U bent hier

Exporteren naar India

CORONAVIRUS

UPDATE 02/06/2021

Sinds begin maart 2021 is er in India een tweede corona golf. Het virus is gemuteerd in de delta variant die veel besmettelijker lijkt te zijn. Sinds de uitbraak van COVID-19, zijn er in India meer dan 28 miljoen bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 329.100 doden. De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Tamil Nadu . Tijdens de tweede golf werden er geen nationale maatregelen getroffen, maar in verschillende staten werden wel lockdowns afgekondigd.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in India

Blijf op de hoogte over alles in India

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Flanders Investment & Trade is aanwezig op SIAL India met een fysieke onthaalstand en met een product sample booth.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
India
Wanneer
Van donderdag 9 december 2021 tot zaterdag 11 december 2021
Waar
New Delhi, India
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Door middel van actuele informatie en bedrijfsgetuigenissen laten wij tijdens dit algemeen seminarie bedrijven kennis maken met India. Het groeipotentieel is enorm, maar zakendoen in India vraagt tijd en aanpassingsvermogen van ondernemers. Door uitwisseling van ervaringen en het kiezen van de juiste partners kunnen heel wat valkuilen vermeden worden.
Doelmarkt
India
Wanneer
Dinsdag 23 november 2021
Waar
Brussel
Organisatie
Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry

Marktstudies

Het doel van deze studie is om een globaal overzicht te geven van de renewable sector in India en hiermee de Vlaamse bedrijven te helpen in hun zoektocht naar opportuniteiten. 

Het start-up ecosysteem van India is het afgelopen decennium enorm toegenomen, het aantal start-ups zelf is verzevenvoudigd (tot ongeveer 50.000). India blijft zijn positie behouden als het land met het op twee na grootste start-up ecosysteem ter wereld, met een totale basisgroei van 12-15 procent op jaarbasis. 

Maharashtra (dat wil zeggen Mumbai en Pune) is de thuisbasis van meer dan 12.200 actieve start-ups die zich richten op verschillende sectoren, waarvan ongeveer 1.400 tech-start-ups. Hoewel de start-ups in deze staat zich op verschillende sectoren richten, zijn enkele verticale markten de drijvende kracht geweest. E-commerce, fintech en consumentendiensten zijn de drie populaire sectoren in Mumbai, goed voor bijna 50 procent.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds februari 2021 is er in India een tweede coronagolf. Het virus is gemuteerd in de delta variant die veel besmettelijker lijkt te zijn. Sinds de uitbraak van COVID-19, zijn er in India meer dan 28 miljoen bevestigde gevallen geregistreerd, waaronder 329.100 doden (https://www.mohfw.gov.in/). De 4 staten met het meeste aantal bevestigde gevallen zijn Maharashtra, Kerala, Karnataka en Tamil Nadu. Tijdens de tweede golf werden er geen nationale maatregelen getroffen, maar in verschillende staten werden wel lockdowns afgekondigd.