U bent hier

Exporteren naar Canada

CETA

EU Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement, beter bekend als CETA, heeft gevolgen voor onze handel met Canada. FIT volgt de uitvoering van CETA op de voet en informeert Vlaamse bedrijven over de opportuniteiten. Lees meer in het Dossier "CETA"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Canada

Blijf op de hoogte over alles in Canada

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Zoals elk jaar zal FIT, in nauwe samenwerking met AWEX en flanders.bio, ook in 2024 weer een Belgisch paviljoen organiseren op de BIO International Convention in de Verenigde Staten. De volgende editie van 's werelds belangrijkste biotech-event zal doorgaan van 3 tot 6 juni 2024 in San Diego , Californië.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Verenigde Staten en Canada
Wanneer
Van maandag 3 juni 2024 tot donderdag 6 juni 2024
Waar
San Diego, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade voor het eerst present op Collision, één van 's werelds grootste tech-conferenties. Collision is de snelst groeiende tech-conferentie van Noord-Amerika die Fortune-bedrijven, baanbrekende startups en sprekers van wereldklasse samenbrengt in Toronto.
Doelsector
Electronica en ict
Doelmarkt
Verenigde Staten en Canada
Wanneer
Van maandag 24 juni 2024 tot donderdag 27 juni 2024
Waar
Toronto, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Canada is een belangrijk bierland. Naast de grote lokale brouwerijen is er vooral plaats voor uitvoer van speciaalbieren naar Canada en hierin nemen Belgische bieren een belangrijke plaats in. Ontdek in deze studie hoe de Canadese markt te benaderen!

Vlaamse (voedings)producten staan garant voor kwaliteit, innovatie en diversiteit. In Canada vallen deze producten dan ook erg in de smaak en ze zijn er al in vele supermarkten terug te vinden. Benieuwd hoe u deze markt moet benaderen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Bij de opening van de 'EU-Canada summit 2023' in St. John's heeft de Canadese premier Justin Trudeau officieel aangekondigd dat Canada zal toetreden tot het kaderprogramma 'Horizon Europe' van de Europese Commissie voor onderzoek en innovatie.

Québec neemt een belangrijke plaats in in het Vlaams buitenlands beleid. Het is een van de oudste en meest standvastige samenwerkingen die Vlaanderen met een buitenlandse partner heeft. 

Om de komende jaren de samenwerking in prioritaire sectoren van gemeenschappelijk belang verder te stimuleren organiseert het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken in samenwerking met de overheid van Québec een projectoproep voor projecten op vlak van innovatie, onderzoek, economie, duurzame mobiliteit en onderwijs.