U bent hier

Exporteren naar Denemarken

Sinds maart is het aantal coronabesmettingen fel gedaald en blijft het aantal ziekenhuisopnames laag. De Deense regering heeft een plan gelanceerd, dat de samenleving geleidelijk aan opnieuw opent. Men is druk bezig met het vaccineren van de bevolking. Bovendien staat een uitgebreide teststrategie en het gebruik van een coronapas centraal in het Deense beleid. Vanaf midden juni worden aanvullende versoepelingen ingevoerd, waardoor o.a. het gebruik van mondmaskers geleidelijk wordt opgeheven. Er is wel een veiligheidsmechanisme ingebouwd, waardoor een gemeente (of een parochie) kan beslissen instellingen, winkels, scholen e.d. te sluiten, wanneer het incidentiecijfer te hoog wordt.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Denemarken

Blijf op de hoogte over alles in Denemarken

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze landenexperten uit Noord-Europa.
Doelmarkt
Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland...
Wanneer
Van maandag 8 november 2021 tot vrijdag 19 november 2021
Waar
Online, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. De "Wind Europe Electric" beurs is een belangrijk event in de offshore sector en een initiatief van de Wind Europe Associatie (waar ook Agoria lid van is). De volgende editie van dit event gaat door van 23 tot 25 november 2021 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. FIT en Agoria zullen aanwezig zijn met een Product Sample Booth (PSB) binnen de Belgische groepsstand, vnl. om ook aan kleinere spelers de kans te bieden om op dit belangrijke forum aanwezig te zijn.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Denemarken
Wanneer
Van dinsdag 23 november 2021 tot donderdag 25 november 2021
Waar
Kopenhagen, Denemarken
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze marktstudie geeft u een overzicht van de grootste spelers op de Deense detailmarkt, het koopgedrag van de consumenten, consumptie van biologische voeding en dranken, trends, accijnzen op voedingswaren en dranken enz.

Nieuws

Denemarken werd harder getroffen door de tweede golf van COVID-19 dan tijdens de eerste. Het land kende 2 lock downs en de samenleving werd sinds mei geleidelijk geopend volgens een uitgebreid heropeningsplan. Eind augustus is ca. 71% van de bevolking volledig gevaccineerd. Het virus is nog niet verdwenen uit Denemarken, maar het ziet ernaar uit dat het onder controle is.