U bent hier

Nieuws

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

In de Filipijnen is de zogenaamde "Enhanced Community Quarantine (ECQ)" verlengd tot 15 mei voor de steden/regio's die een hoog besmettingsrisico hebben zoals Metro Manila, Central Luzon en Calabarzon. De lockdown in Luzon, die de belangrijkste economische stad van de Filipijnen is (70%), zal normaal gezien op 30 april opgeheven worden.

EU Gateway Business Avenues, een business platform tussen de Europese Unie en Zuidoost-Azië, biedt de mogelijkheid om op haar website gratis een aantal interessante sectoranalyses te raadplegen met betrekking tot onder meer Singapore, Indonesië en de Filippijnen.