U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 17/07/2020

In Hongkong was de situatie maandenland onder controle, een strikt immigratiebeleid en de zelfdiscipline van de mensen hebben zeker bijgedragen aan dit succes. Na de eerste golf bij het begin van de uitbraak in februari, waar slechts een 100tal lokale besmettingen werden vastgesteld en de tweede golf die bestond uit een duizendtal geïmporteerde gevallen, had het leven zich stilletjes aan terug hervat. Sinds de tweede week van juli is er echter sprake van een derde golf van lokale besmettingen. De regels zullen terug verstrengd worden en de grenzen blijven gesloten voor niet-residenten, maar transit blijft toegelaten onder voorwaarden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u benieuwd welke opportuniteiten Taiwan en Hongkong u kunnen bieden? Hoe kunt u deze markten het beste benaderen? Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade het begeleidingstraject 'Taiwan & Hongkong 4Explorers' .
Doelmarkt
Taiwan en Hongkong
Wanneer
Van zaterdag 28 november 2020 tot zaterdag 5 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hongkong, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO Internationaal.

Marktstudies

Hoewel de wereld bij Hongkong spontaan aan de financiële sector denkt, zet het sinds de jaren '90 ook bijzonder succesvol in op biotech. Er werd serieus geïnvesteerd en er werden toonaangevende onderzoeksinstellingen en incubatoren opgericht. Inmiddels zouden er zo'n 250 à 300 biotech-bedrijven actief zijn in Hongkong. Flanders Investment & Trade Hongkong doet de sector in deze studie voor u uit de doeken.

Nieuws

In Hongkong was de situatie maandenland onder controle, een strikt immigratiebeleid en de zelfdiscipline van de mensen hebben zeker bijgedragen aan dit succes. Na de eerste golf bij het begin van de uitbraak in februari, waar slechts een 100-tal lokale besmettingen werden vastgesteld en de tweede golf die bestond uit een duizendtal geïmporteerde gevallen, had het leven zich stilletjes aan terug hervat. 
Sinds de tweede week van juli is er echter sprake van een derde golf van lokale besmettingen. De regels zullen terug verstrengd worden en de grenzen blijven gesloten voor niet-residenten, maar transit blijft toegelaten onder voorwaarden.