U bent hier

Exporteren naar Chili

CORONAVIRUS

UPDATE 02/04/2020

In Chili werd de eerste besmette persoon geïdentificeerd op 2 maart. In het begin was de groei traag, maar sinds begin april, hebben we meer dan 3000 gevallen genoteerd en betreuren we de eerste 20 sterfgevallen.
Op verschillende plaatsen in Chili heeft men strikte quarantainemaatregelen getroffen. Ook is er een avondklok van 22u tot 5u van toepassing.
Elke persoon die in het land toekomt, moet 2 weken in quarantaine. Het aantal internationale vluchten is sterk beperkt, en verwacht wordt dat er in april nog nauwelijks vluchten zullen vertrekken of aankomen. Ook lokale vluchten zijn intussen sterk verminderd. De goederenstromen verlopen nog goed, en buiten enkele dagen van hamsteren door de bevolking, zijn drank, voeding, medicijnen en andere basisproducten vlot beschikbaar.
De overheid heeft intussen belangrijke maatregelen genomen om de bedrijven te helpen. Het gaat over een noodplan ter waarde van 11,75 miljard US$, ongeveer 4,7% van het Chileense BNP. Zo hoeven bedrijven tijdelijk geen belastingen te betalen, krijgen ze uitstel van andere betalingen, moeten geen huur betalen, worden bedrijven en personen financieel ondersteund, en zo meer.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Zuid-Amerikaanse markt biedt tal van opportuniteiten op het vlak van cleantech die vaak nog onvoldoende gekend zijn. Wil u meer weten over interessante ontwikkelingen op dat vlak in Argentinië, Brazilië, Chili en Peru? Neem dan deel aan het webinar dat Flanders Investment & Trade organiseert op dinsdag 30 maart van 15u tot 17u, met de medewerking van Cleantech Flanders en Flux50.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Peru, Brazilië, Chili en Argentinië
Wanneer
Dinsdag 30 maart 2021
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Cleantech Flanders, Flux50.
Hebt u er ooit aan gedacht om de kansen voor uw cleantechbedrijf af te toetsen in Argentinië, Brazilië, Chili en Peru? Maak van deze bijzondere tijden gebruik om die markten via virtuele b2b meetings te ontdekken en te exploreren en rechtstreeks in gesprek te gaan met potentiële partners ginder. Teken in voor het virtuele b2b matchmaking event “Cleantech for Latin America”; Flanders Investment & Trade regelt voor u individuele afspraken op maat van uw bedrijf tussen 31 mei en 25 juni.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Peru, Brazilië, Chili en Argentinië
Wanneer
Van maandag 31 mei 2021 tot vrijdag 25 juni 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online vanuit Argentinië, Brazilië, Chili, Peru
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Chileense biermarkt is zeer aantrekkelijk voor Vlaamse bierbrouwers. De laatste jaren is er immers een sterke trend richting artisanale en premium bieren. Belgische bieren hebben hierbij zowat de sterkste reputatie in Chili, en dat vertaalt zich in een sterke groei en grotere diversiteit van Belgische bieren op de Chileense markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In Chili werd de eerste besmette persoon geïdentificeerd op 2 maart. In het begin was de groei traag maar gestadig, toen eind april plots een sterke verhoging van gevallen plaatsvond. Sindsdien is de toename van dagelijkse nieuwe gevallen alsmaar gestegen, en wordt Chili beschouwd als één van de zwaarst getroffen landen. Op 16 juni kende Chili niet minder dan 220.628 gevallen en 3.615 doden, volgens officiële cijfers.

De Chileense overheid heeft een aantal quarantaine- en economische maatregelen getroffen om aan deze crisis het hoofd te bieden.