U bent hier

Exporteren naar Egypte

CORONAVIRUS

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Egypte

Blijf op de hoogte over alles in Egypte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Egyptische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de transportsector die het uiterlijk van Caïro, de nieuwe administratieve hoofdstad en alle aansluitende steden aan het veranderen is. Nationale projecten breiden zich uit in nieuwe snelwegen, bruggen en nieuwe middelen van openbaar vervoer: elektrische treinen, nieuwe metrolijnen, monorail en hogesnelheidstrein.

Egypte is de op twee na grootste aardgasproducent in Afrika, na Algerije en Nigeria. Egypte exploiteert het Suezkanaal en de Suez-Mediterranean (SUMED) pijpleiding. Beiden vormen een transportinfrastructuur op de internationale energiemarkten. Het Suezkanaal is een doorvoerroute voor zendingen van olie en vloeibaar aardgas (LNG) in noordelijke richting van de Perzische Golf naar Europa en Noord-Amerika. Zendingen die vanuit Noord-Afrika en vanuit landen langs de Middellandse Zee naar Azië in zuidelijke richting reizen, gaan ook via het Suezkanaal. 

 

Nieuws

Egypte is als voedsel- en olie-importeur hard getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Hiernaast is het land sterk afhankelijk van kapitaalstromen wat voor kwetsbaarheid zorgt. De aangekondigde IMF-steun is dus positief nieuws. 

Afrikaanse startups in de agro-industrie hebben in 2021 een record bedrag gekregen van private equity-investeerders. De startups haalden $482 miljoen op; een stijging van 250%. Volgens het eerste jaarlijkse rapport over de financiering van startups in de agro-industrie in Afrika van het Amerikaanse bedrijf AgFunder, zijn Egypte, Nigeria, Kenia, Zuid-afrika en Marokko de 5 grootste markten op het continent in termen van fondsenwerving en transacties.