U bent hier

Exporteren naar Iran

CORONAVIRUS

UPDATE 10/03/2020

Iran is een van de landen die het hardst getroffen worden door het Coronavirus wat aantal besmettingen en sterfgevallen betreft. Momenteel spreken de officiële cijfers over meer dan 7000 besmettingen en meer dan 200 sterfgevallen. Volgens heel wat analisten liggen de werkelijke cijfers nog heel wat hoger. Scholen werden ondertussen gesloten en inwoners worden aangemaand niet te reizen, maar vooralsnog werden geen verregaande quarantainemaatregelen genomen. Toch zijn de economische gevolgen van de uitbraak niet min en incasseert het land op dat gebied zware klappen.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Iran

Blijf op de hoogte over alles in Iran

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De afdeling 'Science and Technology' van het Iraanse President's Office heeft een uitgebreide publicatie uitgebracht waarin de prestaties van Iran op verschillende domeinen van wetenschap en technologie worden belicht. De studie biedt een interessant inzicht in tal van domeinen gaande van nanotechnologie, biotechnologie en IT tot milieutechnologie en energie. 

Iran is de één na grootste producent van pistachenoten ter wereld. Elk jaar wordt er 315.000 ton geproduceerd. Het productieproces is echter voor verbetering vatbaar. Lees in deze marktstudie meer over de uitdagingen en opportuniteiten die in deze markt te vinden zijn en hoe Vlaamse bedrijven hierbij hun voordeel kunnen halen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar worden. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Op 18 februari 2020 rapporteerde Iran het eerste geval van corona in de stad Qom. Sindsdien verspreidt het virus zich razendsnel over het hele land en is Iran een van de zwaarst getroffen gebieden wereldwijd. Een stand van zaken.