U bent hier

Exporteren naar India

CORONAVIRUS - REIZEN NAAR INDIA

UPDATE 25/11/2022

Voor reizen naar India, moest men zich vóór aankomst registeren op de Air Suvidha. Deze maatregel werd afgeschaft op 21/11/2022.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in India

Blijf op de hoogte over alles in India

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

India is een van de snelst groeiende fintechmarkten ter wereld met een hoge ‘return on investment’. Het Indische fintech ecosysteem wordt ondersteund door een sterke vraag van klanten, diverse kapitaalstromen, sterk technisch talent en ondersteunende beleidskaders. Dit webinar werpt een licht op de bloeiende fintechsector in het land, alsook op hoe Vlaamse bedrijven hiervan kunnen profiteren.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
India
Wanneer
Van maandag 1 mei 2023 tot woensdag 31 mei 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit webinar wil Vlaamse bedrijven bewust maken van de opportuniteiten in Sustainable Urban Solutions in India.
Doelsector
Bouw, energie, ict, milieu en overheid
Doelmarkt
India
Wanneer
Van woensdag 1 november 2023 tot donderdag 30 november 2023
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het voedings- en drankenlandschap in India evolueert constant en vormt een opwindende uitdaging in één van de grootse markten ter wereld. De voedingsmarkt in India is aantrekkelijk voor binnenlandse en internationale merken, maar de regelgeving en de bepalingen inzake voedselveiligheid vormen een uitdaging. Deze markstudie schetst het regelgevend kader, de douanerechten en een aantal praktische punten voor Vlaamse bedrijven die naar India willen exporteren. 

‘Importing alcohol in India' is een gids die een aantal factoren belicht vanuit een regelgevend standpunt dat van vitaal belang is voor bedrijven die willen exporteren. In de gids gaan we dieper in op de douanerechten en de belastingstructuur voor alcoholische dranken. Deze spelen uiteindelijk een belangrijke rol bij het bepalen van de algemene prijs van alcoholische dranken, en ook op de etiketterings- en voedselveiligheidswetgeving. De regelgeving is soms afwijkend t.o.v. andere Aziatische markten.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een importeur van voeding en dranken uit Mumbai is op zoek naar Belgische frieten. Het bedrijf, opgericht in 2009, levert aan toonaangevende restaurants, fine dining- en vijfsterrenhotels. Momenteel importeert het bedrijf high-end voedselproducten uit Italië, Spanje en Portugal.

Nieuws

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

De Indiase regering heeft een aantal focussectoren gedefinieerd die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het land. Deze sectoren werden gekozen op basis van de geografische, infrastructurele, productie-, binnenlandse consumptie en technologische voordelen die India in deze gebieden zou hebben. Een van deze sectoren is voedselverwerking en bewerkte voedingsproducten. 

Het rapport van Nexdigm in samenwerking met FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) werpt een licht op de huidige sterktes en uitdagingen in de sector, recente en opkomende trends in de belangrijkste subsectoren, een overzicht van de stimuleringsmaatregelen, inzichten van industrie-experts over de toekomst van de sector en nog veel meer.