U bent hier

Exporteren naar Brazilië

CORONAVIRUS

UPDATE 08/10/2021

Brazilië is één van de meest getroffen landen ter wereld door COVID-19. Het land telt na de VS het meeste aantal dodelijke slachtoffers door het virus. Sinds juni van dit jaar daalt het aantal besmette personen en doden echter constant. Deze trend is mee te danken aan de vaccinatiecampagne die, na een aarzelend begin, sinds midden dit jaar vlot loopt. Daar waar Brazilië in de laatste week van juni nog een gemiddeld aantal doden kende van 1626 per dag, lag dit gemiddelde sinds 31 juli onder de duizend en op 31 september daalde dit verder naar 540.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier "Coronavirus".
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Brazilië

Blijf op de hoogte over alles in Brazilië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel. Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Amerika.
Doelmarkt
Verenigde Staten, Canada, Mexico, Peru...
Wanneer
Van maandag 29 november 2021 tot vrijdag 10 december 2021
Waar
Online, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Brazilië is de derde grootste bierconsument ter wereld. Ondanks de COVID-19-crisis en een devaluatie van 40% van de Braziliaanse reais t.o.v. de euro is de Vlaamse bierexport naar Brazilië gedurende de eerste helft van 2020 gestegen in absolute waarde t.o.v. 2019. Lees in deze marktstudie meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Braziliaanse biersector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De maanden april en maart van 2021 zijn erg kritieke maanden geweest in Brazilië; midden april was er een absolute piek met dagelijks bijna 4000 dodelijke slachtoffers en ongeveer 80 000 gevallen. Deze gemiddelden bleven hoog liggen tot eind juni, vanaf toen zijn deze cijfers in een neerwaartse trend terechtgekomen. Ook de druk op de ziekenhuizen is bijgevolg afgenomen, een onderzoek van de Braziliaanse krant O Globo wees uit dat de opnames met 70% gedaald zijn in ten minste 8 deelstaten in vergelijking met de situatie tijdens de piek.