U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 07/08/2020

Brazilië is één van de meest getroffen gebieden ter wereld door het coronavirus COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal bevestigde gevallen en doden. Dagelijks komen er nog steeds gemiddeld 1000 doden bij en het aantal nieuwe gevallen stijgt per dag ook met ongeveer 45.000. Ondanks de nog steeds kritieke situatie werden onlangs de maatregelen tegen het coronavirus in de staten São Paulo en Rio de Janeiro drastisch versoepeld. Ook reizen naar Brazilië is opnieuw mogelijk.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Waarom deelnemen? Flanders Investment & Trade is voor de eerste maal aanwezig op deze beurs. Groepstand SIAVS 2021 (Salão Internacional da Avicultura e Suinocultura) is een tweejaarlijkse beurs over alles wat met dier en veehouderij te maken heeft. Dit gaat van voedingssupplementen over services en apparatuur tot SW toepassingen.
Doelsector
Agro-industrie en dieren
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van dinsdag 3 augustus 2021 tot donderdag 5 augustus 2021
Waar
São Paulo, Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De Zuid-Amerikaanse markt staat bol van de opportuniteiten op het vlak van cleantech die vaak nog onvoldoende gekend zijn. Flanders Investment & Trade organiseert daarom het eerste “Virtual Cleantech Forum”, een cluster van virtuele cleantech events, gericht op 4 belangrijke markten in de regio: Argentinië, Brazilië, Chili en Peru. Het Forum zal zich richten op de thema’s Water, Materialen & Energie.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Peru, Brazilië, Chili en Argentinië
Wanneer
Van maandag 17 mei 2021 tot vrijdag 28 mei 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online vanuit Argentinië, Brazilië, Chili, Peru
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen. Interesse in exporteren naar Brazilië? Dit rapport geeft u een eerste overzicht van wat u mag verwachten op fiscaal vlak.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het Braziliaanse regelgevende agentschap ANVISA heeft nieuwe etiketteringsvereisten aangekondigd voor voorverpakte voedingsmiddelen en dranken. Dit betreft onder andere nieuwe bepalingen over de etikettering op de voorkant van de verpakking (front-of-pack labelling), voedingsclaims en de voedingswaardevermelding. De nieuwe vereisten treden in werking vanaf 8 oktober 2022.