U bent hier

Marktstudies

De Egyptische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de transportsector die het uiterlijk van Caïro, de nieuwe administratieve hoofdstad en alle aansluitende steden aan het veranderen is. Nationale projecten breiden zich uit in nieuwe snelwegen, bruggen en nieuwe middelen van openbaar vervoer: elektrische treinen, nieuwe metrolijnen, monorail en hogesnelheidstrein.

Egypte is de op twee na grootste aardgasproducent in Afrika, na Algerije en Nigeria. Egypte exploiteert het Suezkanaal en de Suez-Mediterranean (SUMED) pijpleiding. Beiden vormen een transportinfrastructuur op de internationale energiemarkten. Het Suezkanaal is een doorvoerroute voor zendingen van olie en vloeibaar aardgas (LNG) in noordelijke richting van de Perzische Golf naar Europa en Noord-Amerika. Zendingen die vanuit Noord-Afrika en vanuit landen langs de Middellandse Zee naar Azië in zuidelijke richting reizen, gaan ook via het Suezkanaal. 

 

De staalindustrie is een van de hoekstenen van de economische groei en ontwikkeling van Egypte. In deze beknopte sectorfiche vindt u een overzicht van de belangrijkste spelers op de markt.

Dit EU-handboek is bedoeld als een praktische handleiding voor bedrijven uit de agro- en voedingssector die willen exporteren naar Egypte. U vindt er meer informatie over markttoegang, procedures, IP-bescherming en een analyse van de Egyptische markt voor voeding & dranken. 

De afgelopen jaren heeft Egypte sterk geïnvesteerd in de uitbouw van een aantal economische megaprojecten. Om de economie aan te zwengelen, heeft Egypte grote inspanningen geleverd om buitenlandse investeerders aan te trekken, maar ook om haar exportactiviteiten te ontwikkelen. In deze beknopte paper vindt u een overzicht van de belangrijkste projecten.

De Egyptische staalindustrie vertegenwoordigt een van de hoekstenen van de Egyptische economische groei en ontwikkeling. Met heel wat aangekondigde megaprojecten, lijkt het belang van de staalindustrie alleen maar te zullen toenemen. Een overzicht van de belangrijkste trends en spelers leest u hier.