U bent hier

Exporteren naar Canada

CORONAVIRUS

UPDATE 28/05/2020

Ook Canada ontsnapt niet aan het coronavirus COVID-19 waar het aantal besmettingen gradueel toeneemt. Het coronavirus heeft er in vergelijking met België op 25 januari wat vroeger de kop opgestoken. De eerste besmettingen startten in British Colombia (via reizigers van China) en Ontario (reizigers van Iran). In Québec startten de besmettingen wat later, maar Québec is momenteel de sterkst getroffen provincie (aantal gevallen op 27 mei 2020, Canada: 87.471, Québec: 49.702, Montreal 24.838). Redelijk snel zijn strenge maatregelen door de overheid uitgevaardigd, die goed door de lokale bevolking opgevolgd worden. Vanaf 18 maart gingen de Canadese grenzen dicht voor alle personen met uitzondering van personen met de Canadese nationaliteit of met een permanente verblijfsvergunning. Tot en met 30 juni kunnen personen vanuit België (die geen verblijfsvergunning in Canada hebben) niet naar Canada reizen.

Vanaf 7 september 2021 zijn zakenreizen naar Canada, zonder quarantaine, vanuit België opnieuw mogelijk.

U dient wel minstens 2 weken volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid en bij vertrek een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die maximum 72 uur voordien afgenomen is. Daarnaast dient een formulier op de ArriveCan-app met de reisgegevens ingevuld te worden. Bij aankomst is het mogelijk dat men op de luchthaven een bijkomende PCR-test uitvoert.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en ons Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.


CETA

EU Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement, beter bekend als CETA, heeft gevolgen voor onze handel met Canada. FIT volgt de uitvoering van CETA op de voet en informeert Vlaamse bedrijven over de opportuniteiten. Lees meer in het Dossier "CETA"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Canada

Blijf op de hoogte over alles in Canada

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Canada blijft een veelbelovende markt. Het vrijhandelsakkoord CETA gaf de Vlaamse export naar dit Noord-Amerikaanse land een belangrijke boost. Benieuwd of deze markt ook voor uw bedrijf mogelijkheden biedt? Ontdek het samen met Flanders Investment & Trade en UNIZO Internationaal.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van zondag 3 april 2022 tot zaterdag 9 april 2022
Waar
Toronto, Québec, Montréal, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO Internationaal.
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Sial Canada is een "must event" in gans zijn vorm door de brede waaier van voedingsproducten, dranken, grondstoffen, kant-en-klare maaltijden, bewerkte voedingsproducten (vers en ingeblikt), fruit, groenten enz. die er worden tentoongesteld.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van woensdag 20 april 2022 tot vrijdag 22 april 2022
Waar
Montréal, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Vlaamse (voedings)producten staan garant voor kwaliteit, innovatie en diversiteit. In Canada vallen deze producten dan ook erg in de smaak en ze zijn er al in vele supermarkten terug te vinden. Benieuwd hoe u deze markt moet benaderen? 

Op 17 oktober 2018 werd Canada wereldwijd het tweede land (na Uruguay) dat cannabis legaliseerde. De befaamde 'Cannabis Act’ zorgde ervoor dat nu ook het recreatief gebruik van cannabis legaal werd over het hele land.
Één jaar later is de wetgeving omtrent cannabis verder uitgebreid. Zo zijn er onder meer regels bijgekomen over de verkoop en verwerking van cannabis in voeding, crèmes en als extract.
Een overzicht van deze nieuwe groeiende sector in Canada.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 21 september 2021 lanceerde de Europese Commissie Access2Procurement, een nieuwe uitbreiding van het Access2Markets platform, dat tot doel heeft belangrijke en actuele informatie te verstrekken over openbare aanbestedingsmogelijkheden buiten de EU die openstaan voor Europese ondernemingen. Op dit moment gaat het om een proefproject dat focust op Canada.