U bent hier

Exporteren naar Griekenland

CORONAVIRUS

UPDATE 01/07/2020

Ook Griekenland wordt getroffen door het coronavirus COVID-19. De Griekse overheid nam preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. Deze kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Griekenland. Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Griekenland

Blijf op de hoogte over alles in Griekenland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De huidige situatie betreffende energie in Griekenland is veelbelovend. Het land zelf is strategisch zeer goed georiënteerd omdat het centraal gelegen is tussen het oosten en het westen, er lopen verschillende pijplijnen, er wordt gewerkt aan de interconnectiviteit en aan alternatieve middelen die ingezet worden om de voorziening van energie te garanderen. Verder biedt het land veel mogelijkheden voor hernieuwbare energie zoals wind-, zonne-, geothermische energie, energievormen die interessant zijn door de klimaatomstandigheden in Griekenland. Lees in deze studie meer over de Griekse energiemarkt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Coronavirus in Griekenland: momenteel zijn er 3.390 officiële besmettingen bevestigd en 191 doden.

Het aantal besmettingen en slachtoffers in Griekenland lag veel lager dan in bepaalde West-Europese landen. Griekenland is inmiddels vergevorderd met de uitvoering van zijn exitstrategie.

De Griekse energiemarkt wordt volop hervormd en men begint er met de ontwikkeling van energieopslag in overeenstemming met de nationale en Europese doelstellingen voor duurzame energiebronnen. Hervormingen zoals de liberalisering van de elektriciteits- en aardgasmarkten, het toegenomen concurrentievermogen, het Europese milieubeleid en nieuwe innovatieve energietechnologieën, maken van Griekenland een geschikte investeringslocatie.