U bent hier

Kansrijke sectoren

Deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog niet overal rekening met de meest recente gevolgen van de coronacrisis.

TOERISME

Toerisme, en daarbij specifieker ecotoerisme, is één van de belangrijkste sectoren in Costa Rica. Toerisme met respect voor natuur en duurzaamheid. Het is een miljardensector en heeft er voor gezorgd dat Costa Rica geleidelijk aan kan blijven groeien. Jaarlijks haalt Costa Rica 1 miljoen aan toeristen binnen, dat is 25% van het totaal aantal toeristen die de zeven Midden-Amerikaanse landen bezoeken.

LANDBOUW

Door het goede klimaat in Costa Rica is landbouw één van de belangrijkste sectoren. Doordat deze sector zo belangrijk is, creëert de overheid een landbouwvriendelijk klimaat. Dit beleid probeert ervoor te zorgen dat de landbouwers ondersteund worden in het verkrijgen van training en andere knowhow. Exclusief vrije-zone-bedrijven, bedraagt landbouw 60% van de Costa Ricaanse export. Traditionele gewassen zoals koffie en bananen zijn de belangrijkste exportproducten. Daarnaast produceren zo ook een grote hoeveelheid aan suiker, melkproducten en rijst.

HERNIEUWBARE ENERGIE

Costa Rica is één van de wereldleiders als het aankomt op het gebruik van land en bescherming van bos en biodiversiteit. Het doet beter als het wereldgemiddelde als het aankomt op visserij en watergebruik en hoort bij de wereldleiders als het aankomt op vlak van landbouw en bescherming van biodiversiteit en luchtkwaliteit. Doordat het besef in Costa Rica van hun onduurzaam beleid al eind jaren 90 is gekomen, hebben ze nu al een goed ingeburgerd en streng milieubeleid. De bescherming van de fauna en flora is dan ook zeer belangrijk in dit prachtige land en daar liggen dan ook de kansen voor Belgische ondernemingen.

Er wordt zeer sterk geïnvesteerd in wind- en zonne-energie. Het innovatief denken en de knowhow die Belgische bedrijven bezitten kunnen Costa Rica hierbij helpen. Zowel op vlak van energie als bij de behandeling van afvalwater liggen dan ook de meeste opportuniteiten voor Belgische bedrijven.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Costa Rica