U bent hier

Exporteren naar India

CORONAVIRUS

UPDATE 02/06/2021

Sinds begin maart 2021 is er in India een tweede corona golf. Het virus is gemuteerd in de delta variant die veel besmettelijker lijkt te zijn. Sinds de uitbraak van COVID-19, zijn er in India meer dan 28 miljoen bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 329.100 doden. De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Tamil Nadu . Tijdens de tweede golf werden er geen nationale maatregelen getroffen, maar in verschillende staten werden wel lockdowns afgekondigd.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in India

Blijf op de hoogte over alles in India

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is India nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka West-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 India'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Mocht de fysieke missie niet kunnen doorgaan, voorzien we een virtueel alternatief of verschuiven we de missie naar een latere datum. Deelnemen kan nu tijdelijk aan verminderd tarief dankzij ons ‘Corona exit- en relanceplan’. Met dit plan willen we bij Flanders Investment & Trade Vlaamse bedrijven extra stimuleren om internationaal te ondernemen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
India
Wanneer
Van zondag 28 november 2021 tot zaterdag 4 december 2021
Waar
New Delhi, Mumbai, Bangalore, India
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA West-Vlaanderen.
Experts en collega-bedrijven brengen u trends en actuele informatie over renewables and cleantech in India. U kan er frisse ideeën opdoen voor uw exportplannen.
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
India
Wanneer
Van woensdag 1 september 2021 tot donderdag 30 september 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online, India
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het doel van deze studie is om een globaal overzicht te geven van de renewable sector in India en hiermee de Vlaamse bedrijven te helpen in hun zoektocht naar opportuniteiten. 

Het start-up ecosysteem van India is het afgelopen decennium enorm toegenomen, het aantal start-ups zelf is verzevenvoudigd (tot ongeveer 50.000). India blijft zijn positie behouden als het land met het op twee na grootste start-up ecosysteem ter wereld, met een totale basisgroei van 12-15 procent op jaarbasis. 

Maharashtra (dat wil zeggen Mumbai en Pune) is de thuisbasis van meer dan 12.200 actieve start-ups die zich richten op verschillende sectoren, waarvan ongeveer 1.400 tech-start-ups. Hoewel de start-ups in deze staat zich op verschillende sectoren richten, zijn enkele verticale markten de drijvende kracht geweest. E-commerce, fintech en consumentendiensten zijn de drie populaire sectoren in Mumbai, goed voor bijna 50 procent.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds februari 2021 is er in India een tweede coronagolf. Het virus is gemuteerd in de delta variant die veel besmettelijker lijkt te zijn. Sinds de uitbraak van COVID-19, zijn er in India meer dan 28 miljoen bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 329.100 doden (https://www.mohfw.gov.in/). De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Tamil Nadu. Tijdens de tweede golf werden er geen nationale maatregelen getroffen, maar in verschillende staten werden wel lockdowns afgekondigd.