U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 03/05/2021


De Italiaanse regering vaardigde op 22 april 2021 het decreet "Riaperture" uit (DL 22/04/2021) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het decreet gelden vanaf 26 april 2021.
De noodtoestand werd verlengd tot 31 juli 2021.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Het financieel-economisch dagblad 'Il SOLE 24 ORE' heeft ook in 2021 het rapport 'Leader della Crescita 2021' opgesteld. Het betreft een ranking van de 450 Italiaanse bedrijven die de grootste groei van zakencijfer hebben gerealiseerd tijdens de periode 2016-2019.

De DIY-markt in Italië heeft vanaf haar ontstaan, begin 1980, tal van moeilijkheden moeten overwinnen. Zowel de producenten als de verdelers en winkeliers van ijzerwaren en verfproducten, zagen de komst van de particuliere klant eerder als een lastpost die veel tijdverlies creëerde. In de loop der jaren werden niet enkel een groot aantal DIY-ketens opgericht in Italië, maar heeft ook de groothandel begrepen dat de hobbyist een zakencijfer kan genereren. Deze studie geeft u een overzicht van de verschillende spelers op de Italiaanse markt en hun belangrijkheid.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De haven van Livorno wordt vanaf 2023 uitgebreid met de aanleg van de Darsena Europa, een symboolproject dat het economische leven in Toscane en de handelsstromen moet stimuleren. In volgend bericht leest u meer over de opgestarte aanbestedingsprocedure voor de werken. 

Nieuws

Deze speciale extra editie van het Salone del Mobile, Supersalone genaamd, was het event bij uitstek om Milaan en Italië terug op de kaart te zetten. Deze fysieke beurs kon op grote internationale belangstelling rekenen, zij het vooral Europese, en betekent een nieuwe start van economische activiteiten. 
Reeds sinds het begin van 2021 kent de meubel- en verlichtingsindustrie een groei en is het ondertussen terug op het niveau van voor de pandemie.