energie, financiële diensten, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, milieu en overheid
Doelmarkt
Ivoorkust
Wanneer
Van zaterdag 2 december 2023 tot woensdag 6 december 2023
Waar
Abidjan, Ivoorkust
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ondanks de groei van de energiesector in Ivoorkust blijft de balans tussen vraag en aanbod fragiel. De overheid investeerde tussen 2011 en 2017 al meer dan 10 miljard euro in de sector. Lees hier meer over in deze interessante studie van ons kantoor in Abidjan.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Franse magazine "Jeune Afrique" is al jaren een vaste waarde in de berichtgeving over Afrikaanse landen, met een focus op de Franstalige landen. In het kader van de door FIT georganiseerde missie naar Ivoorkust, publiceren ze in november een uitzonderlijke uitgave met België als focus. Bedrijven kunnen worden opgenomen in de publicatie, ter promotie van hun activiteiten in Ivoorkust. 

Nieuws

In December 2021 lanceerde de Europese Unie de Global Gateway strategie, waarin de private sector een cruciale rol werd toegekend. Maar wat is die strategie, en wat is de rol voor de private sector? Nu de uitvoering van de strategie op kruissnelheid komt, kunnen we daarop een antwoord formuleren. Je leest het hier in 9 korte stellingen.