U bent hier

Nieuws

De tweede coronagolf heeft ook Finland in zijn greep. De cijfers zijn wel lager dan in veel andere Europese landen, maar leiden, samen met de vrees voor de mutaties toch tot striktere maatregelen. Zakenreizen naar Finland zijn mogelijk met de juiste documentatie, maar reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 10 dagen in zelfquarantaine verblijven of kunnen door twee negatieve coronatests deze zelfquarantaine verkorten.

Wilt u uw export uitbreiden naar de Finse markt en mogelijk ook naar de Scandinavische en Baltische Staten?

Net als de voorbije jaren organiseert het kantoor van Flanders Investment & Trade in Finland op 2 april 2020 een professioneel bierevent op de Belgische ambassade in Helsinki, in combinatie met een gedeelde Belgische brouwerijstand op het Helsinki Beer Festival (3-4 april 2020). 

Finland exporteerde in 2017 gezondheidstechnologie ter waarde van 2,2 miljard euro, een stijging van 5,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee is Finland een van de weinige Europese landen die meer gezondheidstechnologie exporteert dan importeert. Het land heeft dan ook een gunstig klimaat voor bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheidstechnologie.

De Zweedse 'Scandic Hotels Group' heeft een overeenkomst getekend om de hotelbedrijven van Restel in Finland over te nemen. Door de overname zal Scandic zijn positie versterken als het toonaangevende hotelbedrijf in de Scandinavische landen en zal de groep het grootste hotelbedrijf in Finland worden.

De Central Tunnel of Helsinki is een project dat sinds 1987 ter discussie staat en al verschillende keren verworpen werd wegens té duur en onmogelijk politiek te implementeren. Tot in mei 2017, Jan Vapaavuori, de nieuwe burgemeester van Helsinki het plan om de 'Central Tunnel' in Helsinki te bouwen terug in het daglicht bracht. Lees het kort verslag.

Het Helsinki-Tallinn Railway Tunnel project is een onderdeel van het Rail Baltica spoorwegtraject dat de Baltische Staten en Polen met Centraal-Europa verbindt. De verbinding met Finland wordt nu gedaan via ferry’s tussen Helsinki en Tallinn. Mogelijk wordt er in de toekomst een tunnel onder de Golf van Finland gebouwd, die de twee steden verbindt. Een Memorandum of Understanding hierover werd al ondertekend en later, in 2017, zal er een haalbaarheidsstudie gepubliceerd worden.

Pagina's