U bent hier

Exporteren naar Brazilië

Exportbeurs 2022

FIT organiseert van 21 t/m 23 juni de Exportbeurs, hét topevent voor alle Vlaamse bedrijven die internationaal (willen) ondernemen. We bieden u b2b-afspraken met onze handelsattachés en technologieattachés, u kan de standen bezoeken van uiteenlopende experten internationaal ondernemen, u kan netwerken, seminaries bijwonen over internationaal ondernemen en nog veel meer!

> Schrijf u in

 

CORONAVIRUS

UPDATE 18/01/2022

Brazilië is één van de meest getroffen landen ter wereld door COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal dodelijke slachtoffers door het virus. Sinds juni vorig jaar lijkt het hoogtepunt van de pandemie voorbij en daalde het aantal besmette personen en doden constant. Deze trend is mee te danken aan de vaccinatiecampagne die, na een aarzelend begin, sinds midden 2021 vlot loopt. Het is in Brazilië echter ook uitkijken hoe hard de omikronvariant zal toeslaan in het land. In de eerste weken van januari 2022 beginnen het aantal positieve gevallen weer te stijgen, ondanks het zorgwekkende gebrek aan testen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Groepstand SIAVS 2022 (Salão Internacional da Avicultura e Suinocultura) is een tweejaarlijkse beurs voor alles wat met dier en veehouderij te maken heeften meteen de grootste handelsbeurs van Brazilië met betrekking tot de productie van kippen- en varkensvlees ( www.siavs.com.br ). SIAVS gaat - indien de gezondheidssituatie het toelaat - door van 9 tot 11 augustus in São Paulo. Stel uw producten voor dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade. Deelnemen aan SIAVS is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen. Mocht de beurs niet kunnen doorgaan, zal FIT een virtueel alternatief organiseren waardoor u nog steeds van het momentum van de sector kan profiteren.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, biotechnologie, chemie en kunststoffen, machines en voeding en dranken
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van dinsdag 9 augustus 2022 tot donderdag 11 augustus 2022
Waar
São Paulo, Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Wist u dat Brazilië het derde grootste aantal huisdieren telt in de wereld? De ganse industrie rond huisdieren (voeding, geneesmiddelen, alles wat met verzorging te maken heeft ...) is er sterk aan het groeien en was in 2020 goed voor een omzet van 6,4 miljard euro, een stijging met 15% t.o.v. 2019. Wil u meer vernemen over deze markt? Lees dan het sectorrapport "The pet sector in Brazil", opgemaakt door het FIT-kantoor in Brazilië.

Wist u dat São Paulo op de 4e plaats staat op de “Global Fintech Index” wereldwijd? De fintech markt in Brazilië is de afgelopen jaren dan ook exponentieel aan het stijgen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De bijkomende maatregel heeft betrekking op verschillende goederen zoals onder andere bier, koekjes, chocolade en bouwmaterialen. Dit is de tweede verlaging op invoertarieven op korte termijn. In november 2021 had de regering reeds een vermindering toegepast. De twee maatregelen samen hebben een effect op ruim 87% van de douanecodes.