U bent hier

Zakendoen in Botswana

Uw eerste stappen op de markt

Uw eerste stappen op een nieuwe markt beginnen met een grondige voorbereiding en een goed plan. Aarzel niet om hierbij een beroep te doen op Flanders Investment & Trade.

  • Op deze website vindt u heel wat informatie over internationaal ondernemen, buitenlandse markten en sectoren, die u moet helpen bij het opstellen van een exportplan en het selecteren van uw doelmarkt(en).
  • Via de provinciale kantoren van Flanders Investment & Trade en ons uitgebreide buitenlandse netwerk kan u informatie op maat opvragen. De adviseurs Internationaal Ondernemen denken graag met u mee en geven persoonlijk advies bij uw internationale plannen.
  • Door deel te nemen aan een van onze groepsacties kan u nieuwe markten gaan verkennen in het gezelschap van andere zakenlui. Zo organiseert Flanders Investment & Trade groepszakenreizen met een afsprakenprogramma op maat en tal van mogelijkheden om te netwerken. Of u kan deelnemen aan een buitenlandse beurs.
  • Aan de hand van de EXPORTmeter, een mini-audit die Flanders Investment & Trade u gratis en strikt vertrouwelijk aanbiedt, kan u nagaan hoe u uw exportstrategie kan verbeteren.
  • Als kmo kan u onder bepaalde voorwaarden een financieel duwtje in de rug krijgen voor uw prospectie-inspanningen.

Klop zeker ook aan bij andere organisaties die u kunnen helpen, zoals bedrijfsgroeperingen en gemengde kamers van koophandel. Breid uw netwerk uit en steek uw licht op bij bedrijven die in uw nieuwe doelmarkt al zakendoen.

Beursdeelname

Behoudens deelname aan vakbeurzen in het nabijgelegen Johannesburg (Zuid-Afrika – op ong. 350 km van Gaborone), zijn er enkele die (twee)jaarlijks worden gehouden in Botswana zelf:

Tips bij het zakendoen

De zakelijke gedragscode ligt niet zo ver van onze Westerse. Zoals bij ons schudt u steeds de hand bij het begroeten van personen. U kan ze gewoon in het Engels begroeten, of anders zegt u: Dumela Ra voor een man of Dumela Ma voor een vrouw. U begroet steeds uw gesprekspartner met mister of miss gevolgd door de achternaam, dit doet u tot ze u aansporen iets anders te zeggen. U kan ze ten allen tijden in het Engels aanspreken, dit is zowel de handelstaal als de officiële taal van Botswana.

De afstand tussen uw gesprekspartner en uzelf is een stuk groter dan in België als u nog een onbekende bent voor hen, later zal deze afstand kunnen verkleinen.

Voor het geven van business cards is er geen protocol.

Vermijd ten allen tijden te wijzen met uw vinger, zelfs als u gewoon iets wil aanduiden.

Qua kledingstijl zijn de Motswana steeds formeel gekleed in pak en met das. Voor de vrouwen zijn het vooral mantelpakjes die er gedragen worden.

Tijdens informele gesprekken kan u best over het weer beginnen of over familie, maar vermijd zeker de stammencultuur, homoseksualiteit en oorlogen.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Botswana