U bent hier

Exporteren naar IJsland

CORONAVIRUS

Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting in IJsland vastgesteld. Het aantal besmettingen nam nadien met de dag toe en gezien het lage bevolkingsaantal (368.792 inwoners), stond IJsland aan de wereldtop inzake besmettingen per capita. Begin april 2020 werd de eerste besmettingspiek bereikt en lang zag het ernaar uit dat het aantal besmettingen nog nauwelijks toenam. Maar helaas kende IJsland ook een tweede coronagolf, de piek van deze golf werd midden oktober 2020 bereikt. IJsland weet de pandemie goed onder controle te houden en een derde golf, zoals men in vele andere Europese landen heeft gekend, is vooralsnog uitgebleven. Hoogstwaarschijnlijk omdat restricties gehandhaafd bleven, en omdat men maatregelen neemt wanneer men ziet dat het aantal besmettingen voor IJslandse begrippen te veel toeneemt. Inmiddels is het vaccinatieprogramma ver gevorderd en hebben al meer dan 238.500 IJslanders hun eerste dosis van het COVID-19 vaccin ontvangen en meer dan de helft hiervan is inmiddels volledig gevaccineerd.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in IJsland

Blijf op de hoogte over alles in IJsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Nieuws

Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting in IJsland vastgesteld. Het aantal besmettingen nam nadien met de dag toe en gezien het lage bevolkingsaantal (368.792 inwoners), stond IJsland aan de wereldtop inzake besmettingen per capita. Begin april 2020 werd de eerste besmettingspiek bereikt en lang zag het ernaar uit dat het aantal besmettingen nog nauwelijks toenam. Maar helaas kende IJsland ook een tweede coronagolf, de piek van deze golf werd midden oktober 2020 bereikt. IJsland weet de pandemie goed onder controle te houden en een derde golf, zoals men in vele andere Europeese landen heeft gekend, is vooralsnog uitgebleven. Hoogstwaarschijnlijk omdat restricties gehandhaafd bleven, en omdat men maatregelen neemt wanneer men ziet dat het aantal besmettingen voor IJslandse begrippen te veel toeneemt. Inmiddels is het vaccinatieprogramma ver gevorderd en hebben al meer dan 238.500 IJslanders hun eerste dosis COVID-19 vaccin ontvangen en meer dan de helft hiervan is inmiddels ook al volledig gevaccineerd.