U bent hier

Exporteren naar Egypte

CORONAVIRUS

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Egypte

Blijf op de hoogte over alles in Egypte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade organiseert samen met Agoria opnieuw een deelname aan ADIPEC in Abu Dhabi, de topbeurs in het Midden-Oosten voor alles wat te maken heeft met energie.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, energie en milieu
Doelmarkt
Egypte, Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar...
Wanneer
Van maandag 4 november 2024 tot donderdag 7 november 2024
Waar
Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Egyptische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de transportsector die het uiterlijk van Caïro, de nieuwe administratieve hoofdstad en alle aansluitende steden aan het veranderen is. Nationale projecten breiden zich uit in nieuwe snelwegen, bruggen en nieuwe middelen van openbaar vervoer: elektrische treinen, nieuwe metrolijnen, monorail en hogesnelheidstrein.

Egypte is de op twee na grootste aardgasproducent in Afrika, na Algerije en Nigeria. Egypte exploiteert het Suezkanaal en de Suez-Mediterranean (SUMED) pijpleiding. Beiden vormen een transportinfrastructuur op de internationale energiemarkten. Het Suezkanaal is een doorvoerroute voor zendingen van olie en vloeibaar aardgas (LNG) in noordelijke richting van de Perzische Golf naar Europa en Noord-Amerika. Zendingen die vanuit Noord-Afrika en vanuit landen langs de Middellandse Zee naar Azië in zuidelijke richting reizen, gaan ook via het Suezkanaal. 

 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In December 2021 lanceerde de Europese Unie de Global Gateway strategie, waarin de private sector een cruciale rol werd toegekend. Maar wat is die strategie, en wat is de rol voor de private sector? Nu de uitvoering van de strategie op kruissnelheid komt, kunnen we daarop een antwoord formuleren. Je leest het hier in 9 korte stellingen.