U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 21/10/2020

Hongkong heeft tot dusver drie coronagolven meegemaakt: de eerste golf begon begin februari en telde ongeveer 100 lokale besmettingen. Vanaf midden maart was er een sterke groei in het aantal besmettingen, maar dit was vooral omwille van geïmporteerde gevallen. Tot begin juli leunde de teller tegen 1200 aan, maar in de periode van juli tot september steeg het aantal lokale besmettingen zeer sterk. Op 16 oktober kende Hongkong een totaal van 5.221 lokale en geïmporteerde besmettingen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u benieuwd welke opportuniteiten Taiwan en Hongkong u kunnen bieden? Hoe kunt u deze markten het beste benaderen? Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade het begeleidingstraject 'Taiwan & Hongkong 4Explorers' .

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Taiwan en Hongkong
Wanneer
Van zaterdag 28 november 2020 tot zaterdag 5 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hongkong, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO Internationaal.
De Hong Kong Jewellery & Gem Fair is hét belangrijkste juweliersevent van het Verre Oosten. De beurs vindt plaats in Hong Kong van 19 tot 23 september 2021.
Doelsector
Juwelen en diamanten
Doelmarkt
China en Hongkong
Wanneer
Van zondag 19 september 2021 tot donderdag 23 september 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hong Kong, Hongkong
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De meubelmarkt in Hongkong is aantrekkelijk voor Vlaamse producenten van zowel binnen- als buitenmeubilair. De verwachtingen van consumenten en ontwerpers in Hongkong zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd naar producten die zich richten op design, duurzaamheid, kwaliteit, ruimtebesparing en multifunctionaliteit.

Nieuws

De laatste 18 maanden zijn niet gemakkelijk geweest voor Hongkong. In 2019 kwam Hongkong regelmatig in het wereldnieuws omwille van de sociale onrust die er heerste. De eerste helft van 2020 kreeg Hongkong dan ook nog te maken met de uitbraak van COVID-19. Daarenboven ging in juli 2020 de nieuwe Nationale Veiligheidswet van kracht.

Als gevolg hiervan vragen analisten zich af of Hongkong afgedaan heeft als internationaal zakencentrum in Azië.

Met deze update willen we u een kort overzicht geven van het huidige zakenklimaat in Hongkong en argumenteren waarom Hongkong een belangrijke rol zal blijven spelen in het economische weefsel in Azië.

Hongkong heeft tot nu toe drie coronagolven meegemaakt: de eerste golf begon begin februari en telde ongeveer 100 lokale besmettingen. Vanaf midden maart was er een sterke groei in het aantal besmettingen, maar dit was vooral omwille van geïmporteerde gevallen. Tot begin juli leunde de teller tegen 1200 aan, maar in de periode van juli tot september steeg het aantal lokale besmettingen zeer sterk. Op 16 oktober kende Hongkong een totaal van 5.221 lokale en geïmporteerde besmettingen.