U bent hier

Exporteren naar Hongarije

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongarije

Blijf op de hoogte over alles in Hongarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Hongaarse logistieke sector staat voor een paradigmaverschuiving gericht op efficiëntie, productiviteit, flexibiliteit en slimme infrastructuurontwikkeling. In deze inspirerende omgeving zijn er veel nieuwe kansen voor Vlaamse bedrijven op het gebied van zowel warehousing als transportlogistiek. Interesse? Lees dan zeker deze studie.

Nieuws

De Hongaarse economie is in de eerste helft van 2019 opmerkelijk gestegen met 5,1 procent, hetzelfde percentage als vorig jaar. Voor dit jaar was dit percentage tot nu het hoogste in de EU, ongeveer drie keer het gemiddelde. Hoewel het derde kwartaal goed begon in juli werd dit gevolgd door een spectaculaire vertraging in de industrie en de bouw in de maand augustus. Ook de bedrijfsverwachtingen zullen de komende maanden waarschijnlijk niet verbeteren. Het inflatiepercentage is echter ook sinds mei gedaald met een totaal van bijna 1 procentpunt tot september. De toestand van de overheidsbegroting is gunstig, de lopende rekening vertoont echter na 2018 nog steeds een tekort en de forint is zwak. De verslechtering van de mondiale economische omstandigheden en het verdwijnen van het stimulerende effect van EU-overdrachten zullen tegen 2020 waarschijnlijk aanzienlijk vertragen.

Het Hongaarse Forbes magazine heeft de details van bijna 50 startups grondig gescreend om een lijst samen te stellen van de top 15 startups in Hongarije.