U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 24/06/2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt er in Brazilië een inreisverbod voor buitenlanders tot en met 5 juli. De reisbeperking geldt enkel voor personen. Goederentransport valt niet onder deze maatregel.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

UPDATE 22 juni 2020 : Tengevolge de coronacrisis werd de vakbeurs Intermodal South America, op vraag van de exposanten, in extremis uitgesteld naar latere datum (19-21.08.2020). Gezien de huidige ontwikkelingen in Brazilië heeft FIT echter besloten om de Vlaamse deelname volledig te annuleren. Intermodal South America is de tweede grootste vakbeurs ter wereld in de sectoren logistiek, cargo en transport. Flanders Investment & Trade organiseert er, naast de havenstanden, een beperkte ruimte voor de Vlaamse bedrijven. Opgelet ! De aanmeldingen voor deze actie zullen op WOENSDAG 15 JANUARI omstreeks 10u worden opgestart. Zorg ervoor dat de gegevens in uw online profiel (myFIT) correct zijn ingevuld zodat u geen technische) problemen ondervindt bij de aanmelding tot deelname. De aanmeldingen worden afgesloten zodra de stand is volzet. Belangrijk ! De definitieve toewijzing van het indiviudele aantal m² en de bijhorende standlocatie binnen de groepsstand wordt bepaald op basis van 'first come first served'. Aanmelden kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Logistiek en transport
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van woensdag 19 augustus 2020 tot vrijdag 21 augustus 2020
Waar
Sao Paulo, Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Braziliaanse landbouwsector zal naar verwachting met 2,4% groeien in 2020, ondanks de Covid-19-pandemie. Het is dan ook bijna de enige sector die dit jaar een groei zal registreren in Brazilië. Ontdek in deze marktstudie de mogelijkheden voor uw bedrijf. 

De markt voor medische apparatuur in Brazilië is sinds enkele jaren sterk in opmars. De Braziliaanse middenklasse, hoge middenklasse en het rijkere deel van de bevolking hebben immers toegang tot de modernste ziekenhuizen, artsen en technologie. Om toegang te krijgen tot deze markt, moet u de juiste kanalen volgen, veel geduld uitoefenen en goede commerciële en vertrouwensrelaties opbouwen. Deze marktstudie helpt u alvast op weg. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds begin juni is Brazilië het nieuwe epicentrum van de pandemie en stijgen de bevestigde gevallen en doden dagelijks in grote aantallen. Er geldt een inreisverbod tot minstens 5 juli. ​Ook de landsgrenzen met alle buurlanden zijn gesloten voor buitenlanders.

ABINEE, de Braziliaanse koepelorganisatie van de elektronica-industrie, publiceerde onlangs een economisch overzicht van de periode 2012-2019 voor deze sector. Dit overzicht bundelt interessant cijfermateriaal over zowel de nationale industrie en internationale handel van elektronica, als de macro-economische en sociale indicatoren. De studie is dan ook een mooie illustratie van het belang van deze sector voor de Braziliaanse economie.