U bent hier

Exporteren naar Denemarken

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Denemarken

Blijf op de hoogte over alles in Denemarken

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade organiseert samen met HUB Brussel, AWEX, Business France en Estonian Business and Innovation Agency een groepszakenreis naar de Verenigde Naties in Kopenhagen, Denemarken. Het ‘IPS-International Procurement Seminar’, zoals de VN de sessies voor mogelijke leveranciers noemt, vindt plaats op 11 en 12 juni 2024 in de kantoren van de VN in Kopenhagen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Automotive, bouw, bouwmaterialen, consultancy en diensten, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, onderwijs en overheid
Doelmarkt
Denemarken
Wanneer
Van maandag 10 juni 2024 tot woensdag 12 juni 2024
Waar
Kopenhagen, Denemarken
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Offshore Northern Seas (ONS) in het Noorse Stavanger is hét flagship event voor de energiesector in Noord-Europa, waaraan meer dan 100 landen deelnemen en waar meer dan 65.000 bezoekers verwacht worden. ONS is het referentiepunt voor het globale vraagstuk rond hernieuwbare energie, met bijzondere focus op offshore toepassingen. Vlaamse bedrijven die het event bezoeken, kunnen gebruik maken van het Meeting Point van FIT op de beurs, en deelnemen aan een programma met ecosysteem-tour, b2bs met relevante partners en een netwerkreceptie. De deelname van Flanders Investment & Trade aan ONS wordt ondersteund door De Blauwe Cluster.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden...
Wanneer
Van maandag 26 augustus 2024 tot donderdag 29 augustus 2024
Waar
Stavanger, Noorwegen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Een groot gedeelte van de Deense gezondheidszorg is gratis voor alle burgers die in het Deense bevolkingsregister geregistreerd zijn. Er bestaan geen ziekenfondsen zoals in België. Hoe de gezondheidszorg in Denemarken georganiseerd is, leest u in de studie van ons kantoor in Kopenhagen.

Denemarken is een van de landen waar biologische voeding het grootste marktaandeel heeft. De verkoop van biologische voeding en dranken in de detailhandel steeg in 2020 met 14%. Hoewel de Deense productie van biologische voeding en dranken aanzienlijk is gegroeid, is er toch een behoefte om meer uit het buitenland te importeren.

Nieuws

Regelmatig publiceert Swedbank studies over de economische vooruitzichten voor de Baltische Staten en de Noord-Europese landen. Eerst schetst men een algemeen beeld van hoe de belangrijkste wereldeconomieën ervoor staan, en daarna komen Zweden, de andere Scandinavische landen en de Baltische Staten aan bod.

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.