U bent hier

Exporteren naar Italië

CORONAVIRUS

UPDATE 30/03/2020

Italië werd fel getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen loopt op tot 100.000 personen. 10.779 zijn overleden, 13.030 hersteld. De Italiaanse overheid scherpt de strikte, preventieve maatregelen via social distancing nog meer aan. Deze maatregelen hebben een impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Italië. Tot op heden is in Italië een nagenoeg volledige lockdown van kracht. Goederenverkeer van en naar Italië is nog steeds toegelaten, al dienen transporteurs wel een aantal maatregelen in acht te nemen. Het is ook zo dat Oostenrijk aan zijn grens met Italië restricties toepast op vervoer uit Italië. Dit leidt tot lange files dus vermijden Vlaamse transporteurs best deze grensregio.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Italië

Blijf op de hoogte over alles in Italië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

BelgoFurn-Vlaanderen, de exportcel van de Vlaamse meubelindustrie zal aankopers uitnodigen naar de Internationale Meubelbeurs van Brussel.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van zondag 1 november 2020 tot maandag 30 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Enlit, voorheen bekend als de "European Utility Week" , maakt deel uit van een reeks wereldwijde evenementen die energieprofessionals samenbrengen om te leren, te netwerken, samen te werken en expertise en informatie te delen. Op de volgende editie, die doorgaat van 27 tot 29 oktober 2020 in Italië's economische hoofdstad Milaan zal door FIT een groepsstand aan kostprijs worden aangeboden. Dit in samenwerking met Flux50.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Italië
Wanneer
Van dinsdag 27 oktober 2020 tot donderdag 29 oktober 2020
Waar
Milaan, Italië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Flux50.

Marktstudies

E-commerce wordt elk jaar belangrijker in Italië. Zoals steeds hinkt Italië wat achter op de rest van Europa maar dit biedt vele commerciële mogelijkheden en andere opportuniteiten. Lees meer hierover in deze paper. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws