U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 06/11/2020


De Italiaanse regering vaardigde op 3 november een nieuw decreet uit (Dpcm 03/11/2020) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het wetsdecreet gelden vanaf 6 november 2020 tot 3 december 2020 en vervangen de bepalingen van DPCM van 24 oktober 2020.

De noodtoestand wordt verlengd tot 31 januari 2021.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Vanwege Covid-19 wordt de Meubelbeurs te Brussel omgezet in een digitaal formaat. De beurs zal ook later doorgaan dan gebruikelijk, van 7 tot 9 december 2020. Er wordt dit keer , omwille van reisrestricties, geen internationale uitnodigingscampagne georganiseerd.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van maandag 7 december 2020 tot woensdag 9 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Is Italië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en UNIZO het begeleidingstraject 'Italië4Explorers'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Italië
Wanneer
Van maandag 3 mei 2021 tot vrijdag 7 mei 2021
Waar
Noord-Italië, Italië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO.

Marktstudies

Het Italiaanse start-up ecosysteem groeit sinds 2012 gestaag, maar de laatste cijfers laten een ongelooflijke versnelling zien die de interesse van internationale fondsen en investeerders heeft gewekt. Als u meer wilt weten, bekijk dan onze gloednieuwe studie!

De sector van het transport en de logistiek is, na de agrofood- en de bouwsector, de belangrijkste sector van Italië, goed voor ongeveer 10% van het bbp. 

Nieuws

De Italiaanse regering vaardigde op 3 november 2020 een nieuw decreet uit (DPCM 03/11) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het wetsdecreet, gelden vanaf 6 november 2020 tot 3 december 2020 en vervangen de bepalingen van DPCM van 24 oktober 2020.
De noodtoestand wordt verlengd tot 31 januari 2021.
Let op: om niet het hele land lam te leggen gelden specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau. Het nieuwe DPCM verdeelt Italië in 3 zones (geel, oranje en rood) waaraan verschillende voorwaarden zijn gekoppeld. Deze zones zullen regelmatig herbeoordeeld worden.