U bent hier

Exporteren naar Hongarije

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongarije

Blijf op de hoogte over alles in Hongarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Op zoek naar informatie over het Hongaarse hernieuwbare energielandschap en belangrijke opportuniteiten en markttrends? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Boedapest als het ware verplichte kost. 

Het belang van de automotivesector voor de Hongaarse economie kan moeilijk overschat worden. Deze studie laat u kennismaken met deze belangrijke sector die ondanks de nog steeds doorwerkende gevolgen van de coronapandemie en de heersende geopolitieke onzekerheid blijft groeien. U vindt hier o.m. antwoorden op vragen als: Hoe zit het met e-mobility in het land? Produceert Hongarije zelf batterijen? Is waterstof er ook een hot topic? Steunt de overheid de nieuwe technologische ontwikkelingen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In 2023 was de automobielindustrie in Hongarije goed voor 25,5% van de maakindustrie, met werk voor meer dan 150.000 mensen. Als de sector in dit tempo blijft groeien, kan deze in 2030 een derde van de totale industriële productie, inclusief de batterijproductie, voor zijn rekening nemen. Als gevolg hiervan zal Hongarije een knooppunt worden voor zowel de westerse als de oostelijke auto-industrie, en dienen als Europees testcentrum en regionaal productiecentrum.

In december 2023 waren de consumentenprijzen in Hongarije gemiddeld 5,5% hoger dan een jaar eerder en gemiddeld 0,3% lager dan in november. In 2023 lagen de consumentenprijzen gemiddeld 17,6% hoger dan een jaar eerder.