U bent hier

Exporteren naar Griekenland

CORONAVIRUS

UPDATE 14/12/2020

Ook Griekenland wordt getroffen door het coronavirus. De Griekse overheid nam preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. Deze kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Griekenland. Het aantal besmettingen en slachtoffers in Griekenland lag veel lager dan in bepaalde West-Europese landen. Griekenland is inmiddels vergevorderd met de uitvoering van zijn exitstrategie.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Griekenland

Blijf op de hoogte over alles in Griekenland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Het Hellinikon Project is het meest ambitieuze ontwikkelingsproject dat ooit in Griekenland is ondernomen. De aanleg van het Metropolitan Park van 2 miljoen m² moet Athene op de wereldkaart plaatsen als innovatieve en duurzame stad. Interesse om een steentje bij te dragen aan dit project? Dan noteert u deze actie maar best nu al in uw agenda.
Doelsector
Bouw, bouwmaterialen, consultancy en diensten, ict en milieu
Doelmarkt
Griekenland
Wanneer
Van woensdag 1 september 2021 tot vrijdag 31 december 2021
Waar
Athens, Griekenland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
FOOD EXPO is dé belangrijkste voedsel- en drankenbeurs in Zuidoost-Europa. FIT Athene organiseert een groepsstand op de volgende editie van FOOD EXPO, die zal plaatsvinden van 29 mei tot 1 juni 2021 (nieuwe data!) in Athene. De beurs zal , gezien de coronacrisis, doorgaan in een hybride formaat . Verdere inlichtingen volgen zodra beschilkbaar.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Griekenland
Wanneer
Van zaterdag 12 maart 2022 tot maandag 14 maart 2022
Waar
Athene, Griekenland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het Hellinikon Project is momenteel een van de grootste projecten in zijn soort in Europa en het meest ambitieus ontwikkelingsproject dat ooit in Griekenland is ondernomen. Het betreft het bouwen van een Metropolitan park, is specifiek ontworpen om een positieve impact te hebben op de lokale, regionale en nationale economie van het land en biedt enorme opportuniteiten aan Vlaamse bedrijven om deel te nemen om hun hoogwaardige en innovatieve producten en technologieën aan te bieden.

De huidige situatie betreffende energie in Griekenland is veelbelovend. Het land zelf is strategisch zeer goed georiënteerd omdat het centraal gelegen is tussen het oosten en het westen, er lopen verschillende pijplijnen, er wordt gewerkt aan de interconnectiviteit en aan alternatieve middelen die ingezet worden om de voorziening van energie te garanderen. Verder biedt het land veel mogelijkheden voor hernieuwbare energie zoals wind-, zonne-, geothermische energie, energievormen die interessant zijn door de klimaatomstandigheden in Griekenland. Lees in deze studie meer over de Griekse energiemarkt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De prestaties van Griekenland op het gebied van digitale transformatie zijn verbeterd, maar blijven ver onder het vereiste EU-gemiddelde. Zowel de publieke als de private sector spelen een sleutelrol bij het upgraden en exploiteren van de digitale infrastructuur en technologie.

Als een belangrijk onderdeel van het nationaal energie- en klimaatplan heeft de Griekse regering zich duidelijk geëngageerd om alle bruinkoolcentrales tegen 2028 te ontmantelen. Het doel is om de transitie van lokale economieën en werkgelegenheid te ondersteunen en de bijbehorende sociale en ecologische impact tijdens dit proces te minimaliseren.