U bent hier

Marktstudies

In het verleden had Hongkong geen volwaardig eigen systeem voor het aanvragen van patenten. Hongkong hing op dit vlak in grote mate af van China en het buitenland. De patenthervormingen werden in 2019 op gang gebracht vanuit de intentie om een volwaardig patentsysteem in Hongkong op te zetten. Daarenboven wilde Hongkong via het nieuwe systeem lokale innovatie, onderzoek en ontwikkeling stimuleren.

Hongkong staat al lang bekend als een van 's werelds culinaire hoofdsteden, met 12.000 restaurants en een groot aantal bars. De lokale bevolking gaat graag uit eten met vrienden, families en zakenrelaties. Het kantoor van Flanders Investment & Trade Hongkong heeft een update gemaakt van de sectorstudie "The Food and Beverage Market in Hong Kong". Dit rapport wil een uitgebreide referentie bieden voor Vlaamse bedrijven die de voeding- en drankenmarkt in Hongkong willen ontwikkelen of uitbreiden, met extra aandacht voor gezonde voeding en e-commerce. 

Hongkong biedt een toegangspoort tot China en de rest van Azië, zowel om handel te drijven in de regio, of als regionaal hoofdkantoor/holding. Indien u geïnteresseerd bent om een bedrijf op te richten in Hongkong, kunt u alvast meer informatie vinden in deze korte studie "Oprichten van een bedrijf in Hongkong 2021", opgemaakt door ons FIT-kantoor in Hongkong.

De meubelmarkt in Hongkong is aantrekkelijk voor Vlaamse producenten van zowel binnen- als buitenmeubilair. De verwachtingen van consumenten en ontwerpers in Hongkong zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd naar producten die zich richten op design, duurzaamheid, kwaliteit, ruimtebesparing en multifunctionaliteit.