U bent hier

Wet- en regelgeving

Invoerrechten en -documenten

Er zijn geen invoerrechten voor producten uit de EU-landen, maar er worden wel accijnzen geheven op een reeks producten (bv. chocolade, alcohol, tabak, enz). Meer info kan hierover kan u bekomen bij het kantoor van Flanders Investment & Trade in Kopenhagen.

Normen en certificering

Denemarken is lid van de EU en volgt de EU-richtlijnen rond "CE-markering" voor alle productgroepen, die u vindt via deze link:

De EU-verordeningen voor productie en handel met biologische voedingswaren zijn ook geldig in Denemarken. Het Europese bio-logo is dus geldig. Denemarken heeft ook haar eigen "Ø-logo". Dit logo toont aan dat de Deense autoriteiten controle hebben uitgeoefend op de boerderijen en de bedrijven, die de producten in Denemarken hebben geproduceerd, verwerkt en/of verpakt. Buitenlandse biologische voedingswaren kunnen ook een "Ø-logo" krijgen op voorwaarde dat de laatste verwerking of herpakking in Denemarken gebeurd is. Het is niet verplicht om het "Ø-logo" te gebruiken.

Handelsbelemmeringen

Binnen de interne EU-markt mogen er in principe geen handelsbelemmerende maatregelen bestaan. Vindt u dat de overheid van een andere EU-lidstaat tegen dat principe zondigt? Worden de interne marktregels verkeerd toegepast? Dan kan u terecht bij het Enterprise Europe Network. Dit netwerk geeft advies bij klachten van bedrijven tegen andere bedrijven of tegen overheidsadministraties.

Specifieke vragen over reglementering?

Contacteer onze specialisten via reglementering@fitagency.be.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Denemarken