U bent hier

Exporteren naar Griekenland

CORONAVIRUS

De Griekse regering heeft al geruime tijd alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Griekse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Griekse website https://travel.gov.gr/#/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Griekenland

Blijf op de hoogte over alles in Griekenland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u een bedrijf actief in de sectoren hernieuwbare energie, windenergie (onshore en offshore), zonne-energie en waterstof en wilt u de mogelijkheden op de Griekse markt ontdekken? Neem dan deel aan de groepszakenreis die Flanders Investment & Trade, samen met AWEX organiseert van 16 tot 18 oktober 2023 (reisdagen 15 en 19 oktober).

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Griekenland
Wanneer
Van maandag 16 oktober 2023 tot woensdag 18 oktober 2023
Waar
Athens, Griekenland
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX.

Marktstudies

E-commerce is een integraal onderdeel geworden van onze wereld. COVID-19 heeft de sterke groei nog versneld. Griekenland is de 48e grootste e-commercemarkt. Met een stijging van 20% draagt de Griekse e-commercemarkt bij aan het wereldwijde e-commercegroeipercentage van 29% (2021). De inkomsten uit e-commerce blijven stijgen. Nieuwe markten zijn in opkomst en bestaande markten hebben ook het potentieel om zich verder te ontwikkelen

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De Special Interlevel Association of the Prefecture of Attica (EDSNA) heeft een aanbesteding van 4 percelen gepubliceerd voor de leasing voor 8 jaar van verschillende categorieën (professioneel gebruik) van elektrische voertuigen (graafmachines, veegmachines, ...) en oplaadsystemen voor deze voertuigen. Deadline voor het indienen van de aanbieding: 9 oktober 2023, 20:00 EET.

Nieuws

Parlementsverkiezingen in Griekenland: de voormalige regeringspartij Nieuwe Democratie (ND) wint met een absolute meerderheid en krijgt een mandaat om een nieuwe regering te vormen voor een tweede termijn.

In vergelijking met de 27 landen van de EU loopt de Griekse gezondheidszorg in veel opzichten achter. De afgelopen jaren zijn er echter verbeteringen aangebracht en de sector heeft tijdens de pandemie een enorme boost gekregen met EU-financiering en toen de Griekse regering het National Recovery and Resilience Plan Greece 2.0 in gang zette. De eerste stappen op het gebied van digitalisering, R&D en nieuwe technologieën zijn gezet, maar de gebieden waarop veranderingen nodig zijn, zijn nog talrijk.