U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 17/12/2020

Hongkong kent een afwisselend parcours in de strijd tegen COVID-19: de eerste golf begon begin februari en telde begin maart ongeveer 100 lokale besmettingen, wat relatief weinig was. Dit vooral door de discipline van de bevolking om maskers te dragen en sociale afstand te houden. Vanaf midden maart was er echter een sterke groei in het aantal besmettingen (tot ongeveer 1.000 gevallen), waardoor de maatregelen weer aangescherpt werden. Het virus bleef onder controle tot begin juli. In juli en augustus steeg het aantal besmettingen enorm, omwille van enkele virushaarden in specifieke districten in Hongkong. Die kreeg de overheid onder controle vanaf september. Echter, midden november liep het weer fout toen bleek dat dozijnen mensen besmet waren geraakt tijdens hun aanwezigheid in danshallen, waar niet iedereen maskers droeg maar wel met elkaar aan het dansen was. De relatief sterke stijging, 40% in amper drie weken tijd, is een probleem voor Hongkong: de aangekondigde reisbubbel met Singapore werd uitgesteld en China denkt er niet aan om haar grenzen te openen met Hongkong indien het aantal dagelijkse besmettingen (gemiddeld 94 per dag in de december) op dit niveau blijft. Op 16 december kende Hongkong een totaal van 7.804 lokale en geïmporteerde besmettingen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel nu uw producten voor aan aankopers in Hongkong tijdens deze hybride mini food fair.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Hongkong
Wanneer
Maandag 19 april 2021
Waar
Hong Kong, Hongkong
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Fevia en VLAM.
De Hong Kong Jewellery & Gem Fair is hét belangrijkste juweliersevent van het Verre Oosten. De beurs vindt plaats in Hong Kong van 19 tot 23 september 2021.
Doelsector
Juwelen en diamanten
Doelmarkt
China en Hongkong
Wanneer
Van vrijdag 17 september 2021 tot dinsdag 21 september 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hong Kong, Hongkong
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De meubelmarkt in Hongkong is aantrekkelijk voor Vlaamse producenten van zowel binnen- als buitenmeubilair. De verwachtingen van consumenten en ontwerpers in Hongkong zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd naar producten die zich richten op design, duurzaamheid, kwaliteit, ruimtebesparing en multifunctionaliteit.

Nieuws

De laatste 18 maanden zijn niet gemakkelijk geweest voor Hongkong. In 2019 kwam Hongkong regelmatig in het wereldnieuws omwille van de sociale onrust die er heerste. De eerste helft van 2020 kreeg Hongkong dan ook nog te maken met de uitbraak van COVID-19. Daarenboven ging in juli 2020 de nieuwe Nationale Veiligheidswet van kracht.

Als gevolg hiervan vragen analisten zich af of Hongkong afgedaan heeft als internationaal zakencentrum in Azië.

Met deze update willen we u een kort overzicht geven van het huidige zakenklimaat in Hongkong en argumenteren waarom Hongkong een belangrijke rol zal blijven spelen in het economische weefsel in Azië.

Hongkong heeft tot nu toe drie coronagolven meegemaakt: de eerste golf begon begin februari en telde ongeveer 100 lokale besmettingen. Vanaf midden maart was er een sterke groei in het aantal besmettingen, maar dit was vooral omwille van geïmporteerde gevallen. Tot begin juli leunde de teller tegen 1200 aan, maar in de periode van juli tot september steeg het aantal lokale besmettingen zeer sterk. Op 16 oktober kende Hongkong een totaal van 5.221 lokale en geïmporteerde besmettingen.