U bent hier

Exporteren naar Hongkong

CORONAVIRUS

UPDATE 04/03/2021

Hongkong kent een afwisselend parcours in de strijd tegen COVID-19: de eerste golf begon in februari 2020 en telde een maand later ongeveer 100 lokale besmettingen, wat relatief weinig was. Dit vooral door de discipline van de bevolking om maskers te dragen en sociale afstand te houden. Vanaf midden maart was er echter een sterke groei in het aantal besmettingen (tot ongeveer 1.000 gevallen), waardoor de maatregelen weer aangescherpt werden. Het virus bleef onder controle tot begin juli. In juli en augustus steeg het aantal besmettingen enorm, omwille van enkele virushaarden in specifieke districten in Hongkong. Die kreeg de overheid onder controle vanaf september. Echter, midden november liep het weer fout toen bleek dat dozijnen mensen besmet waren geraakt tijdens hun aanwezigheid in danshallen, waar feestgangers vaak geen masker droegen maar wel met elkaar aan het dansen waren. De relatief sterke stijging van 40% in amper drie weken tijd was een probleem voor Hongkong: de aangekondigde reisbubbel met Singapore werd uitgesteld en China bleef weigeren om haar grenzen te openen. De eindejaarsperiode en Chinees Nieuwjaar zorgden ervoor dat veel mensen de stad in gingen om aankopen doen, wat een neerwaarste trend tegenhield. Pas in de laatste weken, nadat er een aantal strikte maatregelen werden genomen, is het aantal besmettingen weer sterk gedaald, met een gemiddelde van 19 besmettingen per dag. Op 4 maart 2021 stond de teller op 11.407 totale besmettingen, waarvan 269 actieve gevallen, en een totaal van 200 doden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongkong

Blijf op de hoogte over alles in Hongkong

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Hong Kong Jewellery & Gem Fair is hét belangrijkste juweliersevent van het Verre Oosten. De beurs vindt plaats in Hong Kong van 19 tot 23 september 2021.
Doelsector
Juwelen en diamanten
Doelmarkt
China en Hongkong
Wanneer
Van vrijdag 17 september 2021 tot dinsdag 21 september 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hong Kong, Hongkong
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten uit Oost-Azië.
Doelmarkt
China, Zuid-Korea, Japan, Taiwan...
Wanneer
Van maandag 18 oktober 2021 tot vrijdag 29 oktober 2021
Waar
Online, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De meubelmarkt in Hongkong is aantrekkelijk voor Vlaamse producenten van zowel binnen- als buitenmeubilair. De verwachtingen van consumenten en ontwerpers in Hongkong zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd naar producten die zich richten op design, duurzaamheid, kwaliteit, ruimtebesparing en multifunctionaliteit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Hongkong is gedurende vijftien jaar (1995-2019) gerangschikt geweest als 's werelds meest vrije economie. Het is een van de belangrijkste financiële centra ter wereld en dé toegangspoort tot het Chinese vasteland. Het is dan ook geen verrassing dat de FinTech sector in Hongkong het erg goed doet, met een ecosysteem dat wordt ondersteund door de overheid, sectorfederaties, FinTech leveranciers en klanten.

Hongkong heeft tot nu toe drie coronagolven meegemaakt: nadat er in de eerste weken in februari 2020 weinig besmettingen werden geïdentificeerd, was er vanaf midden maart een sterke groei in het aantal besmettingen, was vooral omwille van geïmporteerde gevallen. Tot begin juli leunde de teller tegen 1200 aan, maar in de periode van juli tot september zorgde een tweede golf ervoor dat het aantal besmettingen steeg van 1.286 (6 juli 2020) tot 4.879 (6 september 2020). De derde golf begon rond 20 november 2020 en eindigde midden februari 2021. Op 4 maart 2021 stond de teller op 11.047 besmettingen, met 200 dodelijke slachtoffers.