U bent hier

Exporteren naar India

CORONAVIRUS

UPDATE 14/02/2022

De omikron variant verspreidt zich in India trager dan in Europa. De besmettingsgraad is 2.35%. Er werden tot op heden ongeveer 1.7 miljard vaccinatie dosissen uitgedeeld, voor een hoofdzakelijk jonge bevolking van 1.3 miljard. In januari werden de maatregelen in sommige Staten verstrengd maar sinds begin januari is alles versoepeld.
Momenteel gaat het leven zijn gewone gang. Het dragen van een masker is wel nog overal verplicht maar anders zijn er weinig beperkingen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in India

Blijf op de hoogte over alles in India

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Tijdens deze BICC&I powerlunch geven wij het woord aan de Ambassadeur voor een keynote speech over de zakelijke opportuniteiten in India. Bedoeld voor bedrijven die reeds actief zijn in India of die de Indische markt willen verkennen. Ideaal als voorbereiding op deelname aan een missie of beurs.
Doelmarkt
India
Wanneer
Donderdag 1 september 2022
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel (Huizngen)
Organisatie
Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry
India is een van de snelst groeiende fintech-markten ter wereld. Het Indische fintech-ecosysteem wordt ondersteund door een sterke vraag van klanten, diverse kapitaalstromen, sterk technisch talent en ondersteunende beleidskaders.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
India
Wanneer
Van donderdag 1 september 2022 tot vrijdag 30 september 2022
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

‘Importing alcohol in India' is een gids die een aantal factoren belicht vanuit een regelgevend standpunt dat van vitaal belang is voor bedrijven die willen exporteren. In de gids gaan we dieper in op de douanerechten en de belastingstructuur voor alcoholische dranken. Deze spelen uiteindelijk een belangrijke rol bij het bepalen van de algemene prijs van alcoholische dranken, en ook op de etiketterings- en voedselveiligheidswetgeving. De regelgeving is soms afwijkend t.o.v. andere Aziatische markten.

India is een groeiende markt voor meubel en interieurproducten, kom alles te weten over de mogelijkheden in de bijgevoegde studie.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De India IP SME Helpdesk, gevestigd in New Delhi, ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen uit de Europese Unie en de met COSME geassocieerde landen bij de bescherming en de handhaving van hun intellectuele eigendomsrechten. De informatie en de diensten zijn gratis en omvatten jargonvrij, eerstelijns en vertrouwelijk advies over intellectuele eigendom en aanverwante kwesties. Daarnaast voorziet de helpdesk in opleidingen en online hulpmiddelen.

De omikron variant verspreidt zich in India trager dan in Europa. De besmettingsgraad is 2.35%.  Er werden tot op heden ongeveer 1.7 miljard vaccinatie dosissen uitgedeeld, voor een hoofdzakelijk jonge bevolking van 1.3 miljard.

In januari werden de maatregelen in sommige Staten verstrengd maar sinds begin januari is alles versoepeld.
Momenteel gaat het leven zijn gewone gang. Het dragen van een masker is wel nog overal verplicht maar anders zijn er weinig beperkingen. Sinds 1 december 2021 zijn de regels voor aankomst in India aangescherpt. Er is een verplichte covid test bij aankomst en een thuis quarantaine van 7 dagen.