U bent hier

Exporteren naar Chili

CORONAVIRUS

UPDATE 13/04/2023

Om Chili binnen te reizen moet u nog steeds een vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent (een herstelcertificaat wordt in Chili niet erkend). Indien u dat niet hebt, moet u bij vertrek een negatieve PCR-test kunnen voorleggen, afgenomen maximaal 48 uur voor het opstappen op de laatste vlucht naar Chili. Bij aankomst in het land zal een willekeurig aantal personen gevraagd worden om een PCR-test of antigeentest te ondergaan; u kan dat niet weigeren; de test is gratis. Wie positief test op de test bij aankomst, of wie tijdens zijn verblijf in Chili positief test op COVID-19, dient de lokale maatregelen te volgen. Dit houdt in dat u onmiddellijk 7 dagen in quarantaine gaat. Er zijn sanitaire hotels beschikbaar voor wie niet in zijn/haar hotel of voorziene overnachtingsplaats kan blijven. Tijdens de quarantaine is controle door de plaatselijke gezondheidsautoriteiten mogelijk en zeer waarschijnlijk. Het is niet verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben, maar het wordt wel aanbevolen om er één te hebben die een dekking heeft voor SARS CoV 2 (COVID-19).

Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken, op de website van het Chileense ministerie van Volksgezondheid of van Chile Travel.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Om de groene energietransitie te realiseren is er een expansieve vraag naar grondstoffen en zeldzame aardmetalen. De belangrijke en groeiende mijnbouwindustrie in Chili, Argentinië en Peru kan heel wat van die materialen leveren. FIT zal daarom een webinar organiseren over de ontwikkelingen en projecten in de mijnbouwindustrie in die 3 landen.
Doelsector
Energie, hout en papier, ict, machines, milieu en mineralen & ertsen
Doelmarkt
Peru, Chili en Argentinië
Wanneer
Van donderdag 1 februari 2024 tot zondag 30 juni 2024
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Wil u meer weten over de afzetmogelijkheden van voeding in een verscheiden regio zoals Latijns-Amerika? Met welk soort producten maakt u het meest kans en voor welke segmenten is er aardig wat concurrentie? Hoe staat het met de regelgeving, verpakkingsvereisten en registratieprocedures? Kom er meer over te weten tijdens dit webinar en maak uit welke markt(en) in de regio het meest interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Mexico, Peru, Brazilië en Chili
Wanneer
Van vrijdag 1 maart 2024 tot zaterdag 30 maart 2024
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Chileense biermarkt is zeer aantrekkelijk voor Vlaamse bierbrouwers. De laatste jaren is er immers een sterke trend richting artisanale en premium bieren. Belgische bieren hebben hierbij zowat de sterkste reputatie in Chili, en dat vertaalt zich in een sterke groei en grotere diversiteit van Belgische bieren op de Chileense markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Chileense leverancier van voedingsmiddelen en dranken is op zoek naar Belgische diepgevroren sperziebonen van hoge kwaliteit. Het bedrijf wil in eerste instantie één container van dit product importeren en de mogelijke zakelijke relaties op lange termijn evalueren.

Nieuws

Groene waterstof moet een cruciaal onderdeel worden van de energietransitie in Latijns-Amerika. De landen uit deze regio nemen dan ook stappen om deze groene energie te integreren in hun beleidsplannen. Dit rapport van World Hydrogen Leaders focust op de nieuwste ontwikkelingen in de plannen van de Zuid-Amerikaanse landen met potentieel: wie worden de belangrijke spelers in de regio; wat is de staat van het regelgevend kader en; welke zijn de belangrijke projecten met betrekking tot groene waterstof.

De Ruimtedirectie van de Chileense Luchtmacht (FACh) lanceerde onlangs een nieuw ruimtevaartprogramma met als doel soevereiniteit in de ruimte te bereiken. Het project omvat de uitbouw van het Nationale Ruimtevaartcentrum (CEN) dat deel uitmaakt van het Nationale Satellietsysteem (SNSat).