U bent hier

Nieuws

Dezan Shira & Associates maakte het rapport 'Selling to India (Retail & Consumer Market). Dit rapport onderzoekt de vooruitzichten voor de detailhandel in India naarmate de besteedbare inkomens stijgen en online aankopen alomtegenwoordig worden.

Global Business Inroads (GBI) heeft, met de steun van de EU, een studie gemaakt waarbij de Smart Cities-sector in de EU en Indië in kaart wordt gebracht. Hierbij worden sterke punten, marktbehoeften en kansen voor bedrijven, investeringen en samenwerking besproken.

De Wereldbank heeft, ondanks economische tegenslagen door de geopolitieke situatie en de globale consumptievertraging, haar voorspelling inzake het Bruto Binnenlands Product in India voor 2022-2023 naar boven bijgesteld. Het cijfer gaat van 6,5% naar 6,9% (in oktober 2022). In 2022 waren er in India meer dan 100 start-up unicorns en men beschikt er over het op 2 na grootste start-upecosysteem ter wereld.

Als bijlage vindt u een document die een leidraad kan zijn voor Vlaamse bedrijven die interesse hebben in de Indiase markt. Deze 'Doing business guide' is samengesteld door de deskundigen van Dezan Shira & Associates en is bedoeld om u te helpen bij het bepalen van uw marktstrategie in India. Neemt u gerust de tijd om deze paper door te nemen, het loont de moeite!

De Indiase regering heeft een aantal focussectoren gedefinieerd die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het land. Deze sectoren werden gekozen op basis van de geografische, infrastructurele, productie-, binnenlandse consumptie en technologische voordelen die India in deze gebieden zou hebben. Een van deze sectoren is voedselverwerking en bewerkte voedingsproducten. 

Het rapport van Nexdigm in samenwerking met FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) werpt een licht op de huidige sterktes en uitdagingen in de sector, recente en opkomende trends in de belangrijkste subsectoren, een overzicht van de stimuleringsmaatregelen, inzichten van industrie-experts over de toekomst van de sector en nog veel meer.

Dronetechnologie is een opkomende sector die wereldwijd klaar is voor een exponentiële groei. India bevindt zich op een kritiek punt in de ontwikkeling hiervan. Het land spreekt de ambitie uit om in een tijdspanne van één tot twee jaar uit te groeien tot de drone productiehub van de wereld.

Dit verslag, opgesteld door de Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) in samenwerking met EY (Ernst & Young) geeft een zeer interessant overzicht van het marktpotentieel van het drone-ecosysteem in India.

Het India Food Forum (IFF) is een tweedaagse conferentie en beurs, met als doel spelers uit de voedingsindustrie en de kleinhandel in de voedingsmiddelenmarkt samen te brengen onder één dak. De conferentie geeft ruimte voor productlanceringen en biedt mogelijkheden om te pitchen.

Traffic Infra Tech welke plaatsvindt van 16 t.e.m. 18 november 2022 is een jaarlijks evenement in India die verkeers- en vervoersdeskundigen van overal ter wereld samenbrengt. De vakbeurs volgt de ontwikkelingen in de mobiliteitssector op de voet, biedt internationale bedrijven de mogelijkheid om innovatieve verkeerstechnologie te presenteren en om contacten te leggen met beleidsmakers.

De India IP SME Helpdesk, gevestigd in New Delhi, ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen uit de Europese Unie en de met COSME geassocieerde landen bij de bescherming en de handhaving van hun intellectuele eigendomsrechten. De informatie en de diensten zijn gratis en omvatten jargonvrij, eerstelijns en vertrouwelijk advies over intellectuele eigendom en aanverwante kwesties. Daarnaast voorziet de helpdesk in opleidingen en online hulpmiddelen.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

Pagina's