U bent hier

Exporteren naar Ecuador

CORONAVIRUS

UPDATE 27/05/2020

Op 16 maart kondigde president Lenin Moreno de noodtoestand af. De avondklok gold van 14u tot 5u 's ochtends. Openbaar vervoer werd beperkt net als gebruik van personenwagens. Enkel sectoren die strategisch zijn voor de bevoorrading, bleven aan de slag (banken, voedingsindustrie ...). De grenzen zijn nog altijd dicht, goederenverkeer was steeds mogelijk. Vanaf 4 mei zijn de maatregelen flexibeler geworden. Elke burgemeester zal in overleg met het provinciaal urgentieteam beslissen welke kleurcode het grondgebied krijgt: rood, oranje of groen. Men noemt dit het verkeerslichtensysteem. Rood betekent dat de strenge maatregelen van kracht blijven zoals avondklok, enkel noodzakelijke sectoren werken, geen openbaar vervoer. Bij oranje wordt dit minder streng en mag 50% aan de slag, handelszaken gaan gedeeltelijk open en openbaar vervoer met beperkte bezetting van 30%. Bij groen mag 70% van de werknemers terug aan de slag, handelszaken mogen nog meer open maar nog altijd met beperkingen en het openbaar vervoer mag rijden met een maximale bezetting van 50%. De havenstad Guayaquil, zwaar getroffen in de maand april, is overgeschakeld naar code oranje. De burgemeester van Guayaquil heeft ook aangekondigd de internationale luchthaven van Guayaquil te willen openen vanaf 1 juni (tbc). De regering bestrijdt de gezondheidscrisis en heeft ook middelen ter beschikking gesteld om zowel de zwaksten als de ondernemingen te beschermen. Budgettair staat het land onder druk omwille van dalende olieprijzen en de impact van COVID-19.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ecuador

Blijf op de hoogte over alles in Ecuador

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 27 mei 2020 werden er officieel meer dan 38.000 COVID-19-gevallen en meer dan 3200 doden geteld. Cijfers van oversterfte doen vermoeden dat het werkelijke aantal doden hoger ligt. Het zwaartepunt van de epidemie lag in de havenstad Guayaquil waar de situatie zich stabiliseert. Quito is tot nu toe minder getroffen, maar daar gaat het aantal besmettingen in stijgende lijn.