U bent hier

Exporteren naar Ecuador

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Ecuador

Blijf op de hoogte over alles in Ecuador

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De aquacultuur, en vooral de garnalenindustrie, is een belangrijke pijler van de Ecuadoriaanse economie en een belangrijke bron van buitenlandse valuta voor het land. Volgens de Centrale Bank van Ecuador (BCE) werden de aquacultuur en de garnalenvisserij één van de sectoren die in 2022 de grootste groei realiseerden, met 11,8% vergeleken met het jaar ervoor.

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds 1 januari moet men voor 152 Europese producten, waaronder voertuigen, artikelen voor persoonlijke hygiëne, make-up, parfums en crèmes geen invoerrechten meer betalen om Ecuador binnen te komen. Het voordeel maakt deel uit van de handelsovereenkomst die Ecuador in 2017 met de Europese Unie heeft ondertekend en beoogt een proces van geleidelijke tariefverlaging. Deze maatregel betekent een aanzienlijke verlaging van de kosten van het importeren van buitenlandse goederen, zolang aan de bijbehorende formaliteiten en douaneverplichtingen wordt voldaan.