U bent hier

Exporteren naar Canada

CORONAVIRUS

UPDATE 01/04/2020

Ook Canada ontsnapt niet aan het coronavirus COVID-19 waar het aantal besmettingen gradueel toeneemt. Het coranavirus heeft in vergelijking met België op 25 januari wat vroeger de kop opgestoken in Canada. De eerste besmettingen startten in British Colombia (via reizigers van China) en Ontario (reizigers van Iran). In Québec startten de besmettingen wat later maar Québec is momenteel de sterkst getroffen provincie (aantal gevallen op 1 april 2020, Canada: 9500, Québec: 4600, Montreal 2100). Het aantal sterfgevallen (33 in Québec) blijft momenteel beperkt gezien de redelijk jonge bevolking in de gebieden die het sterkst getroffen zijn. Redelijk snel zijn strenge maatregelen door de overheid uitgevaardigd, die goed door de lokale bevolking opgevolgd worden. Vanaf 18 maart gingen de Canadese grenzen dicht voor alle personen met uitzondering van personen met de Canadese nationaliteit of met een permanente verblijfsvergunning.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsberichten ons Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.


CETA

EU Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement, beter bekend als CETA, heeft gevolgen voor onze handel met Canada. FIT volgt de uitvoering van CETA op de voet en informeert Vlaamse bedrijven over de opportuniteiten. Lees meer in het Dossier "CETA"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Canada

Blijf op de hoogte over alles in Canada

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

UPDATE 13032020 : tengevolge de verstrengde maatregelen van de Canadese overheid mbt Covid-19, werd beslist de vakbeurs SIAL Canada te verdagen naar 5-7 augustus 2020. Voor verdere info kunt u terecht bij de projectverantwoordelijken van FIT. Sial Canada is een "must event" in gans zijn vorm door de brede waaier van voedingsproducten, dranken, grondstoffen, kant-en-klare maaltijden, bewerkte voedingsproducten (vers en ingeblikt), fruit, groenten enz. die er worden tentoongesteld.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van woensdag 15 april 2020 tot vrijdag 17 april 2020
Waar
Montréal, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Bier speelt in Canada een heel belangrijke rol in de welvaart en in de kwalitatieve manier van leven. Elk jaar draagt de bierindustrie 14 miljard dollar bij tot de economie van Canada. Volgens de statistieken van Canada heeft bier drie keer zoveel impact op de economie als sterke dranken en wijnen. ​Ontdek in deze studie hoe een graantje van deze markt mee te pikken.

Canada is een aantrekkelijke exportmarkt voor Vlaamse bedrijven. Het in 2016 goedgekeurde en ondertekende Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) tussen Canada en de Europese Unie zal ertoe bijdragen dat nog meer Vlaamse voedingsproducten hun plaats zullen vinden in de Canadese winkelrekken. Invoerrechten op 98% van alle producten zullen verdwijnen en productcategorieën zoals bijvoorbeeld zuivel kregen een veel groter importquota toegewezen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Wist u dat bedrijven uit de EU een belangrijk voordeel hebben tegenover andere landen voor wat betreft de export van textielproducten naar Canada? Lees meer over hoe textielproducten dankzij CETA zonder importtaksen naar Canada uitgevoerd kunnen worden.