U bent hier

Nieuws

Stand van zaken op 19/05/2020 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Italië.

De Italiaanse overheid nam op 16 mei nieuwe maatregelen aan in het kader van de corona-exitstrategie. Deze zijn momenteel op basis van het wetsdecreet van 16 mei, en ministerieel besluit van 17 mei, in voege van 18 mei tot 1 augustus 2020. Verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan specifiek afwijken.

BIAT, het Innovation and High Technology Lab, is het belangrijkste evenement in het Southern Export Plan 2 en heeft tot doel technologische en financiële partnerschappen te ontwikkelen tussen de meest innovatieve bedrijven in Zuid-Italië en internationale operatoren. ITA - Italian Trade Agency nodigt Vlaamse bedrijven uit om deel te nemen aan de missie naar BIAT 2020, (2-3 april 2020) in Palermo. De missie, inclusief aankomst en vertrek van/naar Palermo is gepland van 1 tot 4 april. BIAT 2020 bestaat uit b2b-meetings met toonaangevende bedrijven uit Zuid-Italië, geïnteresseerd in technologische en financiële partnerschappen met internationale operatoren. Voor geselecteerde internationale operatoren is deelname aan de missie gratis (registreren uiterlijk 10 maart).

Op 11 februari ging in de Milanese Politecnico een seminarie door met als doel de markt van professionele drones en de legislatuur hierrond toe te lichten. Focus werd gelegd op de gewijzigde EU-wetgeving en de strategische opportuniteit voor Italië op het gebied van innovatie, maar er werd ook gewaarschuwd voor de beperkingen inzake wetgeving, veiligheid en databescherming.  

Op 30 en 31 januari 2020 vond te Milaan de 4de editie van ‘Shipping, Forwarding & Logistics meet Industry’ plaats. Deze conventie werd door 'The International Propeller Clubs', in samenwerking met Assolombarda georganiseerd. Vooral de thema’s, ‘logistieke positie van Italië in de wereldhandel’ en ‘de nood om een adequate infrastructuur uit te bouwen’, kwamen aan bod.

Marca, de jaarlijkse private label beurs en conferentie in Bologna blijft stevig groeien. Dit jaar tekenden maar liefst 900 bedrijven present.

Met de oprichting van een nieuwe internationale marktplaats 'International Marketplace Network (IMN)', willen de e-commercespelers Real (Duitsland), Cdiscount (Frankrijk), ePRICE (Italië) en eMAG (Roemenië) de internationale online-handel vereenvoudigen en een tegenhanger bieden voor de grote marktplaatsen. 

Ontdek wat deze nieuwe marktplaats te bieden heeft.

Het event is een innovatief concept dat in een minimum van tijd een maximum aantal aankopers van de internationale retailwereld samenbrengt.

Met meer dan 200.000 bezoekers bekroont de 41ste editie van deze internationale hospitality-beurs (uitrusting, koffie en voeding) zich als wereldbeurs voor de sector.  

Sicam, 11de editie van het internationaal salon voor componenten, halfafgewerkte producten en accessoires voor de meubelindustrie.

Pagina's