U bent hier

Exporteren naar Griekenland

CORONAVIRUS

UPDATE 14/12/2020

Ook Griekenland wordt getroffen door het coronavirus. De Griekse overheid nam preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. Deze kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Griekenland. Het aantal besmettingen en slachtoffers in Griekenland lag veel lager dan in bepaalde West-Europese landen. Griekenland is inmiddels vergevorderd met de uitvoering van zijn exitstrategie.

Lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Griekenland

Blijf op de hoogte over alles in Griekenland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade tekent in 2023 present op Food Expo in Athene.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Griekenland
Wanneer
Van zaterdag 18 maart 2023 tot maandag 20 maart 2023
Waar
Athene, Griekenland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Griekenland ligt op het kruispunt van drie continenten (Europa, Azië en Afrika) en verbindt sinds de vroege oudheid mensen, goederen en culturen met elkaar. Om die reden is Griekenland al lang een strategisch knooppunt, als toegangspoort tussen west en oost. Dit benadrukt de aantrekkelijkheid en mogelijkheden in de logistieke en transportsector in Griekenland. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Aanbesteding van 'Megaron Athens Concert Hall' voor de digitalisering, documentering en projectie van de culturele inventaris, creatie van digitale toepassingen, levering van relevante software en noodzakelijke technologische apparatuur. Deadline voor het indienen van de offertes: 5 december 2022 om 16:00.

Nieuws

Op 28 juli 2022 keurde het Griekse parlement een belangrijke wet goed die het kader bepaald voor de ontwikkeling van offshore-windenergieparken en de vereenvoudiging van het proces voor milieuvergunningen en de controle erop. Hiervoor worden in de toekomst aanbestedingsprocedures gepland.