U bent hier

Marktstudies

Het snelgroeiende gezondheidszorgsysteem in India biedt kansen voor samenwerking in medische technologie, farmaceutische producten en biotechnologie, dankzij de groeiende vraag naar geavanceerde medische apparatuur en innovatieve behandelingen.

De paardensport in India heeft de afgelopen jaren een aantal positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Hoewel de sport voornamelijk gericht is op polo en races, is er een groeiende markt voor andere disciplines zoals jumping en dressuur. 

Deze marktstudie geeft u een uitgebreide introductie tot het Indiase life sciences landschap. India kent immers een bloeiende life sciences sector, die, ondersteund door een aantal bestuursmaatregelen, de laatste jaren grote stappen vooruit zette. Daarnaast overschouwt deze studie de sub-segmenten van de life science sector en geeft aan waar de opportuniteiten zich voor Vlaamse bedrijven bevinden. Als laatste topic gaat men dieper in op de life science hub in Hyderabad, Telangana waar men multidisciplinaire cluster-to-cluster samenwerkingen aangaat om zo tot mooie resultaten te komen.

Het voedings- en drankenlandschap in India evolueert constant en vormt een opwindende uitdaging in één van de grootse markten ter wereld. De voedingsmarkt in India is aantrekkelijk voor binnenlandse en internationale merken, maar de regelgeving en de bepalingen inzake voedselveiligheid vormen een uitdaging. Deze markstudie schetst het regelgevend kader, de douanerechten en een aantal praktische punten voor Vlaamse bedrijven die naar India willen exporteren. 

‘Importing alcohol in India' is een gids die een aantal factoren belicht vanuit een regelgevend standpunt dat van vitaal belang is voor bedrijven die willen exporteren. In de gids gaan we dieper in op de douanerechten en de belastingstructuur voor alcoholische dranken. Deze spelen uiteindelijk een belangrijke rol bij het bepalen van de algemene prijs van alcoholische dranken, en ook op de etiketterings- en voedselveiligheidswetgeving. De regelgeving is soms afwijkend t.o.v. andere Aziatische markten.

India is een groeiende markt voor meubel en interieurproducten, kom alles te weten over de mogelijkheden in de bijgevoegde studie.

Het doel van deze studie is om een globaal overzicht te geven van de renewable sector in India en hiermee de Vlaamse bedrijven te helpen in hun zoektocht naar opportuniteiten. 

Het doel van deze studie is om Vlaamse exporteurs van diverse voedingsproducten een praktische handleiding te geven tot de Indische markt. De grote en groei van de (sub)sectoren wordt geschetst, alsook de trends in de markt, de distributiekanalen en het potentieel van de online commerce.