U bent hier

Exporteren naar Canada

CORONAVIRUS

UPDATE 07/09/2022

(Zaken)reizen naar Canada zijn opnieuw mogelijk. Bij aankomst in Canada worden sommige reizigers geselecteerd om ter plaatse een (verplichte) COVID-19 PCR-test te doen. In afwachting van de uitslag van hun test moeten deze reizigers niet in quarantaine gaan.

We adviseren bedrijven om het reisadvies en de laatste updates in verband met COVID-19 te raadplegen op de website van FOD Buitenlandse zaken.

Lees meer over internationaal ondernemen in tijden van corona: Dossier Coronavirus.
Met vragen kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.


CETA

EU Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement, beter bekend als CETA, heeft gevolgen voor onze handel met Canada. FIT volgt de uitvoering van CETA op de voet en informeert Vlaamse bedrijven over de opportuniteiten. Lees meer in het Dossier "CETA"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Canada

Blijf op de hoogte over alles in Canada

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade nodigt in samenwerking met Fedustria en het Partnerschap West-Flanders, Gateway to Europe, 8 leidinggevende binnen- en buitenhuisarchitecten en aankopers uit van Vancouver, Toronto en Montreal. Geïnteresseerd om hen te ontmoeten en hen te overtuigen van je (design-)producten? Stel je dan kandidaat voor een afspraak!
Doelsector
Design en interieur, geschenken, meubel en textiel
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Woensdag 1 maart 2023
Waar
Brugge
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Fedustria en het Partnerschap West Flanders Gateway to Europe.
SIAL Canada is niet alleen het trefpunt voor de Canadese agro-voedingsindustrie, maar ook de toegangspoort tot de Amerikaanse en internationale markten. Sial Canada is een "must event" in gans zijn vorm door de brede waaier aan voedingsproducten, dranken, grondstoffen, kant-en-klare maaltijden, bewerkte voedingsproducten (vers en ingeblikt), fruit, groenten enz. die er worden tentoongesteld.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van dinsdag 9 mei 2023 tot donderdag 11 mei 2023
Waar
Toronto, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Canada is een belangrijk bierland. Naast de grote lokale brouwerijen is er vooral plaats voor uitvoer van speciaalbieren naar Canada en hierin nemen Belgische bieren een belangrijke plaats in. Ontdek in deze studie hoe de Canadese markt te benaderen!

Vlaamse (voedings)producten staan garant voor kwaliteit, innovatie en diversiteit. In Canada vallen deze producten dan ook erg in de smaak en ze zijn er al in vele supermarkten terug te vinden. Benieuwd hoe u deze markt moet benaderen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Plant Forward is het allereerste internationale event dat Canada's aanbod en innovatie van plant based ingrediënten en voedingsmiddelen onder de aandacht brengt. De conferentie vindt plaats in Toronto op 1 en 2 november 2022 en kan online gevolgd worden.