U bent hier

Exporteren naar India

CORONAVIRUS - REIZEN NAAR INDIA

UPDATE 25/11/2022

Sinds het najaar van 2022 is er een bijna volledige terugkeer naar het normale leven. Voor reizen naar India, moest men zich vóór aankomst registeren op de Air Suvidha. Deze maatregel werd afgeschaft op 21/11/2022.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in India

Blijf op de hoogte over alles in India

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Centraal-Azië, Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Kazachstan, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië...
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Antwerpen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze marktstudie geeft u een uitgebreide introductie tot het Indiase life sciences landschap. India kent immers een bloeiende life sciences sector, die, ondersteund door een aantal bestuursmaatregelen, de laatste jaren grote stappen vooruit zette. Daarnaast overschouwt deze studie de sub-segmenten van de life science sector en geeft aan waar de opportuniteiten zich voor Vlaamse bedrijven bevinden. Als laatste topic gaat men dieper in op de life science hub in Hyderabad, Telangana waar men multidisciplinaire cluster-to-cluster samenwerkingen aangaat om zo tot mooie resultaten te komen.

Het voedings- en drankenlandschap in India evolueert constant en vormt een opwindende uitdaging in één van de grootse markten ter wereld. De voedingsmarkt in India is aantrekkelijk voor binnenlandse en internationale merken, maar de regelgeving en de bepalingen inzake voedselveiligheid vormen een uitdaging. Deze markstudie schetst het regelgevend kader, de douanerechten en een aantal praktische punten voor Vlaamse bedrijven die naar India willen exporteren. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Wereldbank heeft, ondanks economische tegenslagen door de geopolitieke situatie en de globale consumptievertraging, haar voorspelling inzake het Bruto Binnenlands Product in India voor 2022-2023 naar boven bijgesteld. Het cijfer gaat van 6,5% naar 6,9% (in oktober 2022). In 2022 waren er in India meer dan 100 start-up unicorns en men beschikt er over het op 2 na grootste start-upecosysteem ter wereld.

Als bijlage vindt u een document die een leidraad kan zijn voor Vlaamse bedrijven die interesse hebben in de Indiase markt. Deze 'Doing business guide' is samengesteld door de deskundigen van Dezan Shira & Associates en is bedoeld om u te helpen bij het bepalen van uw marktstrategie in India. Neemt u gerust de tijd om deze paper door te nemen, het loont de moeite!

De Indiase regering heeft een aantal focussectoren gedefinieerd die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het land. Deze sectoren werden gekozen op basis van de geografische, infrastructurele, productie-, binnenlandse consumptie en technologische voordelen die India in deze gebieden zou hebben. Een van deze sectoren is voedselverwerking en bewerkte voedingsproducten. 

Het rapport van Nexdigm in samenwerking met FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) werpt een licht op de huidige sterktes en uitdagingen in de sector, recente en opkomende trends in de belangrijkste subsectoren, een overzicht van de stimuleringsmaatregelen, inzichten van industrie-experts over de toekomst van de sector en nog veel meer.