U bent hier

Exporteren naar Ecuador

CORONAVIRUS

UPDATE 27/07/2023

Sinds 20 oktober 2022 zijn alle COVID-19-maatregelen in Ecuador opgeheven. Concreet hoeven reizigers niet langer een bewijs van vaccinatie noch test voor te leggen. Bovendien moeten reizigers sinds 17 februari 2023 geen gezondheidsverklaring meer invullen. Alleen de passagiers met symptomen (hoest, algemene malaise, reukverlies, smaakverlies, huiduitslag...) moeten de verklaring op papier of digitaal invullen. De verklaring is beschikbaar op de website van het ministerie van Gezondheidszorg. Indien het digitale platform niet beschikbaar is, kan ook een geprinte versie voorgelegd worden bij aankomst. Het is bovendien belangrijk om bij de grensposten de in- en uitreisstempels van Ecuador en uw land van bestemming/oorsprong te verkrijgen, vooral indien u over land reist. Indien u geen stempels in uw paspoort hebt, kan dit uw vertrek uit het land ernstig bemoeilijken.

Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken.
Dagelijkse updates over de covid-19-situatie in Ecuador zijn terug te vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid.
Informatie over algemene coronamaatregelen kunt u nalezen op de website van de lokale overheid.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ecuador

Blijf op de hoogte over alles in Ecuador

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op maandag 18 december organiseren de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken en Belgian Chambers een webinar "Meaning business - Let's talk Latin America and Caribbean" over de zakelijke opportuniteiten die deze grote regio te bieden heeft. Het event vindt plaats van 16u tot 18u.