U bent hier

Marktstudies

Het Italiaanse start-up ecosysteem groeit sinds 2012 gestaag, maar de laatste cijfers laten een ongelooflijke versnelling zien die de interesse van internationale fondsen en investeerders heeft gewekt. Als u meer wilt weten, bekijk dan onze gloednieuwe studie!

De sector van het transport en de logistiek is, na de agrofood- en de bouwsector, de belangrijkste sector van Italië, goed voor ongeveer 10% van het bbp. 

E-commerce wordt elk jaar belangrijker in Italië. Zoals steeds hinkt Italië wat achter op de rest van Europa maar dit biedt vele commerciële mogelijkheden en andere opportuniteiten. Lees meer hierover in deze paper. 

De grootdistributie is een gegeven in constante evolutie, ook in Italië; acquisities, verbroken en nieuwe allianties, new entries, franchising en verschuivingen maken een helder overzicht moeilijk.

Italië is een belangrijke speler in internationale cruisevakanties. Het voorbije jaar kende het land een toename van passagiers in zijn cruisehavens en een stijging van de scheepsaanlopen. Deze studie beschrijft het belang van de Italiaanse cruisesector en de actuele tendensen.

In Italië, waar een moderniseringsproces aan de gang is en de komende jaren groei wordt verwacht in de aquacultuurproductie, bestaat vraag naar specifieke kennis op het gebied van systeeminnovaties, productiesystemen, voeding, fokkerij, vaccins, logistiek en kweektechnieken. Voor Vlaamse spelers zijn er toenemende mogelijkheden voor het exporteren van kennis en van hoogwaardige producten of kweeksystemen. Lees meer hierover in deze studie.

In deze marktstudie wordt de evolutie van de biermarkt in Italië weergegeven evenals een korte schets van de opgang van de Italiaanse artisanale bieren die stilaan aan bekendheid winnen zowel in Italië zelf als in het buitenland. 

Bent u een fijnproever, een meester-chocolatier, een producent van snoep of artisanale chocolade? Werp dan een blik op Italië's chocoladedistricten en de interessante vakbeurzen. Want ook in Italië geldt dat “9 out of 10 people like chocolate. The tenth lies - (John Tullius)“.

Pagina's