U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 04/04/2022


Op 17 maart 2022 keurde de ministerraad een wetsdecreet goed dat de bepalingen invoert voor het overwinnen van de verspreiding van de COVID-19-epidemie, en kondigde het einde van de noodtoestand aan op 31 maart 2022.

Minister-president Mario Draghi, ondertekende het Dpcm waarbij de generaal van het leger Tommaso Petroni werd benoemd tot directeur van de eenheid voor de voltooiing van de vaccinatiecampagne en voor de goedkeuring van andere maatregelen ter bestrijding van de pandemie, met ingang van 1 april 2022.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De COVID-19-pandemie, met de daaruit voortvloeiende gezondheids- en economische crisis, had grote gevolgen voor het dagelijks leven van burgers, bedrijven en instellingen. De politieke instellingen moesten maatregelen nemen om de pandemie in te dammen en tegelijkertijd krachtige steun verlenen aan bedrijven en gezinnen in economische moeilijkheden. De ondernemingen daarentegen moesten aanzienlijke inspanningen leveren om te overleven in een context van een daling van zowel de vraag als het aanbod, alsook mogelijke liquiditeitscrises op korte termijn. De pandemie heeft bepaalde trends die al jaren aan de gang waren, exponentieel versneld. 

Deze studie belicht de Italiaanse context van de technologie op medisch-geneeskundig gebied, die van cruciaal belang kan zijn voor de toekomst en die ook kansen biedt aan Vlaamse ondernemers.

E-commerce zit in de lift en is niet meer weg te denken uit onze wereld. Ook in Italië heeft de coronapandemie het gebruik van e-commerce een boost gegeven. Italië beschikte over het op een na grootste groeipercentage van online detailhandel in Europa in het jaar 2021. Met een waarde van 30 miljard euro verwezenlijkte het land een toename van 18% in een tijdspanne van slechts een jaar. De stijging van de penetratiegraad van b2c-e-commerce-aankopen in de totale detailhandel bedroeg 10%. De groei is er hoger dan in de rest van Europa, wat toont dat Italië een dynamisch land is dat openstaat voor verandering.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Tijdens 'Forum Agenti Milano EXPO', het belangrijkste matching platform voor handelsagenten, hebben honderden commerciële agenten face-to-face sollicitatiegesprekken met de deelnemende bedrijven. De editie 2022 vond plaats van 17 tot 18 november in het NH Milano Congress Center.

Ondanks de ingewikkelde post-pandemie periode en de energiecrisis, komen er positieve reacties van de Italiaanse logistieke sector. Tijdens het congres "Investeringen en samenwerking: de logistiek en de uitdaging van capaciteit" van 16 november 2022 werden de recentste uitdagingen en ontwikkelingen van deze sector onder de loep genomen.