U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 04/04/2022


Op 17 maart 2022 keurde de ministerraad een wetsdecreet goed dat de bepalingen invoert voor het overwinnen van de verspreiding van de COVID-19-epidemie, en kondigde het einde van de noodtoestand aan op 31 maart 2022.

Minister-president Mario Draghi, ondertekende het Dpcm waarbij de generaal van het leger Tommaso Petroni werd benoemd tot directeur van de eenheid voor de voltooiing van de vaccinatiecampagne en voor de goedkeuring van andere maatregelen ter bestrijding van de pandemie, met ingang van 1 april 2022.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

E-commerce zit in de lift en is niet meer weg te denken uit onze wereld. Ook in Italië heeft de coronapandemie het gebruik van e-commerce een boost gegeven. Italië beschikte over het op een na grootste groeipercentage van online detailhandel in Europa in het jaar 2021. Met een waarde van 30 miljard euro verwezenlijkte het land een toename van 18% in een tijdspanne van slechts een jaar. De stijging van de penetratiegraad van b2c-e-commerce-aankopen in de totale detailhandel bedroeg 10%. De groei is er hoger dan in de rest van Europa, wat toont dat Italië een dynamisch land is dat openstaat voor verandering.

De logistieke sector is goed voor 9% van het Italiaanse bbp maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Wat is de huidige toestand van deze sector in Italië? Wat zijn de kansen voor Vlaamse ondernemingen? Check onze marktstudie!

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De 'Interporti' zijn de prioritaire kanalen voor de ecologische en digitale transitie van de logistiek naar de havens en naar het internationaal goederenverkeer. Ze zijn van strategisch belang, vooral in een land als Italië waar het transport op de weg nog doorslaggevend is en de treininfrastructuur en de investeringen in spoorverkeer ontoereikend zijn.
23 interporti UIR (Unione Interporti Riuniti) maken deel uit van het trans-Europees netwek TEN-T.