U bent hier

Exporteren naar Chili

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Chili

Blijf op de hoogte over alles in Chili

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Geef jezelf een boost in het internationaal ondernemen Kriebelt het bij jou om naar het buitenland te trekken en denk je dat jouw aanbod een succesverhaal kan worden over de grenzen? Maar heb je nog iets te weinig kennis of ervaring om de stap te wagen? Deze namiddag sta jij als (beginnend) internationaal ondernemer in de spotlight. Drie inspirerende ondernemers staan samen met een 20-tal internationale Voka ambassadeurs en diverse experten klaar om naar jouw internationaal idee te luisteren en met jou hun ervaringen te delen. Naar welk land wil je, hoe wil je dat aanpakken en wat zijn de uitdagingen waar je rekening mee moet houden? Stel je vraag en krijg concrete feedback!
Doelmarkt
Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië...
Wanneer
Woensdag 3 april 2019
Waar
Hasselt
Organisatie
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg
Export 'overkomt' vele bedrijven en meer dan eens is het de markt die de bedrijven kiest en niet omgekeerd. De juiste en doordachte keuze maken, verhoogt uw kansen op succes. Om die reden organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg op donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2019 een interactieve tweedaagse waar volgende aspecten belicht worden: - Starten bij uw waardepropositie: wie ben je als onderneming? - Intro: het belang van een doordachte markt- en partnerkeuze - Marktanalyse en selectie: hoe kies je het juiste land? - Positioneren van je bedrijf - Bepaling targetlanden en keuze doelland - Het profiel van de ideale partner - Aanpak marktbenadering
Doelmarkt
Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië...
Wanneer
Van donderdag 14 maart 2019 tot vrijdag 15 maart 2019
Waar
Genk
Organisatie
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg

Marktstudies

Chili is een land dat een groot momentum beleeft op het vlak van hernieuwbare energie. Dit komt omdat het land praktisch geen eigen fossiele energiebronnen bezit, en beseft dat dit een serieus veiligheidsprobleem kan zijn. Die grote afhankelijkheid van buitenlandse energie heeft altijd een directe invloed gehad op het hoge prijskaartje van elektriciteit in Chili. Met de opkomst van hernieuwbare energie klaarden de sombere toekomstperspectieven langzaam maar zeker op. 

Chili is een land in volle ontwikkeling, waarbij het sterk inzet op het verbeteren van de levenskwaliteit van haar inwoners. Een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling is het creëren van een circulaire economie met een goed gestructureerd ‘waste-treatment’ systeem. Om dit te verwezenlijken is het belangrijk de generatie van afval te verminderen en herbruikbare materialen zo veel mogelijk te recycleren. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Chili heeft in de laatste 20 jaar een economische succesverhaal uitgebouwd, vooral omdat het land zich sterk heeft gefocust op samenwerking met de rest van de wereld, alsook een langdurige politieke stabliteit. Onlangs hadden de economische vertegenwoordigers van de Europese Unie een ontmoeting met dhr. Gaston Blanco, vertegenwoordiger van de Wereldbank in Chili. Dhr. Blanco gaf zijn visie over de economische vooruitzichten van Chili in 2019. 

Het Internationaal Energieagentschap (IAE) is een intergouvernementele organisatie die optreedt als adviseur met betrekking tot het energiebeleid voor 28 lidstaten. Ze zetten zich in om betrouwbare, betaalbare en schone energie te waarborgen voor hun burgers. Sinds 1976 voert het IAE grondige landrecensies uit. Deze beoordelingen helpen om een beleid te identificeren dat doelstellingen bereikt en resultaten oplevert.

De eerste analyse over Chili werd gedaan in 2009. Deze tweede diepgaande evaluatie van het energiebeleid van Chili maakt de balans op van de vooruitgang in Chili's energiebeleid sinds 2009.