U bent hier

Nieuws

De beurs MIBA 2023 vond plaats van 15 tot 17 november 2023 in Milaan en bewees opnieuw een van de belangrijkste evenementen in de smart building - en veiligheidssector te zijn.

HostMilano is de wereldbeurs bij uitstek gewijd aan de catering- en gastvrijheidssector; een internationale hub die het hele jaar door actief is en professionals samenbrengt, voortdurend alle toeleveringsketens en consumentenstijlen van de sector in de gaten houdt, diepgaande analyses presenteert van actuele kwesties, best practices en internationale scenario's, nieuws en wereldwijde observatoria produceert en webinars en evenementen over de hele wereld organiseert.

De Tyrreense verbinding is een dubbele onderwaterverbinding die Sardinië en Sicilië met het vasteland zal verbinden via twee gelijkstroomkabels met een totale lengte van bijna 1.000 kilometer, aangelegd op een diepte van meer dan 2.000 meter. Op 5 september 2023 werd de aanleg van het westelijk deel van de Thyrrhenian Link tussen Sicilië en Sardinië goedgekeurd bij minsterieel decreet. Deze infrastructuur is van internationale betekenis voor een duurzamere energietoekomst die de meditterrane energiehub versterkt. 

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Het Vaticaanse Jubeljaar in 2025 nadert. In de aanloop naar het Jubeljaar staan in de Città eterna heel wat werkzaamheden op de agenda. Recent presenteerden de burgemeester van Rome, Roberto Gualtieri, en een vertegenwoordiger van premier Georgia Meloni in Palazzo Chigi het geïntegreerde programma ter voorbereiding van dit belangrijke gebeuren.

Om de miljoenenstroom van extra bezoekers naar Rome te kunnen opvangen, investeren de stad Rome, het Vaticaan en de regio Lazio gezamenlijk miljarden voor de verbetering van de mobiliteit, de veiligheid, het toerisme, de civiele bescherming en andere aspecten.

87 Projecten zijn hierbij als essentieel bestempeld. Het programma beoogt de stad toegankelijker en duurzamer te maken, niet enkel het centrum, maar ook de buitenwijken. Alles samen worden de uitvoeringskosten geraamd op 2,3 miljard euro.

VicenzaOro is nog steeds het internationale referentie-event voor goud en juwelen. Producenten, merken, aankopers, journalisten, opiniemakers en trendsetters uit de hele wereld ontdekken in première de tendensen en nieuwigheden en worden door dit event geïnspireerd.
Deze editie werd echter de meest succesvolle editie ooit in het 70-jarige bestaan van de beurs! Er waren meer dan 1.300 merken, 11,5 % meer bezoekers dan de laatste editie voor de pandemie in januari 2020 en een verdubbeling van het aantal internationale aankopers (meer dan 400).

Vanaf 1 januari 2023 gaan in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels in met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering'. Het doel van de nieuwe regels is het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Pagina's