U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 03/12/2020

Brazilië is één van de meest getroffen landen ter wereld door COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal dodelijke slachtoffers door het virus. Vanaf de tweede week van augustus verbeterde de situatie en nam het dagelijks aantal bevestigde gevallen af. Echter kent men sinds november in Brazilië opnieuw een stijging van het aantal patiënten en overlijdens en neemt de druk op de ziekenhuizen in steden zoals bijvoorbeeld São Paulo en Rio de Janeiro opnieuw toe.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel. Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Amerika.
Doelmarkt
Verenigde Staten, Canada, Mexico, Peru...
Wanneer
Van maandag 29 november 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Online, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Tropicalization Program van het Braziliaanse GEF Biogas Project bevordert de samenwerking tussen Braziliaanse en buitenlandse bedrijven bij de aanpak van business opportuniteiten op de lokale Braziliaanse markt. Het doel van dit programma is meer bepaald om nationale en internationale stakeholders te integreren en te betrekken bij technologische innovatieprojecten gericht op de "biogas value chain" in Brazilië.

 

Nieuws

Op 9 juni publiceerde de Braziliaanse overheid resolutie nr. 197 in het lokale staatsblad. Hierdoor worden de invoerrechten op bepaalde producten gedurende een jaar verlaagd, zodat tekorten op de lokale markt vermeden kunnen worden. Het betreft onder meer producten voor de landbouwsector, apparatuur voor stroomgeneratoren, chemische grondstoffen, inkten en contactlenzen.

In het eerste kwartaal van het jaar 2021 groeide het Braziliaanse bruto binnenlands product met 1,2% in vergelijking met het laatste kwartaal van 2020. Dit is het derde positieve resultaat, na de dalingen in de eerste (-2,2%) en in de tweede (- 9,2%) kwartalen van vorig jaar. Ook de beursindex van Sao Paulo, IBOVESPA, liet positieve cijfers optekenen.