U bent hier

Exporteren naar Italië

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

In 2024 zal Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met flanders.bio, opnieuw een ontmoetingspunt organiseren op Bio Europe , Europa's belangrijkste event voor biotechnologie. De volgende editie van deze beurs zal doorgaan van 4 tot 6 november 2024 in Stockholm, Zweden . Dat is geen toeval : de Scandinavische markt groeit sterk en biedt enorm veel kansen voor onze bedrijven en kennisinstellingen.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 4 november 2024 tot woensdag 6 november 2024
Waar
Stockholm, Zweden
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Digitalisering vormt een drijvende kracht achter de socio-economische ontwikkeling van Italië. Het doel van deze studie is om Vlaamse bedrijven een overzicht te bieden van de Italiaanse digitale industrie, zowel kwalitatief als kwantitatief, zodat ze de talrijke kansen op deze markt beter kunnen benutten.

Verkenning van de dynamische wereld van Italiaanse start-ups en scale-ups, waar innovatie en expansie hand in hand gaan. In deze studie krijgt u o.a. een overzicht van het Italiaanse start-up ecosysteem en nuttige informatie om de samenwerking tussen Italiaanse en Vlaamse start-ups aan te moedigen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Italiaanse FS Group had een recordjaar in 2023 met investeringen van meer dan 16 miljard euro, voornamelijk in spoor- en weginfrastructuur, en nam meer dan 12.000 nieuwe werknemers aan. De bedrijfsopbrengsten van het bedrijf bedroegen ongeveer 15 miljard euro, een stijging van 8% ten opzichte van 2022. De FS Groep behaalde meer dan 2 miljard euro aan inkomsten uit internationale activiteiten, een stijging van meer dan 80% ten opzichte van 2020, dankzij de lancering van hogesnelheidsdiensten in Frankrijk en Spanje en de ontwikkeling van logistiek in Centraal-Europa. De FS Groep certificeerde ook zijn decarbonisatiedoelstellingen via het SBTi-initiatief, verminderde zijn waterverbruik met 4% en investeerde 84,8% van zijn kapitaaluitgaven in eco-duurzame activiteiten, in lijn met de Europese Taxonomie-criteria. De FS Groep is een sterke internationale groeier en heeft een ambitieus Strategisch Plan 2022-2031. Tal van zakelijke opportuniteiten zijn te grijpen ook door Vlaamse ondernemers.