U bent hier

Nieuws

Alle coronarestricties in Finland zijn opgeheven. Reizen van België naar Finland is mogelijk voor iedereen. Als de situatie drastisch zou veranderen kunnen sommige restricties terug ingevoerd worden.

Het Finse scheepsvaartbedrijf Meyer Turku zal een project met een geschatte waarde van € 100 miljoen leiden om tegen 2025 een klimaatneutraal cruiseschip te ontwikkelen en tegen 2030 een CO2-neutrale scheepsbouw te realiseren.

Levert u producten of diensten aan de industrie, en wilt u graag exporteren naar de Nordics? De Subcontracting Trade Fair in Tampere is de grootste industriële beurs in Finland. Met de hulp van Flanders Investment & Trade kan uw deelname aan deze beurs zeer interessant zijn, met afspraken op de beurs alsook in de regio van Helsinki.

De autonome Finse regio Åland heeft een project opgestart om verschillende gebieden in de Oostzee als mogelijk windparkgebied aan te wijzen. Het project, dat groter zou zijn dan de grootse windparken die nu gebouwd worden, zou tot 30 TWh elektriciteit per jaar kunnen produceren.

Metsä Group investeert 1,6 biljoen euro in een nieuw bioproductbedrijf in Kemi, Finland, de grootste investering die Finnish forest industry ooit deed. De belangrijkste partners bij het bouwen van de nieuwe fabriek zijn Valmet, ABB, AFRY en Fimpec, maar kleinere bedrijven kunnen als onderaannemers meewerken aan dit project, wat ook mogelijkheden kan bieden voor Vlaamse bouw- en andere bedrijven.

Wilt u uw export uitbreiden naar de Finse markt en mogelijk ook naar de Scandinavische en Baltische Staten?

Net als de voorbije jaren organiseert het kantoor van Flanders Investment & Trade in Finland op 2 april 2020 een professioneel bierevent op de Belgische ambassade in Helsinki, in combinatie met een gedeelde Belgische brouwerijstand op het Helsinki Beer Festival (3-4 april 2020). 

Finland exporteerde in 2017 gezondheidstechnologie ter waarde van 2,2 miljard euro, een stijging van 5,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee is Finland een van de weinige Europese landen die meer gezondheidstechnologie exporteert dan importeert. Het land heeft dan ook een gunstig klimaat voor bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheidstechnologie.

Pagina's