U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 01/03/2023 - AFSCHAFFING VAN COVID-MAATREGELEN

De overheid van Hongkong heeft bijna alle COVID-maatregelen afgeschaft. Zo is er geen vaccinatievereiste meer en hoeft men in Hongkong geen masker meer te dragen.

De volgende maatregelen zijn nog wel van kracht, zonder dat deze een belemmering vormen voor afreis naar Hongkong:
- Een verplichte test, OFWEL een RAT test binnen de 24 uur OFWEL een PCR-test binnen de 48 uur vóór de vlucht die u naar Hongkong brengt of vóór de aankomst in Hongkong over land of water.
- Deze test moet negatief zijn om op het vliegtuig te kunnen stappen en Hongkong binnen te mogen.
- U moet het negatieve testrapport tonen bij aankomst in Hongkong - dat kan een papieren of een digitaal document zijn.
- U kunt op vrijwillige basis het testresultaat melden op de website van het Gezondheidsdepartement van Hongkong.
- Er wordt verwacht dat u een digitale foto van het negatieve testresultaat gedurende 90 dagen bijhoudt.

De Hongkong overheid raadt aan (maar verplicht niet) dat u gedurende 5 dagen na aankomst dagelijks een RAT test uitvoert. U kunt de resultaten hiervan vrijwillig ingeven via de volgende website: https://nhqsdata.hqss.ogcio.gov.hk/ibt/#/login.

Wat als U positief test bij aankomst? Dan zal men u vragen om een masker te dragen wanneer u buiten gaat, en drukke plaatsen te vermijden. Zie ook hier https://www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel.html#testedPositive en hier https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/health_advice_tested_positive_persons.pdf.

De meest recente info voor reizigers vindt U op de website van de Hongkong overheid: https://www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel.html.

Hebt U nog vragen?
Deze webpagina heeft een lijst van vragen en antwoorden: https://www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel-faq.html.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Oost-Azië komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan...
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Leuven
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Oost-Azië komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan...
Wanneer
Dinsdag 12 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hongkong is al enige tijd één van de meubelmarkten in Azië die het meest interessant zijn voor Vlaamse meubelfabrikanten. De consument in Hongkong is op zoek is naar producten van hoge kwaliteit uit Europa én is bereid om daarvoor te betalen. Om u een idee te geven van de mogelijkheden in Hongkong in 2023 heeft FIT Hongkong voor u een studie gemaakt van de meubelmarkt in Hongkong. U kunt deze hieronder lezen.  

In het verleden had Hongkong geen volwaardig eigen systeem voor het aanvragen van patenten. Hongkong hing op dit vlak in grote mate af van China en het buitenland. De patenthervormingen werden in 2019 op gang gebracht vanuit de intentie om een volwaardig patentsysteem in Hongkong op te zetten. Daarenboven wilde Hongkong via het nieuwe systeem lokale innovatie, onderzoek en ontwikkeling stimuleren.

Nieuws

Dit artikel heeft tot doel om u te helpen bij het identificeren van mogelijke fraudulente activiteiten uit Hongkong of bij het zoeken naar hulp wanneer u reeds slachtoffer bent geworden van fraude.

Hoewel de globalisering en het Internet het zakendoen sterk heeft vergemakkelijkt, hebben deze trends ook een platform gegeven aan bepaalde mensen en bedrijven om vrij ongestraft criminele activiteiten te ontplooien. Zo is internetfraude over de jaren heen een enorme business geworden, met een waarde van ongeveer 6,7 miljard euro in 2021.

Spijtig genoeg is Hongkong de laatste jaren geëvolueerd tot één van ’s werelds grootste draaischijven van cyberfraude. Dit heeft enerzijds te maken met de goede reputatie van Hongkong als een betrouwbare plaats om online zaken te doen. Hierdoor zijn potentiële slachtoffers minder sceptisch wanneer zij gecontacteerd worden door personen of bedrijven die beweren uit Hongkong te komen. Anderzijds is Hongkong een zeer vrije economie met weinige controles, waardoor het gemakkelijker is voor fraudeurs om een bedrijf op te richten in Hongkong en het als legitiem voor te stellen.

Terwijl Europa in de laatste maanden de eerdere coronamaatregelen stelselmatig afbouwden, blijft China hardnekkig vasthouden aan een strategie die tot doel heeft het coronavirus helemaal uit te roeien - het zogenaamde 'zero-COVID' beleid. Hongkong en Macao, die beiden een speciale administratieve regio binnen de Volksrepubliek China zijn, moesten hierbij volgen. Concreet betekende dit ofwel dat de grenzen voor buitenlanders helemaal afgesloten waren, of dat reizigers bij aankomst in China, Hongkong en Macao in hotelquarantaine moesten gedurende 7 tot 21 dagen.

Het spreekt voor zich dat deze draconische maatregelen voor een existentiële uitdaging zorgen voor steden zoals Hongkong en Macao, die volledig afhangen van handel en toerisme.

Gelukkig is dit besef nu ook doorgedrongen bij de leiding in Beijing, die toegelaten heeft dat Hongkong vanaf 12 augustus 2022 het quarantaineregime heeft teruggebracht tot 3 dagen in een hotel, gevolgd door 4 dagen medische zelfmonitoring.