U bent hier

Exporteren naar Ecuador

CORONAVIRUS

UPDATE 21/08/2020

De noodtoestand werd door president Moreno uitgevaardigd op 16 maart en is sindsdien al een paar keer verlengd. De laatste verlenging geldt tot 13 september 2020. Ecuador werkt met kleurcodes: de meeste kantons staan nu op geel, slechts een paar op groen of rood. In de gele zones geldt een avondklok, beperking van autoverkeer volgens (on)even nummerplaat, restaurants mogen open aan beperkte capaciteit enzovoort. De epidemie is fel gestart in Guayaquil maar ondertussen ligt het zwaartepunt van de epidemie in Quito. Het aantal Covidslachtoffers bedraag officieel bijna 10.000 maar overstefte wordt geschat op meer dan 34.000 gevallen voor de periode januari tot en met juli. De jongste maanden werden inspanningen geleverd om de capaciteit van het gezondheidssysteem op te drijven. Sinds 1 juni is het luchtruim voor commercieel vliegverkeer terug open. Internationale reizigers moeten wel een negatieve Covid-19-test kunnen voorleggen die ten laatste 10 dagen voor afreis werd afgenomen. Budgettair staat het land onder druk en de regering is in onderhandeling met zijn schuldeisers met het het oog op uitstel van betaling. Ondertussen zoekt Ecuador ook toenadering naar de Alianza del Pacífico, het handelsblok waarvan Mexico, Colombia en Chili al deel uitmaken. Volgend jaar staan er presidentsverkiezingen op het programma in Ecuador.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ecuador

Blijf op de hoogte over alles in Ecuador

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

Nieuws