U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 03/12/2020

Brazilië is één van de meest getroffen landen ter wereld door COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal dodelijke slachtoffers door het virus. Vanaf de tweede week van augustus verbeterde de situatie en nam het dagelijks aantal bevestigde gevallen af. Echter kent men sinds november in Brazilië opnieuw een stijging van het aantal patiënten en overlijdens en neemt de druk op de ziekenhuizen in steden zoals bijvoorbeeld São Paulo en Rio de Janeiro opnieuw toe.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Flanders Investment & Trade is voor de eerste maal aanwezig op deze beurs .
Doelsector
Agro-industrie en dieren, biotechnologie, chemie en kunststoffen, machines en voeding en dranken
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Van dinsdag 3 augustus 2021 tot donderdag 5 augustus 2021
Waar
São Paulo, Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De Braziliaanse vleesindustrie heeft, ondanks de coronacrisis, niet enkel stand gehouden; de productie wordt er zelfs nog opgevoerd en de voorspellingen zijn veelbelovend. Een bloeiende sector dus, wat mooie kansen biedt voor buitenlandse toeleveranciers. Wil u meer weten over de sector van de pluimvee- en varkenshouderij in Brazilië en de toeleveringsmogelijkheden, neem dan deel aan het webinar dat Flanders Investment & Trade op woensdagnamiddag 10 maart van 14u tot 15u organiseert over dit onderwerp. Op die infosessie verneemt u ook meer over SIAVS, de grootste Braziliaanse vakbeurs in dit segment, waaraan FIT dit jaar deelneemt met een groepsstand.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, biotechnologie, gezondheid en farma, machines en voeding en dranken
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Woensdag 10 maart 2021
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen. Interesse in exporteren naar Brazilië? Dit rapport geeft u een eerste overzicht van wat u mag verwachten op fiscaal vlak.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In de maanden mei, juni en juli was Brazilië het epicentrum van de pandemie en stegen de bevestigde gevallen en doden dagelijks in grote aantallen. Vanaf midden augustus namen die aantallen af en werden de maatregelen drastisch versoepeld. Een aantal weken nadat de tweede golf Europa bereikte, kent men echter ook in Brazilië opnieuw een forse stijging van het aantal patiënten en overlijdens. De reële cijfers liggen, door een gebrek aan gerealiseerde testen, naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.