U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 07/08/2020

Brazilië is één van de meest getroffen gebieden ter wereld door het coronavirus COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal bevestigde gevallen en doden. Dagelijks komen er nog steeds gemiddeld 1000 doden bij en het aantal nieuwe gevallen stijgt per dag ook met ongeveer 45.000. Ondanks de nog steeds kritieke situatie werden onlangs de maatregelen tegen het coronavirus in de staten São Paulo en Rio de Janeiro drastisch versoepeld. Ook reizen naar Brazilië is opnieuw mogelijk.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen. Interesse in exporteren naar Brazilië? Dit rapport geeft u een eerste overzicht van wat u mag verwachten op fiscaal vlak.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Crisis? Niet voor de premiumbieren in Brazilië. Deze categorie kende een importstijging van 34,2% in het eerste semester in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, goed voor een totaal van 62.701 hectoliter. In bedragen betekent dit een stijging van 31,2% en strandde het totaal op US$ 6,6 miljoen. Deze cijfers werden berekend door Ideal Consulting, een bedrijf dat gespecialiseerd is in marktonderzoek voor de voeding- en drankensector. 

Sinds begin juni is Brazilië het nieuwe epicentrum van de pandemie en stijgen de bevestigde gevallen en doden dagelijks in grote aantallen. Hierdoor staat de gezondheidszorg ook onder grote druk: in sommige gebieden dreigt er een tekort aan medicatie en diensten waardoor de ziekenhuizen niet meer in staat zullen zijn om adequate zorg te verlenen, ook niet voor andere ziektes of verwondingen.