U bent hier

Exporteren naar Chili

CORONAVIRUS

UPDATE 17/02/2022

Volgens de "COVID resilience ranking" van Bloomberg van 27/01/2022 is Chili het 6e beste land ter wereld om er te leven in tijden van de COVID-pandemie in een ranking van de 53 belangrijkste economieën in de wereld. Het succes heeft te maken met een combinatie van bijna volledige vaccinatie gekoppeld aan een gestage openheid om te reizen, samen met een kleinere Omicron-uitbraak in vergelijking met andere landen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Zowel Chili als Argentinië hebben een enorm potentieel aan hernieuwbare energiebronnen en hebben ambitieuze doelstellingen om het aandeel groene energie in hun energiemix de komende jaren sterk te verhogen. Tegelijk zijn er in beide landen nog heel wat milieu-uitdagingen wat investeringen zal vereisen om de klimaatdoelstellingen te halen. Wil u samen met Flanders Investment & Trade ontdekken welke mogelijkheden dit concreet kan inhouden voor uw bedrijf, teken dan in voor de sectorale groepszakenreis “Cleantech” naar Argentinië en Chili van 20 tot 25 november.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Chili en Argentinië
Wanneer
Van zondag 20 november 2022 tot vrijdag 25 november 2022
Waar
Santiago, Chili
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Chileense biermarkt is zeer aantrekkelijk voor Vlaamse bierbrouwers. De laatste jaren is er immers een sterke trend richting artisanale en premium bieren. Belgische bieren hebben hierbij zowat de sterkste reputatie in Chili, en dat vertaalt zich in een sterke groei en grotere diversiteit van Belgische bieren op de Chileense markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Volgens de "COVID resilience ranking" van Bloomberg (27/01/2022), die aangeeft in welke mate men succesvol is omgegaan met de COVID-pandemie, staat Chili wereldwijd op de 6e plaats in een ranking met de 53 grootste economieën ter wereld. Deze ranglijst van Bloomberg houdt rekening met 12 criteria (zoals mortaliteit, kwaliteit van de gezondheidszorg, vaccinatieniveau, inperken van uitbraken, heropstart van bepaalde sectoren, ed.). In december 2021 stond Chili in die ranking nog op de eerste plaats.

Voor meer informatie zie volgend artikel: https://www.emol.com/noticias/Economia/2022/01/27/1045183/bloomberg-chile-paises-vivir-pandemia.html.

InvestChile, het investeringsagentschap van de Chileense overheid, heeft een studie gepubliceerd over de voedingsindustrie in Chili, een belangrijke sector in het land met een groot groeipotentieel.