U bent hier

Exporteren naar IJsland

CORONAVIRUS

UPDATE 25/03/2020

Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting in IJsland (364.260 inwoners) vastgesteld. Het aantal besmettingen neemt met de dag toe en gezien het lage bevolkingsaantal, zit IJsland aan de wereldtop inzake besmettingen per capita. Men verwacht een besmettingspiek rond midden april en tegen eind mei verwacht men tussen de 1000 en 2000 besmettingen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in IJsland

Blijf op de hoogte over alles in IJsland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting in IJsland (364.260 inwoners) vastgesteld. Gezien het lage bevolkingsaantal, zit IJsland hiermee aan de wereldtop inzake besmettingen per capita. Het aantal besmettingen neemt met de dag toe en hoewel de IJslandse overheid eerst van mening was dat men de situatie onder controle had, neemt ook IJsland nu preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan.

IJsland maakt zich zorgen om de economische gevolgen, met name gezien de uitzonderlijke afhankelijkheid van toerisme (de voornaamste toeristen komen gewoonlijk uit Amerika en China). De gevolgen van het corona/covid19-virus zullen wel degelijk een impact hebben op de economische activiteiten in IJsland.