U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 03/05/2021


De Italiaanse regering vaardigde op 22 april 2021 het decreet "Riaperture" uit (DL 22/04/2021) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het decreet gelden vanaf 26 april 2021.
De noodtoestand werd verlengd tot 31 juli 2021.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Enlit Europe, de voormalige European Utility Week en POWERGEN Europe, is dé ontmoetingsplaats voor alles wat te maken heeft met slimme energie.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Italië
Wanneer
Van dinsdag 30 november 2021 tot donderdag 2 december 2021
Waar
Milaan, Italië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het concept van smart city is al jaren gekend en wordt regelmatig gebruikt door Italiaanse beleidsmakers op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Maar op welke manier wordt dit concept toegepast? En wat was de invloed van COVID-19 op de digitalisering van Italië? Via deze studie ontdekt u de steden die zich terecht smart mogen noemen.

Het Italiaanse start-up ecosysteem groeit sinds 2012 gestaag, maar de laatste cijfers laten een ongelooflijke versnelling zien die de interesse van internationale fondsen en investeerders heeft gewekt. Als u meer wilt weten, bekijk dan onze gloednieuwe studie!

Nieuws

Deze speciale extra editie van het Salone del Mobile, Supersalone genaamd, was het event bij uitstek om Milaan en Italië terug op de kaart te zetten. Deze fysieke beurs kon op grote internationale belangstelling rekenen, zij het vooral Europese, en betekent een nieuwe start van economische activiteiten. 
Reeds sinds het begin van 2021 kent de meubel- en verlichtingsindustrie een groei en is het ondertussen terug op het niveau van voor de pandemie.

ExpoCook werd in 2017 voor het eerst gelanceerd. De beurs staat in het teken van de wereld van de horeca in de bredere zin van het woord: eten en drinken van hoge kwaliteit, professionele apparatuur, hotels, toerisme en aanverwante sectoren. Elke editie kende een constante groei en het evenement wordt zeer gewaardeerd door het Italiaans zakenmilieu. ExpoCook vindt traditioneel plaats in Palermo, de hoofdstad van Sicilië, in het hart van de Middellandse Zee. Dit jaar gaat het beursevent niet enkel online door, maar ook deels ter plaatse in Palermo.