U bent hier

Marktstudies

Efficiënte gemeentelijke afvalverwerking is een essentiële voorwaarde om duurzame steden en gemeenschappen op te bouwen met een verantwoorde consumptie en productie. Deze studie schets de situatie van het beheer van het stedelijk afval in Iran en meer specifiek in de hoofdstad Teheran.

Door het verbod op de productie en consumptie van alcoholische dranken in Iran, zijn frisdranken zoals koolzuurhoudende dranken, yoghurtdranken, moutdranken en vruchtensap er populair en is er potentieel voor innovatieve producten. Voor buitenlandse producenten liggen de marktkansen er echter niet voor het oprapen, omwille van de door de overheid opgelegde invoerbeperkingen.

De afdeling 'Science and Technology' van het Iraanse President's Office heeft een uitgebreide publicatie uitgebracht waarin de prestaties van Iran op verschillende domeinen van wetenschap en technologie worden belicht. De studie biedt een interessant inzicht in tal van domeinen gaande van nanotechnologie, biotechnologie en IT tot milieutechnologie en energie. 

Iran is de één na grootste producent van pistachenoten ter wereld. Elk jaar wordt er 315.000 ton geproduceerd. Het productieproces is echter voor verbetering vatbaar. Lees in deze marktstudie meer over de uitdagingen en opportuniteiten die in deze markt te vinden zijn en hoe Vlaamse bedrijven hierbij hun voordeel kunnen halen.

Iran heeft het potentieel om uit te groeien tot een van de tien grootste diervoederproducenten ter wereld. Dit vergt echter belangrijke investeringen in de productiecapaciteit. Een kort overzicht van een veelbelovende sector.

De dadelindustrie in Iran heeft veel potentieel, maar loopt momenteel tegen heel wat uitdagingen aan. De grootste uitdagingen liggen vooral in het productie-, verwerkings- en exportproces van de dadels. In deze marktstudie vindt u meer informatie over de uitdagingen en opportuniteiten in de Iraanse dadelmarkt en hoe Vlaamse bedrijven hierbij hun voordeel kunnen halen.