U bent hier

Exporteren naar Chili

CORONAVIRUS

UPDATE 02/04/2020

In Chili werd de eerste besmette persoon geïdentificeerd op 2 maart. In het begin was de groei traag, maar sinds begin april, hebben we meer dan 3000 gevallen genoteerd en betreuren we de eerste 20 sterfgevallen.
Op verschillende plaatsen in Chili heeft men strikte quarantainemaatregelen getroffen. Ook is er een avondklok van 22u tot 5u van toepassing.
Elke persoon die in het land toekomt, moet 2 weken in quarantaine. Het aantal internationale vluchten is sterk beperkt, en verwacht wordt dat er in april nog nauwelijks vluchten zullen vertrekken of aankomen. Ook lokale vluchten zijn intussen sterk verminderd. De goederenstromen verlopen nog goed, en buiten enkele dagen van hamsteren door de bevolking, zijn drank, voeding, medicijnen en andere basisproducten vlot beschikbaar.
De overheid heeft intussen belangrijke maatregelen genomen om de bedrijven te helpen. Het gaat over een noodplan ter waarde van 11,75 miljard US$, ongeveer 4,7% van het Chileense BNP. Zo hoeven bedrijven tijdelijk geen belastingen te betalen, krijgen ze uitstel van andere betalingen, moeten geen huur betalen, worden bedrijven en personen financieel ondersteund, en zo meer.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Chileense biermarkt is zeer aantrekkelijk voor Vlaamse bierbrouwers. De laatste jaren is er immers een sterke trend richting artisanale en premium bieren. Belgische bieren hebben hierbij zowat de sterkste reputatie in Chili, en dat vertaalt zich in een sterke groei en grotere diversiteit van Belgische bieren op de Chileense markt.

Nieuws

InvestChile, het investeringsagentschap van de Chileense overheid, heeft een studie gepubliceerd over de voedingsindustrie in Chili, een belangrijke sector in het land met een groot groeipotentieel.