U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 18/01/2022

Brazilië is één van de meest getroffen landen ter wereld door COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal dodelijke slachtoffers door het virus. Sinds juni vorig jaar lijkt het hoogtepunt van de pandemie voorbij en daalde het aantal besmette personen en doden constant. Deze trend is mee te danken aan de vaccinatiecampagne die, na een aarzelend begin, sinds midden 2021 vlot loopt. Het is in Brazilië echter ook uitkijken hoe hard de omikronvariant zal toeslaan in het land. In de eerste weken van januari 2022 beginnen het aantal positieve gevallen weer te stijgen, ondanks het zorgwekkende gebrek aan testen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Met zijn 207 miljoen inwoners is Brazilië de grootste markt van Latijns-Amerika en de 12e grootste economie van de wereld. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in dat land? Ontdek ze tijdens de groepszakenreis die Flanders Investment & Trade van zondag 22 tot donderdag 26 mei organiseert naar Brazilië.
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van zondag 22 mei 2022 tot donderdag 26 mei 2022
Waar
Sao Paulo (Belo Horizonte, Rio de Janeiro ...), Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Wist u dat Brazilië het derde grootste aantal huisdieren telt in de wereld? De ganse industrie rond huisdieren (voeding, geneesmiddelen, alles wat met verzorging te maken heeft ...) is er sterk aan het groeien en was in 2020 goed voor een omzet van 6,4 miljard euro, een stijging met 15% t.o.v. 2019. Wil u meer vernemen over deze markt? Lees dan het sectorrapport "The pet sector in Brazil", opgemaakt door het FIT-kantoor in Brazilië.

Wist u dat São Paulo op de 4e plaats staat op de “Global Fintech Index” wereldwijd? De fintech markt in Brazilië is de afgelopen jaren dan ook exponentieel aan het stijgen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De maanden maart en april van 2021 zijn erg kritieke maanden geweest in Brazilië; midden april was er een absolute piek met dagelijks bijna 4.000 dodelijke slachtoffers en ongeveer 80.000 gevallen. Deze gemiddelden bleven hoog tot eind juni; vanaf dan zijn de cijfers in een neerwaartse trend terechtgekomen, een trend die is verdergezet tot eind 2021. In de eerste weken van 2022 zien we echter de eerste resultaten van de omikronvariant.
 

Sinds 1 januari 2022 kan u het ATA-carnet, dat 5 jaar geleden in Brazilië werd ingevoerd, niet langer als douanedocument gebruiken ter ondersteuning van tijdelijke invoer- en uitvoeroperaties van goederen in dat land. Reden hiervoor is het gebrek aan een kandidaat om op te treden als borgstaande organisatie. Tot en met 31 december 2021 bekleedde de Nationale Confederatie van de Industrie (CNI) nog die functie.