U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 03/10/2022 - AFSCHAFFING HOTELQUARANTAINE

De belangrijkste verandering is dat reizigers niet meer verplicht op hotelquarantaine moeten gaan. Alhoewel dit goed nieuws is voor vele reizigers, zijn er echter nog altijd een reeks COVID-maatregelen van kracht, zoals PCR- en RAT-testen en een beperkte bewegingsvrijheid gedurende 3 dagen.

Hongkong heeft op 26 september 2022 het 0 + 3 + 4 systeem ingevoerd. Dit betekent:
  • "0" betekent dat u bij aankomst niet meer op hotelquarantaine moet.
  • "3" betekent dat u na de aankomst dag 3 dagen onder medisch toezicht staat.
  • "4" betekent dat u van dag 4 tot 7 zelf u gezondheidstoestand moet controleren.
Let op: in Hongkong is het verplicht om buitenshuis overal een masker dragen. Indien u dit niet doet, riskeert u een boete van 10.000 HKD (ong. 1.250 EUR) en zullen omstaanders u aanmanen om een masker te dragen. De enige uitzondering is wanneer u aan sport doet, dan is het dragen van een masker niet verplicht.

COVID-besmettingen op zondag 2 oktober 2022: 2.569. Totaal aantal besmettingen: 1.772.880 (23,3% van de bevolking). Totaal aantal doden: 10.173.

Meer gedetailleerde info vindt u op de website van de Hongkong overheid: www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel.htm.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In het verleden had Hongkong geen volwaardig eigen systeem voor het aanvragen van patenten. Hongkong hing op dit vlak in grote mate af van China en het buitenland. De patenthervormingen werden in 2019 op gang gebracht vanuit de intentie om een volwaardig patentsysteem in Hongkong op te zetten. Daarenboven wilde Hongkong via het nieuwe systeem lokale innovatie, onderzoek en ontwikkeling stimuleren.

Hongkong staat al lang bekend als een van 's werelds culinaire hoofdsteden, met 12.000 restaurants en een groot aantal bars. De lokale bevolking gaat graag uit eten met vrienden, families en zakenrelaties. Het kantoor van Flanders Investment & Trade Hongkong heeft een update gemaakt van de sectorstudie "The Food and Beverage Market in Hong Kong". Dit rapport wil een uitgebreide referentie bieden voor Vlaamse bedrijven die de voeding- en drankenmarkt in Hongkong willen ontwikkelen of uitbreiden, met extra aandacht voor gezonde voeding en e-commerce. 

Nieuws

Dit artikel heeft tot doel om u te helpen bij het identificeren van mogelijke fraudulente activiteiten uit Hongkong of bij het zoeken naar hulp wanneer u reeds slachtoffer bent geworden van fraude.

Hoewel de globalisering en het Internet het zakendoen sterk heeft vergemakkelijkt, hebben deze trends ook een platform gegeven aan bepaalde mensen en bedrijven om vrij ongestraft criminele activiteiten te ontplooien. Zo is internetfraude over de jaren heen een enorme business geworden, met een waarde van ongeveer 6,7 miljard euro in 2021.

Spijtig genoeg is Hongkong de laatste jaren geëvolueerd tot één van ’s werelds grootste draaischijven van cyberfraude. Dit heeft enerzijds te maken met de goede reputatie van Hongkong als een betrouwbare plaats om online zaken te doen. Hierdoor zijn potentiële slachtoffers minder sceptisch wanneer zij gecontacteerd worden door personen of bedrijven die beweren uit Hongkong te komen. Anderzijds is Hongkong een zeer vrije economie met weinige controles, waardoor het gemakkelijker is voor fraudeurs om een bedrijf op te richten in Hongkong en het als legitiem voor te stellen.

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00.