U bent hier

Exporteren naar Egypte

CORONAVIRUS

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Egypte

Blijf op de hoogte over alles in Egypte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Afrika is een continent vol kansen, maar ook vol uitdagingen voor kmo’s die er zaken willen doen. Hoe kunt u deze markt betreden en succesvol zijn? Tijdens dit panelgesprek delen de landenexperten van FIT, op post in Afrika, hun ervaringen. U komt meer te weten over de sectoren en landen met het meeste potentieel, de culturele en juridische aspecten, de financieringsmogelijkheden en de beste praktijken.
Doelmarkt
Marokko, Egypte en Zuid-Afrika
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Openbare aanbestedingen zijn een doeltreffende manier om zaken te doen op het Afrikaanse continent. Onze landenexperten op post in Afrika geven u inzicht in de do’s en don’ts van het aanbestedingsproces en helpen u om veelvoorkomende fouten te vermijden.
Doelmarkt
Marokko, Egypte en Zuid-Afrika
Wanneer
Maandag 11 september 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Egyptische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de transportsector die het uiterlijk van Caïro, de nieuwe administratieve hoofdstad en alle aansluitende steden aan het veranderen is. Nationale projecten breiden zich uit in nieuwe snelwegen, bruggen en nieuwe middelen van openbaar vervoer: elektrische treinen, nieuwe metrolijnen, monorail en hogesnelheidstrein.

Egypte is de op twee na grootste aardgasproducent in Afrika, na Algerije en Nigeria. Egypte exploiteert het Suezkanaal en de Suez-Mediterranean (SUMED) pijpleiding. Beiden vormen een transportinfrastructuur op de internationale energiemarkten. Het Suezkanaal is een doorvoerroute voor zendingen van olie en vloeibaar aardgas (LNG) in noordelijke richting van de Perzische Golf naar Europa en Noord-Amerika. Zendingen die vanuit Noord-Afrika en vanuit landen langs de Middellandse Zee naar Azië in zuidelijke richting reizen, gaan ook via het Suezkanaal. 

 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ter ondersteuning van de economische hervormingen van Egypte keurde het IMF een verlengde regeling van 3 miljard dollar goed die in 2023 van start gaat. Deze lening volgt op de verlengde regeling van het IMF van 12 miljard dollar voor Egypte tussen 2016 en 2019.

Egypte is als voedsel- en olie-importeur hard getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Hiernaast is het land sterk afhankelijk van kapitaalstromen wat voor kwetsbaarheid zorgt. De aangekondigde IMF-steun is dus positief nieuws.