U bent hier

Nieuws

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Het Vaticaanse Jubeljaar in 2025 nadert. In de aanloop naar het Jubeljaar staan in de Città eterna heel wat werkzaamheden op de agenda. Recent presenteerden de burgemeester van Rome, Roberto Gualtieri, en een vertegenwoordiger van premier Georgia Meloni in Palazzo Chigi het geïntegreerde programma ter voorbereiding van dit belangrijke gebeuren.

Om de miljoenenstroom van extra bezoekers naar Rome te kunnen opvangen, investeren de stad Rome, het Vaticaan en de regio Lazio gezamenlijk miljarden voor de verbetering van de mobiliteit, de veiligheid, het toerisme, de civiele bescherming en andere aspecten.

87 Projecten zijn hierbij als essentieel bestempeld. Het programma beoogt de stad toegankelijker en duurzamer te maken, niet enkel het centrum, maar ook de buitenwijken. Alles samen worden de uitvoeringskosten geraamd op 2,3 miljard euro.

VicenzaOro is nog steeds het internationale referentie-event voor goud en juwelen. Producenten, merken, aankopers, journalisten, opiniemakers en trendsetters uit de hele wereld ontdekken in première de tendensen en nieuwigheden en worden door dit event geïnspireerd.
Deze editie werd echter de meest succesvolle editie ooit in het 70-jarige bestaan van de beurs! Er waren meer dan 1.300 merken, 11,5 % meer bezoekers dan de laatste editie voor de pandemie in januari 2020 en een verdubbeling van het aantal internationale aankopers (meer dan 400).

Vanaf 1 januari 2023 gaan in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels in met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering'. Het doel van de nieuwe regels is het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Tijdens 'Forum Agenti Milano EXPO', het belangrijkste matching platform voor handelsagenten, hebben honderden commerciële agenten face-to-face sollicitatiegesprekken met de deelnemende bedrijven. De editie 2022 vond plaats van 17 tot 18 november in het NH Milano Congress Center.

Ondanks de ingewikkelde post-pandemie periode en de energiecrisis, komen er positieve reacties van de Italiaanse logistieke sector. Tijdens het congres "Investeringen en samenwerking: de logistiek en de uitdaging van capaciteit" van 16 november 2022 werden de recentste uitdagingen en ontwikkelingen van deze sector onder de loep genomen.

In november '22 was Rimini de Italiaanse hoofdstad van circulaire economie dankzij de internationale beurzen Ecomondo en Key Energy. Ecomondo is een benchmark-evenement voor technologische en industriële innovatie. Het is een internationaal evenement dat alle sectoren van de circulaire economie samenbrengt op één platform. De belangrijkste thema's van Key Energy zijn energie-efficiëntie, smart cities, hernieuwbare bronnen en duurzame mobiliteit. 

Vicenzaoro is nog steeds het internationale referentie-event voor goud en juwelen. Producenten, merken, aankopers, journalisten, opiniemakers en trendsetters uit de hele wereld ontdekken in première de tendensen en nieuwigheden en worden door dit event geïnspireerd.
'Vicenzaoro September' sluit de editie 2022 af met een herstel en overtreft de resultaten van vóór de pandemie met een stijging van het aantal bezoekers met 10% ten opzichte van 2019 en met een explosieve groei van het aantal buitenlandse bezoekers met 20%. 

Milaan is en blijft de hoofdstad van de Italiaanse fintech-sector, maar het ecosysteem biedt nu ook interessante kansen voor buitenlandse start-ups en scale-ups.

Na de annulatie van 2020 vond MCE - Mostra Convegno Expocomfort - opnieuw plaats in Milaan van 28 juni tot 1 juli 2022. Samen met ISH (Frankfurt) is MCE één van de belangrijkste Europese beurzen voor de HVAC sector (verwarming, ventilatie en airconditioning). De beurs telde meer dan 1.500 exposanten en 90.000 bezoekers voor de eerste editie van MCE na de pandemie.

Pagina's