U bent hier

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen. Interesse in exporteren naar Brazilië? Dit rapport geeft u een eerste overzicht van wat u mag verwachten op fiscaal vlak.

De Braziliaanse landbouwsector zal naar verwachting met 2,4% groeien in 2020, ondanks de Covid-19-pandemie. Het is dan ook bijna de enige sector die dit jaar een groei zal registreren in Brazilië. Ontdek in deze marktstudie de mogelijkheden voor uw bedrijf. 

De markt voor medische apparatuur in Brazilië is sinds enkele jaren sterk in opmars. De Braziliaanse middenklasse, hoge middenklasse en het rijkere deel van de bevolking hebben immers toegang tot de modernste ziekenhuizen, artsen en technologie. Om toegang te krijgen tot deze markt, moet u de juiste kanalen volgen, veel geduld uitoefenen en goede commerciële en vertrouwensrelaties opbouwen. Deze marktstudie helpt u alvast op weg. 

Verneem wat er staat te gebeuren in het Braziliaanse technologielandschap en ontdek de opportuniteiten die deze sector kan bieden voor uw bedrijf.

De voedingsindustrie is één van de steunpilaren van de Braziliaanse economie en draagt bij tot het economische herstel van het land. Deze marktstudie schetst een boeiend overzicht zowel van de binnenlandse markt als de exportmarkt.

Sinds 1998 is er heel wat veranderd in het bierlandschap in Brazilië. Ons kantoor in Sao Paulo bracht de belangrijkste wijzigingen voor u in kaart.