U bent hier

Marktstudies

Vlaamse (voedings)producten staan garant voor kwaliteit, innovatie en diversiteit. In Canada vallen deze producten dan ook erg in de smaak en ze zijn er al in vele supermarkten terug te vinden. Benieuwd hoe u deze markt moet benaderen? 

Op 17 oktober 2018 werd Canada wereldwijd het tweede land (na Uruguay) dat cannabis legaliseerde. De befaamde 'Cannabis Act’ zorgde ervoor dat nu ook het recreatief gebruik van cannabis legaal werd over het hele land.
Één jaar later is de wetgeving omtrent cannabis verder uitgebreid. Zo zijn er onder meer regels bijgekomen over de verkoop en verwerking van cannabis in voeding, crèmes en als extract.
Een overzicht van deze nieuwe groeiende sector in Canada.

Bier speelt in Canada een heel belangrijke rol in de welvaart en in de kwalitatieve manier van leven. Elk jaar draagt de bierindustrie 14 miljard dollar bij tot de economie van Canada. Volgens de statistieken van Canada heeft bier drie keer zoveel impact op de economie als sterke dranken en wijnen. ​Ontdek in deze studie hoe een graantje van deze markt mee te pikken.

Canada is een aantrekkelijke exportmarkt voor Vlaamse bedrijven. Het in 2016 goedgekeurde en ondertekende Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) tussen Canada en de Europese Unie zal ertoe bijdragen dat nog meer Vlaamse voedingsproducten hun plaats zullen vinden in de Canadese winkelrekken. Invoerrechten op 98% van alle producten zullen verdwijnen en productcategorieën zoals bijvoorbeeld zuivel kregen een veel groter importquota toegewezen.

Het CETA vrijhandelsakkoord komt eraan en biedt nieuwe opportuniteiten o.a. voor Europese agrovoedingproducten in Canada. Meer informatie over deze sector, vindt u in de studie "The Food & Beverage Market Entry Handbook: Canada' uitgegeven door de EU.

Canada is een aantrekkelijke exportmarkt voor Vlaamse bedrijven. Het in 2016 goedgekeurde en ondertekende 'Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)' tussen Canada en de Europese Unie zal ertoe bijdragen dat nog meer Vlaamse voedingsproducten hun plaats vinden in de Canadese winkelrekken. Invoerrechten op 98% van alle producten zullen verdwijnen en productcategorieën zoals zuivel kregen een veel grotere importquota toegewezen.