U bent hier

Exporteren naar Denemarken

Denemarken was harder getroffen door de tweede golf van COVID-19 dan tijdens de eerste golf. Sinds kerstmis was het land in lockdown en konden enkel apotheken, supermarkten en voedingswinkels hun deuren open houden. Het land bevond zich op niveau 5 van het nationale waarschuwingssysteem. Dit is het hoogste niveau van het Deense waarschuwingssysteem en betekent o.a. dat men vreest dat de Deense ziekenhuizen binnenkort te weinig capaciteit zullen hebben om alle COVID-19 patiënten te behandelen. Sinds maart is het aantal besmettingen fel gedaald en blijft het aantal ziekenhuisopnames laag. Bovendien is men druk bezig met de Deense bevolking te vaccineren. De Deense regering heeft een heropeningsplan gelanceerd, dat de samenleving geleidelijk aan opent. Aangezien het besmettingsniveau medio april nog steeds stabiel was, werd het heropeningsplan aangepast zodat er vanaf 21 april meerdere sectoren vroeger (of meer) kunnen openen. Er is wel een veiligheidsmechanisme ingebouwd, waardoor een gemeente (of een parochie) kan beslissen instellingen, winkels, scholen e.d. te sluiten, wanneer het incidentiecijfer te hoog wordt. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Denemarken

Blijf op de hoogte over alles in Denemarken

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. De "Wind Europe Electric" beurs is een belangrijk event in de offshore sector en een initiatief van de Wind Europe Associatie (waar ook Agoria lid van is). De volgende editie van dit event gaat door van 23 tot 25 november 2021 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. FIT en Agoria zullen aanwezig zijn met een Product Sample Booth (PSB) binnen de Belgische groepsstand, vnl. om ook aan kleinere spelers de kans te bieden om op dit belangrijke forum aanwezig te zijn.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Denemarken
Wanneer
Van dinsdag 23 november 2021 tot donderdag 25 november 2021
Waar
Kopenhagen, Denemarken
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze marktstudie geeft u een overzicht van de grootste spelers op de Deense detailmarkt, het koopgedrag van de consumenten, consumptie van biologische voeding en dranken, trends, accijnzen op voedingswaren en dranken enz.

Nieuws

In vergelijking met de eerste golf zijn de Deense bedrijven harder getroffen door de gevolgen van de tweede golf van COVID-19. De Deense regering heeft in samenwerking met de sociale partners een overeenkomst ondertekend om de Deense bedrijven te ondersteunen. Sinds 6 april 2021 worden een aantal versoepelingen doorgevoerd. 

Heeft u interesse om toeleverancier te worden van het grootste bouwproject in Denemarken? Ontvang alle informatie over het Femern tunnelproject tijdens de Fehmern Link Business Conference op 2 december 2020 van 13u00 tot 15u30.