U bent hier

Exporteren naar Hongarije

CORONAVIRUS

UPDATE 17/09/2020

Ook Hongarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Hongaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Hongarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongarije

Blijf op de hoogte over alles in Hongarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Hongaarse meubelindustrie is een sector met een eeuwenlange traditie. Er is een dynamisch groeiende marktvraag naar nieuwe, moderne meubels in Hongarije. Scandinavische en minimalistische ontwerpen hebben een groot marktaandeel.

De studie geeft een overzicht van de huidige situatie van de sector in Hongarije, inclusief de nieuwste trends, met speciale aandacht voor keuken- en badkamermeubilair.

De voedings- en drankenindustrie is een van de belangrijkste sectoren van de Hongaarse economie. Lees meer hierover in bijgaande interessante studie.

Nieuws

Hoewel de noodtoestand, die halverwege maart in Hongarije werd uitgeroepen wegens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19), op 18 juni beëindigd werd, blijven er enkele beperkingen bestaan. En vanaf 1 september veranderen de toegangsregels voor Hongarije. Het dragen van een masker en afstand houden is nog steeds verplicht.

Volgens DataHouse zijn in augustus van 2020 9.725 geïmporteerde personenauto's verkocht in Hongarije, een daling van 20,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand en 14,4 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. De staatssteun voor elektrische auto's was in één dag op en de voortzetting ervan zou de markt verder kunnen stimuleren.