U bent hier

Nieuws

Sinds eind 2020 heeft de EU een IP helpline geïnstalleerd die Europese KMO's kan helpen die reeds actief zijn op de Indische markt of die plannen hebben in die richting, om hun intellectuele rechten op de Indische markt te beschermen of te versterken.

India kent al jaren een gestage consumptiegroei. In 2020 heeft de Covid-19-pandemie echter een zware slag toegebracht aan de economie en de consumptiepatronen, waardoor verschillende facetten van het dagelijkse leven van consumenten zijn veranderd. Om de veranderingen die de pandemie met zich meebrengt te begrijpen, heeft BCG in 2020 een eigen onderzoek uitgevoerd in een breed scala aan consumentensegmenten voor India. Het onderzoek ging in op het begrijpen van de verschuivingen in het koopgedrag van consumenten tussen categorieën en de onderliggende redenen daarvoor.

De verspreiding van het coronavirus kwam relatief laat op gang in India, vergeleken met andere landen. Vandaag, bijna 11 maanden na de uitbraak van COVID-19, zijn er 10.963.394 bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 156.111 doden.  De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Andhra Pradesh. Het land wordt sinds juni 2020 gefaseerd opengesteld, maar sommige zones blijven "containment zones".

NASSCOM is de Kamer van Koophandel voor de technische industrie in India. Ze hebben een studie gemaakt over de Indische 'tech start-up industry' waarbij ze de key trends belichten en een blik werpen op de toekomst van deze sector. 

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.