U bent hier

Exporteren naar Canada

EU Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement, beter bekend als CETA, heeft gevolgen voor onze handel met Canada. FIT volgt de uitvoering van CETA op de voet en informeert Vlaamse bedrijven over de opportuniteiten. Lees meer in het Dossier "CETA"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Canada

Blijf op de hoogte over alles in Canada

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

SIAL Canada is de meest prestigieuze voedingsbeurs voor Canada en gaat door van 30 april tot 2 mei 2019 in Toronto in het Enercare Center.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van dinsdag 30 april 2019 tot donderdag 2 mei 2019
Waar
Toronto, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het CETA vrijhandelsakkoord komt eraan en biedt nieuwe opportuniteiten o.a. voor Europese agrovoedingproducten in Canada. Meer informatie over deze sector, vindt u in de studie "The Food & Beverage Market Entry Handbook: Canada' uitgegeven door de EU.

Canada is een aantrekkelijke exportmarkt voor Vlaamse bedrijven. Het in 2016 goedgekeurde en ondertekende 'Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)' tussen Canada en de Europese Unie zal ertoe bijdragen dat nog meer Vlaamse voedingsproducten hun plaats vinden in de Canadese winkelrekken. Invoerrechten op 98% van alle producten zullen verdwijnen en productcategorieën zoals zuivel kregen een veel grotere importquota toegewezen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Analyses wijzen uit dat Europese bedrijven onvoldoende gebruikmaken van preferentiële tarieven, waarvan ze dankzij vrijhandelsakkoorden kunnen genieten. De Europese Commissie wil aan de hand van een vragenlijst de oorzaken hiervan achterhalen. Ook voor het beoordelen van een testversie van een nieuwe onlinetool in dit verband wordt de mening van u als exporteur gevraagd. Laat uw mening horen voor 31 juli.