U bent hier

Marktstudies

Brazilië, dat begiftigd is met overvloedige hernieuwbare energiebronnen en sterk wil inzetten op duurzaamheid, boekt significante vooruitgang in de uitbouw van een waterstofindustrie, die bovendien een groot groeipotentieel heeft. Deze studie, gerealiseerd door ons kantoor in Sao Paulo, belicht de vele facetten van de waterstofsector in Brazilië, gaande van een historische schets tot een huidige stand van zaken van overheids- en privé-initiatieven, de belangrijkste spelers en gebruikers in dit segment alsook de internationale samenwerking.

De sector "persoonlijke hygiëne, parfumerie en cosmetica" is zeer dynamisch in Brazilië en is de op drie na grootste markt in de wereld, na de VS, Japan en China. In deze studie geven wij een algemeen overzicht van de cosmeticasector in Brazilië met informatie over consumptie, marktspelers, wetgeving en trends.

Wil u meer vernemen over de interessante ontwikkelingen die aan de gang zijn in Brazilië op het vlak van onshore en offshore wind- en zonne-ënergie, consulteer dan deze marktstudie opgesteld door het FIT-kantoor in Sao Paulo.

De Braziliaanse voedselproductie en voedselverwerkende industrie behoren tot de grootste ter wereld. Ondanks alle economische crisissen die het land in het verleden hebben geteisterd en recent de COVID-19-pandemie, laten deze sectoren een continue groei optekenen. Ontdek in deze marktstudie meer omtrent de industrie en maak kennis met de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven. 

Wist u dat Brazilië het derde grootste aantal huisdieren telt in de wereld? De ganse industrie rond huisdieren (voeding, geneesmiddelen, alles wat met verzorging te maken heeft ...) is er sterk aan het groeien en was in 2020 goed voor een omzet van 6,4 miljard euro, een stijging met 15% t.o.v. 2019. Wil u meer vernemen over deze markt? Lees dan het sectorrapport "The pet sector in Brazil", opgemaakt door het FIT-kantoor in Brazilië.

Wist u dat São Paulo op de 4e plaats staat op de “Global Fintech Index” wereldwijd? De fintech markt in Brazilië is de afgelopen jaren dan ook exponentieel aan het stijgen.

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen. Interesse in exporteren naar Brazilië? Dit rapport geeft u een eerste overzicht van wat u mag verwachten op fiscaal vlak.

De Braziliaanse landbouwsector zal naar verwachting met 2,4% groeien in 2020, ondanks de Covid-19-pandemie. Het is dan ook bijna de enige sector die dit jaar een groei zal registreren in Brazilië. Ontdek in deze marktstudie de mogelijkheden voor uw bedrijf. 

De markt voor medische apparatuur in Brazilië is sinds enkele jaren sterk in opmars. De Braziliaanse middenklasse, hoge middenklasse en het rijkere deel van de bevolking hebben immers toegang tot de modernste ziekenhuizen, artsen en technologie. Om toegang te krijgen tot deze markt, moet u de juiste kanalen volgen, veel geduld uitoefenen en goede commerciële en vertrouwensrelaties opbouwen. Deze marktstudie helpt u alvast op weg. 

Verneem wat er staat te gebeuren in het Braziliaanse technologielandschap en ontdek de opportuniteiten die deze sector kan bieden voor uw bedrijf.