U bent hier

Exporteren naar Iran

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Iran

Blijf op de hoogte over alles in Iran

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontmoet onze vertegenwoordiger uit Iran en bespreek - gratis - uw exportplannen. Onze landenexpert uit Iran komt samen met onze vertegenwoordigers uit Libanon, Koeweit, Saudi-Arabië, Qatar en de VAE. U kan ook met hen afspraken aanvragen.
Doelsector
Alle sectoren
Doelmarkt
Iran
Wanneer
Van woensdag 5 juni 2019 tot woensdag 12 juni 2019
Waar
België
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Iran heeft het potentieel om uit te groeien tot een van de tien grootste diervoederproducenten ter wereld. Dit vergt echter belangrijke investeringen in de productiecapaciteit. Een kort overzicht van een veelbelovende sector.

De dadelindustrie in Iran heeft veel potentieel, maar loopt momenteel tegen heel wat uitdagingen aan. De grootste uitdagingen liggen vooral in het productie-, verwerkings- en exportproces van de dadels. In deze marktstudie vindt u meer informatie over de uitdagingen en opportuniteiten in de Iraanse dadelmarkt en hoe Vlaamse bedrijven hierbij hun voordeel kunnen halen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Als onderdeel van de terugtrekking van de Verenigde Staten uit het ‘Joint Comprehensive Plan of Action’ (JCPOA), de ‘nucleaire deal’ met Iran, voert de VS op 5 november opnieuw een pakket sancties tegen het land in. Daarmee heeft de VS alle sancties die voor de inwerkingtreding van het nucleaire akkoord met Iran van kracht waren, opnieuw ingevoerd. Ondertussen werden ook een aantal bijkomende sancties opgelegd. Dit alles blijft niet zonder gevolgen voor de Iraanse economie en bedrijven die zaken (willen) doen met Iran.

De Europese Unie heeft aangekondigd om samen met China en Rusland, de overblijvende partijen in het nucleaire akkoord met Iran, een betalingssysteem op te zetten om de VS-sancties tegen het land te omzeilen en bedrijven te ondersteunen die zaken willen (blijven) doen met Iran.