U bent hier

Marktstudies

Het doel van deze studie is om een globaal overzicht te geven van de renewable sector in India en hiermee de Vlaamse bedrijven te helpen in hun zoektocht naar opportuniteiten. 

Het start-up ecosysteem van India is het afgelopen decennium enorm toegenomen, het aantal start-ups zelf is verzevenvoudigd (tot ongeveer 50.000). India blijft zijn positie behouden als het land met het op twee na grootste start-up ecosysteem ter wereld, met een totale basisgroei van 12-15 procent op jaarbasis. 

Maharashtra (dat wil zeggen Mumbai en Pune) is de thuisbasis van meer dan 12.200 actieve start-ups die zich richten op verschillende sectoren, waarvan ongeveer 1.400 tech-start-ups. Hoewel de start-ups in deze staat zich op verschillende sectoren richten, zijn enkele verticale markten de drijvende kracht geweest. E-commerce, fintech en consumentendiensten zijn de drie populaire sectoren in Mumbai, goed voor bijna 50 procent.

De sleutel om succesvol zaken te doen in India, is het vinden van een goede zakenpartner. Om u op weg te helpen maakten onze collega's in Mumbai hiervoor een beknopte basisgids.

Het doel van deze studie is om Vlaamse exporteurs van diverse voedingsproducten een praktische handleiding te geven tot de Indische markt. De grote en groei van de (sub)sectoren wordt geschetst, alsook de trends in de markt, de distributiekanalen en het potentieel van de online commerce.