U bent hier

Exporteren naar Hongarije

CORONAVIRUS

UPDATE 12/05/2021

Ook Hongarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Hongaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Hongarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Hongarije

Blijf op de hoogte over alles in Hongarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Hongarije? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Hongarije
Wanneer
Van maandag 20 september 2021 tot donderdag 23 september 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Budapest, Hongarije
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Hongaarse meubelindustrie is een sector met een eeuwenlange traditie. Er is een dynamisch groeiende marktvraag naar nieuwe, moderne meubels in Hongarije. Scandinavische en minimalistische ontwerpen hebben een groot marktaandeel.

De studie geeft een overzicht van de huidige situatie van de sector in Hongarije, inclusief de nieuwste trends, met speciale aandacht voor keuken- en badkamermeubilair.

De voedings- en drankenindustrie is een van de belangrijkste sectoren van de Hongaarse economie. Lees meer hierover in bijgaande interessante studie.

Nieuws

In Hongarije zijn al meer dan 4 miljoen mensen ingeënt tegen COVID-19, dus de geleidelijke heropening van het land is begonnen en bepaalde restricties worden opgeheven. Vanaf zaterdag 1 mei is de avondklok gewijzigd naar middernacht - 5u. Voorlopig blijft enkel woon-werkverkeer toegelaten. Winkels mogen openen op basis van het aantal aanwezigen per vierkante meter. Gemiddeld mag er volgens de nieuwe regelgeving 1 klant per 10 m² in de winkel zijn. Er zijn nog steeds tal van beperkende maatregelen die de verspreiding van het virus moeten indammen. De quarantaineverplichtingen zijn vrij streng en de naleving wordt door de overheid nauwgezet opgevolgd. Overtreders worden gesanctioneerd. 

Het Hongaarse Centraal Bureau voor Statistiek voerde in 2020 een grootschalig onderzoek uit om de situatie van de agrosector in kaart te brengen. Er zijn nog ongeveer 234.000 landbouwbedrijven actief in Hongarije, waarvan tweederde voornamelijk actief is in de productie van gewassen. Het afgelopen decennium zijn vooral kleine landbouwbedrijven verdwenen, terwijl ook in de veehouderij een dalende trend vastgesteld werd.