U bent hier

Nieuws

Het nieuwe Egyptische 'Advanced Cargo Information' (ACI)-systeem zal op 1 oktober 2021 in werking treden. Veel EU-bedrijven maken zich grote zorgen over de invoering van dit systeem en zijn op zoek naar antwoorden op hun technische vragen. Om deze bedrijven te helpen, organiseert de Europese delegatie in Egypte op 2 september 2021 een workshop met ACI - Misr Technology Services (MTS) en Cargo-X.

De Egyptische economie was na jaren van politieke onrust opnieuw in goede doen. Het nieuwe coronavirus gooit echter roet in het eten en treft de cruciale sectoren toerisme en industrie, hard. 

Omwille van het coronavirus heeft het Egyptische ministerie van Handel en Industrie beslist om de voorwaarden betreffende de authentificatie van invoerdocumenten tijdelijk op te heffen. 

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar worden. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert DinarStandard een overzicht van de islamitische economie. In 2018 gaven moslims wereldwijd 2 miljard USD uit aan halalvoeding, -farma en -lifestyle, een groei van 5,2% in vergelijking met vorig jaar. Het bewustzijn bij de moslimconsument omtrent halal groeit en bedrijven passen zich aan aan de veranderende verwachtingen van de consument. De belangrijkste trends leest u in dit uitgebreide rapport. 

Een Egyptische zakendelegatie brengt een bezoek aan België van 17 tot 19 juni en is op zoek naar nieuwe zakenpartners. Benieuwd om hen te ontmoeten? Dat kan in Brussel, Gent of Antwerpen. Download hier de lijst van deelnemende bedrijven. 

De Wereldbank publiceerde begin dit jaar een rapport over de economische vooruitzichten voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Terwijl de economische groei er in 2017 sterk op achteruitging in vergelijking met het jaar daarvoor, wordt voor 2018 een positiever scenario verwacht.

Het ambitieuze hervormingsprogramma dat Egypte heeft doorgevoerd, begint vruchten af te werpen. De economische activiteit trekt opnieuw aan en buitenlandse investeerders vinden stilaan opnieuw de weg naar het land, onder meer dankzij een hervormde investeringswet. Tal van nieuwe investeringsprojecten zitten in de pijplijn.

Pagina's