U bent hier

Exporteren naar Denemarken

De Deense regering heeft op 1 februari 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Deense samenleving.
Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Deense website https://en.coronasmitte.dk/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Denemarken

Blijf op de hoogte over alles in Denemarken

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

U bent actief in de sectoren robotica, drones, automatisatie of industrie 4.0? Neem dan deel aan onze groepszakenreis naar R-24 in Odense/Denemarken en ontdek het bloeiende innovatie-ecosysteem in Denemarken!
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Denemarken
Wanneer
Van maandag 11 maart 2024 tot woensdag 13 maart 2024
Waar
Odense, Denemarken
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Offshore Northern Seas (ONS) in Stavanger is het flagship event voor de energiesector in Noord-Europa, waaraan +100 landen deelnemen en waar +65000 bezoekers verwacht worden. ONS brengt high-profile decisionmakers samen met global influencers die nauw betrokken zijn bij het globale vraagstuk rond hernieuwbare energie maar dan met een bijzondere focus op offshore toepassingen.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, en energie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden...
Wanneer
Van maandag 26 augustus 2024 tot donderdag 29 augustus 2024
Waar
Stavanger, Noorwegen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Denemarken is een van de landen waar biologische voeding het grootste marktaandeel heeft. De verkoop van biologische voeding en dranken in de detailhandel steeg in 2020 met 14%. Hoewel de Deense productie van biologische voeding en dranken aanzienlijk is gegroeid, is er toch een behoefte om meer uit het buitenland te importeren.

De bouwsector is een belangrijke motor van de Deense economie. De sector heeft weinig te lijden gehad onder de impact van de coronacrisis, wel integendeel. De Denen gingen massaal over tot de renovatie van hun huizen of de aankoop van nieuw vastgoed. Er wordt volop gewerkt aan een aantal grote infrastructuurprojecten en ook in het komende decennium staan er verschillende op stapel. Een ander hot topic is natuurlijk de steeds grotere aandacht voor duurzaam bouwen. Interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje in de studie die ons kantoor in Kopenhagen voor u maakte. 

Nieuws

Regelmatig publiceert Swedbank studies over de economische vooruitzichten voor de Baltische Staten en de Noord-Europese landen. Eerst schetst men een algemeen beeld van hoe de belangrijkste wereldeconomieën ervoor staan, en daarna komen Zweden, de andere Scandinavische landen en de Baltische Staten aan bod.

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.