U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

De Italiaanse regering heeft al geruime tijd alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Italiaanse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Italiaanse website https://www.salute.gov.it/portale/home.html.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Zuid-Europa is een regio met grote socio-economische verschillen tussen de landen. Deze verschillen worden bepaald door verschillende factoren, zoals de geschiedenis, de cultuur, de economie, de geografie, het klimaat, de politiek en meer. Deze factoren hebben een invloed op de economische ontwikkeling, de werkgelegenheid, de inkomens, de natuurlijke hulpbronnen, de handelsroutes, de stabiliteit van elk land. In dit seminarie geven we u een overzicht van deze verschillen en hoe ze uw zaken in Zuid-Europa kunnen beïnvloeden. U leert ook hoe u zich kunt aanpassen aan de lokale realiteit en hoe u kunt profiteren van de kansen in deze regio. Sprekers zijn de landenexperten uit onze posten in Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Israël en Turkije.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Frankrijk, Italië, Griekenland, Portugal...
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Als u verpakte producten wilt verkopen in Italië en Frankrijk, moet u rekening houden met de specifieke etiketteringseisen die gelden in deze landen. Deze eisen kunnen verschillen van de Europese regels. In dit seminarie zullen onze landenexperten u meer vertellen over de wetgeving en de praktische aspecten van de etikettering van verpakte producten in Italië en Frankrijk. U krijgt de gelegenheid om uw vragen te stellen en uw ervaringen te delen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Verpakking
Doelmarkt
Frankrijk en Italië
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De laatste editie van de vakbeurs MIDO in Milaan bevestigde dat de Italiaanse optiekindustrie opnieuw fors aan het groeien is. Interesse in deze sector? Geef uw ogen dan de kost en neem zeker een kijkje in deze door ons team in Milaan opgestelde paper. 

Op zoek naar info over de logistieke markt voor de gezondheidszorgsector in Italië? Dan vormt deze paper van ons kantoor in Milaan een prima vertrekpunt om vertrouwd te raken met de tendenzen, de belangrijkste betrokkenen, de uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen op de markt. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Minder dan 1.000 dagen voor de start van de Olympische- en Paralympische Winterspelen te Milano Cortina in 2026!
Er is nog mogelijkheid op deelname aan infrastructuurprojecten of toelevering van materiaal en/of diensten.

Nieuws

De Tyrreeense verbinding is een dubbele onderwaterverbinding die Sardinië en Sicilië met het vasteland zal verbinden via twee gelijkstroomkabels met een totale lengte van bijna 1.000 kilometer, aangelegd op een diepte van meer dan 2.000 meter. Op 5 september 2023 werd de aanleg van het westelijk deel van de Thyrrhenian Link tussen Sicilië en Sardinië goedgekeurd bij minsterieel decreet. Deze infrastructuur is van internationale betekenis voor een duurzamere energietoekomst die de meditterrane energiehub versterkt.