U bent hier

Exporteren naar Ecuador

CORONAVIRUS

UPDATE 29/12/2020

De noodtoestand werd door president Moreno uitgevaardigd op 16 maart 2020 en is sindsdien al een paar keer verlengd. Op 21 december 2020 heeft Ecuador opnieuw de nationale noodtoestand uitgeroepen voor 30 dagen. Daardoor zijn er opnieuw binnenlandse reisbeperkingen, beperkte toelatingen van privé voertuigen, een avondklok (tot 3 januari, van 22 uur tot 04 uur) en een verbod op de verkoop van alcohol en alcoholconsumptie (tot 3 januari) ingesteld. Het is belangrijk om te benadrukken dat gemeentes bovendien lokaal maatregelen kunnen treffen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van openingstijden of door bepaalde activiteiten te verbieden. De sanitaire noodtoestand loopt nog tot 11/03/2021. Een mondmasker moet gedragen worden in het openbaar, sociale bijeenkomsten blijven verboden. Sinds 1 juni 2020 is het luchtruim voor commercieel vliegverkeer terug open. Internationale reizigers moeten wel een negatieve Covid-19-test kunnen voorleggen die ten laatste 10 dagen voor afreis werd afgenomen. Bovendien kunnen passagiers bij aankomst willekeurig worden geselecteerd voor een extra test. Indien die positief is, dient hij/zij verplicht minstens 10 dagen in quarantaine te gaan.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ecuador

Blijf op de hoogte over alles in Ecuador

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws