U bent hier

Exporteren naar Chili

CORONAVIRUS

UPDATE 06/09/2022

Het ministerie van Volksgezondheid (Minsal) meldt dat het aantal nieuwe bevestigde gevallen de afgelopen 2 weken met 37% is gedaald in het hele land en die daling is te merken in alle regio's.

Volgens de jongste cijfers werden er de afgelopen 24u op nationaal niveau 2.357 nieuwe COVID-19-besmettingen geregistreerd (op 20.569 PCR- en antigeentests). Het totaal aantal besmette personen komt daarmee op 4.538.858 (4.451.111 herstelde en 19.262 actieve gevallen). Het totaal aantal overleden personen sinds het begin van de pandemie bedraagt 60.645 (6 sterfgevallen de laatste 24u).

De fase waarin een regio zich bevindt bepaalt de maatregelen. De meeste regio's bevinden zich in de groene fase, de fase met geringe sanitaire gevolgen. Volgende maatregelen zijn van toepassing in de groene fase:

- Het gebruik van een masker is verplicht in alle open ruimten waar een fysieke afstand van meer dan 1 meter niet kan worden gehandhaafd, en is altijd verplicht in alle gesloten ruimten.

- De mobiliteitspas is verplicht.

- Vergaderingen kunnen worden gehouden in ruimten zonder capaciteitsbeperkingen of fysieke afstand. Alle personen moeten hun mobiliteitspas tonen.

- Grootschalige evenementen zijn toegestaan zonder capaciteitsbeperkingen, maar altijd met een masker en een mobiliteitspas.

Meer info over de verschillende fases en bijhorende maatregelen vind je op de website van het ministerie van Volksgezondheid Minsal.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Chileense biermarkt is zeer aantrekkelijk voor Vlaamse bierbrouwers. De laatste jaren is er immers een sterke trend richting artisanale en premium bieren. Belgische bieren hebben hierbij zowat de sterkste reputatie in Chili, en dat vertaalt zich in een sterke groei en grotere diversiteit van Belgische bieren op de Chileense markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Chileens bedrijf, met nationale ervaring in waterbehandeling en -zuivering, is op zoek naar apparatuur voor dit proces. Het bedrijf is momenteel actief in de mijnbouw, bosbouw, zalmindustrie, landbouw en agribusiness (veeteelt, fruitteelt, wijnbouw, zuivelindustrie) en hotels.

Nieuws

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

De evolutie van het aantal COVID-19-besmettingen gaat de goede richting uit, met in alle regio's van het land een daling van het aantal bevestigde gevallen in de laatste zeven en veertien dagen. Het ministerie van Volksgezondheid meldt dat het aantal nieuwe bevestigde gevallen op nationaal niveau in de afgelopen week met 28% is gedaald, en zelfs met 36% in de laatste 14 dagen. (09/05/2022)

Vanaf donderdag 1 september 2022 moeten personen die Chili binnenkomen, naast identiteitsdocumenten zoals een paspoort, ook een bewijs van inenting, uitgegeven door het land waar zij zijn ingeënt, voorleggen. Niet-gevaccineerden dienen binnen maximaal 48 uur een PCR-test te laten uitvoeren.

Bovenstaande geldt voor personen vanaf zes jaar, met zowel de Chileense als een buitenlandse nationaliteit, ingezetenen en niet-ingezetenen (toeristen) in Chili en personen die uit het buitenland komen en Chili binnenkomen via een van de erkende grensovergangen. 

Voor meer informatie: https://www.chile.travel/planviajarachile/