U bent hier

Exporteren naar Hongarije

CORONAVIRUS

UPDATE 30/11/2020

Ook Hongarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Hongaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Hongarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongarije

Blijf op de hoogte over alles in Hongarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Hongarije? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Hongarije
Wanneer
Van dinsdag 1 juni 2021 tot woensdag 30 juni 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Budapest, Hongarije
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Hongaarse meubelindustrie is een sector met een eeuwenlange traditie. Er is een dynamisch groeiende marktvraag naar nieuwe, moderne meubels in Hongarije. Scandinavische en minimalistische ontwerpen hebben een groot marktaandeel.

De studie geeft een overzicht van de huidige situatie van de sector in Hongarije, inclusief de nieuwste trends, met speciale aandacht voor keuken- en badkamermeubilair.

De voedings- en drankenindustrie is een van de belangrijkste sectoren van de Hongaarse economie. Lees meer hierover in bijgaande interessante studie.

Nieuws

Vanaf 4 november treedt de bijzondere rechtsorde weer in werking in Hongarije. Parkeren is gratis in openbare ruimtes. Vanaf 11 november is er een uitgangsverbod tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Enkel woon-werkverkeer is nog toegelaten. Hiervoor moet men een formulier invullen en dat steeds bij zich hebben. Het dragen van een neus-mondmasker en afstand houden is verplicht, zowel in besloten als in sommige openbare ruimtes. Vanaf 28 oktober moeten mensen die in quarantaine blijven, hun verblijfadres aan de politie die de grenscontrole uitvoert, doorgeven. Besmette personen moeten rechtstreeks naar hun opgegeven verblijfadres gaan. Eens thuis, moeten ze de rode quarantainesticker, die ze van de politie kregen, op de deur van hun verblijfadres plakken. De mensen in quarantaine moeten ook 'quarantainesoftware' gebruiken, dat wil zeggen een ​​applicatie installeren waarmee de politie kan nagaan of ze de opgegeven verblijfplaats al dan niet verlaten. De boete voor het overtreden van de quarantainevoorschriften kan variëren van HUF 5.000 tot HUF 150.000, en kan meerdere keren per dag worden opgelegd, maar er kan maximaal HUF 600.000 op één dag worden geïnd.

Ondanks het COVID-19 organiseerde Hungexpo de onlangs afgesloten INDUSTRY DAYS International Industrial Trade Exhibition in het HUNGEXPO Budapest Congress and Exhibition Centre. De zakenpartners waren het erover eens dat het opnieuw lanceren van de economie onder andere afhangt van de vraag of bedrijven netwerkmogelijkheden vinden zoals die worden geboden door deze beurzen. De organisatoren van de beurs voerden uitzonderlijk strenge gezondheids- en hygiënemaatregelen in.